Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Thursday, July 30, 2009

Yippieee..yeyy!Parcel dah sampaiii.. :D

Fhewww...akhirnya siap gak celcom berukband mengupload pic yg aku upload nih..hee...
Ntah ngapa dalam tergedek2 ngupload tuh bleh jadik takde network lak tadi.huuu..

Okeh,nih nak cerita pasal parcel dari Bangkok nunnn...dikirim oleh adik Ika yg chumel dan mentel juga baik hati. Petang semalam dah selamat dibawa oleh adik aku yg kebetulan balik dari miri...nak kembali dari bercuti semesternya..
Tak sangka langsung pun dapat parcel nih dari ika, maklum laa kenal pun melalui tenet nih jer kan..hehe..
Bila dapat segala harta benda nih rasa terharu n tersentuh juga...terutama...apa tau?haa..jap lagik nengok.

Parcel nih dialamatkan kepada ctzura juga,so selepas transit kat sana,terbang lak ke sini..hehe.
Thanks juga pada mek ctzura yg kelam kabut jadinya semalam..hihi..

Untuk ika,memang pemberianmu ini amat2 dihargai..i lebiuuuu.muahhhhh2
Meh tengok sama2...

Nih sebelum diselongkar...sian ctzura kelam kabut lak peking semalam..tq yer ct! :)
Inilah isi kandungan parcel yg dikirimkan ika dari negara gajah nun...banyak gak wo...terkejutt mokcik..huuu...
haaa...yang nih paling terharu n tersentuh n teruja nengok...Begg???yaa...beg berwarna BIRUUUUU!!!!ahaha..sukeee sangat bila dapat warna biruuu..ctzura pun x tunjuk kat blog dia sebelum nih kan...tengok2 dapat kaler biru nih,nyaris histeria tahap nengok ultraman pakai tudung!sungguh cantik skali...suka!suka!tengkiuuu ikaaa..muahh2!nih hadiah besday dari ika tau...ngeee :D
Dan lagiiii....sekawanan gajah yang siap di'booking' oleh c kakak,nak dibahagi2 ngan banglong..ekeke.. Ayat kakak,"oh..yang nih kakak punya,kan..nih banglong punyaa kann.." bila pulak dia punya nih?hihiii...
Haaa...tolong fokus sket,kacang macadamia bersalut ceklat tuh.macadamia tuh pebret akak tau,ika...almond tuh pebret adik akak tapi akak pun suka gak!album gambo pun chumel sangat...kalo ika letak gambo lagi chumel tu.hihi...bekas tisu siap dah posing tuh..hehehe..sukee semua skali..
Rempah2 dari thailand..ika,kari hijau nih memang lama dah carik...err,cik abe yg carik..hehee...penggemar kari tuu..suka dia tengok bila tayang kat dia tau.tq2..
Beg biruku sedang diperagakan dengan isinya sekali...sayang laa nak pakai ika...nanti kalo berkesempatan jumpa ika baru akak nak pakai boleh tak??hihiii..
Satu2nya fridge magnet kat esbok akak sekarang..hehee...sebelum nih memang kosong jer sebab FM sebelum nih tak tau dah ke mana perginya..maklum laa,pindah randah cam org nomad dah..hehe
Yang nih agak 'mahal' nilainya nih...untuk kenangan...walaupun besday akak dah sebulan lebih berlalu,tapi ucapan dari ika tidak ternilai... :)
Semoga ika akan kembali aktif berblogging...settlekan laa apa2 yg patut yer...nanti ada rezeki kita pasti berjumpa juge...jasamu ku kenang... =)

P/s: Pertama kali terima parcel dari rakan yg dikenali melalui internet.. :)

UPDATE:

Sama2 kita doakan anak2 ika cepat sembuh ya..dan semoga ika dan keluarga tabah menghadapi dugaanNya..aminnnn..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

12 Komen Di Sini:

Azura Suhaimi said... [Reply to comment]

Salam sue, murah rezeki sue. Best tgk macam-macam ada. Hehehe :)

Softtouch [Hanim] said... [Reply to comment]

mcm2 ada...meriah..besnya dpt byk adiah...

alimaz said... [Reply to comment]

salam....alahaiiii meriahnyer...tahniah..best day akak ker...kalau yer hepi besday to u...8x

Eyna's said... [Reply to comment]

Syok tu dapat hadiah...banyak plak tu....

memang murah ati bebeno ika tu kan...

Aiydalela said... [Reply to comment]

penuh bermacam bagai..ralit tengok barang2 yg disusun..

bestnyer..

c-idah said... [Reply to comment]

wah!!!
banyaknye dpt brg..

untungnye!!!
jeles gitu....

cantiknye beg tuuu..

Naffz' see said... [Reply to comment]

wah!!! tahniah2 dapat banyak adiah..bestnyer!

maiyah said... [Reply to comment]

dapat oleh2.. macam2 ada ek

sunkist said... [Reply to comment]

biru tu kaler feveret hang kan sue... cun beg tu sue.. terberkenan la pulak hihihi.. tahniah sue :)

blogresipi said... [Reply to comment]

Wah manyaknye hadiah besday die dapat... seronoknye!!! anyway, happy belated besday! hehhe

HaSue said... [Reply to comment]

Kak Azura>wkumsalam..alhmdulillah..mcm2 ada,murah hati jer ika tu :)

Hanim>best2! :D

alimaz>besday akak bulan 6 lepas...hehe..tengkiu yer 4 da wish :)

Kak Eyna>memang murah hati dak ika tuh...sama2 kita doakan anak2nya cepat sembuh

Aiydalela>saje jer susun tuh..cam kedai runcit lak ek..hehe

c-idah>meh datang sini..leh kie kongsi..hehe

Naff'zsee>tengkiu2 :)

k maiyah>macam astro jer kan..hehe

sunkist>betul3x..peberet tahap gaban berkemban..hihi..cun kan!!thanks :D

blogresipi/Ijan>seronok2!!thanks 4 da wish :D

HaSue said... [Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...