Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Tuesday, July 7, 2009

Kari Udang Tanpa Santan

Saja2 jer letak 'tanpa santan' kat belakang tuh.
Padahal memang kalo masak kari2 nih aku jarang bebeno letak santan..
kalo bubuh pon buh manje2 jer..bukan tak suka,tapi ntah laa,tak berapa suka kot.hehee....
Kdg2 tu aku letak susu cair jerk..tuh pun kdg2 hb kata xyah ler..so aku ikutkan jer..senang kan masak sendirik kat umah nih,sukati jer nak tambah atau kurang bahan ikut selera kita.. ^_^

Udang galah nih hb dapat masa mancing ahad lepas..
Baru berkesempatan masuk periuk hari ni...
Tak dapat banyak pon..dalam 20 ekor gitu jer rasanya...udang galah saiz S 1/2 nak saiz M..ehe.

Resepi nih macam biasa ajer..leh rujuk masakan kari sebelum nih..
Hb suka masak cenggini..aku ikut jerr..heee
Tapi memang freshh.sedap dan maniss isinya

*Ada belen sket saja2 aku tinggalkan dlm peti es tuh..Aku ingat nak try buat butter prawn versi yg dicuba oleh Kak Nor,Kak Anawahid,kak masz,kak ummi,Hana(kak ina),kak hazila,sunkist(ida)..errr,sapa lagi yg dah cube ekk..ramai lg kot..tak ingat dah..ika siam pun dah try rasanya...
nanti kalo jadik buat aku tepek cni..kalo takde,usah ditanya..haha
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

5 Komen Di Sini:

Jiya said... [Reply to comment]

fuhhh... beso2 udang ni. puas makan udang camni.

::sakura:: said... [Reply to comment]

sedapp nye kakak..(ayat iklan)hehee

~~ciklinn~~ said... [Reply to comment]

hadoiiiiiiiiiiiiiiii mintakkk seketuiiii

::sakura:: said... [Reply to comment]

kak..ne resepi kari ni?sy cari2 x jumpa pun..nk gak try kan kari tanpa santan...hehehe..bgtau eh nnt..tq :)

a.z.r.i.n.a.03.07 said... [Reply to comment]

Cam sme jer kita..smlm KRina masak udang tp sambal jer.. Udang kecik sket lar... gheee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...