Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Sunday, July 19, 2009

Perkahwinan Semalam

Salam hari ahad..
Nih nak cerita majlis perkahwinan kaum bugis yg dihadiri babah n kakak malam tadi..
Saja nak share kat u all yg tak pernah tengok sendiri camner org2 bugis nih kawin..
Aku pernah sekali pergi tengok diorg nih bersanding..
Memang adat diorg nih rata2 gini..
Make up yg dikenakan harus berlebihan gitu ala2 opera cina..
Tujuannya tak tahu pulak...kang salah cakap takut mengecilkan hati sesetengah pihak pulak.. :)

Penganting dikelilingi pak raden-pak raden..(agaknya laa..kan)
Nih pakaian kedua,yg ketiga x sempat..babah n kakak dah balik...serius jer pengantin lelaki taww..senyum laa skettt..hee
Aku tak ikut sekali sebab jaga banglng yg demam...pagi nih dah kebah dah demam dia..tq kak zila66,doakan bglong :)
Nih kuih muih kiriman dr keluarga pengantin sebab aku x datang tuh...korang pernah nampak tak?aku 1st time tengok nih.ahee..

Rasa cam kek,mcm biskut.eh,mcm ape ekkk...x tau nak explain..heee
Nih kek..plain cake...
Errr..yg nihh...tengok rupa tuh macam lain la pulak yer.ekeke..p tuh biskut yg diletak kismis kat atasnya..adehaiii,nape aa x letak 2 ketui ke...ltk tepi ke..ngeee :D
So kepada pengantin,selamat pengantin baru dr kami sekeluarga ya..
Nantinya udah kawin jangan gaduh2 ya...(mcm laa diorg tgk blog aku..huehue)
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

3 Komen Di Sini:

CINTAMANISZ Lite said... [Reply to comment]

Cenggini ke budaya Bugis masa bersanding?

Nenek moyang akak dulu berketurunan Melayu Bugis gak ler. Tapi mmg tak tau langsung pasal keturunan ni..hmm..

love2cook said... [Reply to comment]

The bride luks like a doll la...sebijik...cantik! ;)

HaSue said... [Reply to comment]

CINTAMANISZ Lite> a'ah kak..sebab tiap kali depa kawin gni laa derang bersanding..kat depan tu ader bakul khas untuk kutip 'angpaw'..hehe

love2cook>hehee...cam opera cina kan?:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...