Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Friday, July 17, 2009

Cuba Teka??hehehee...


Salam semua..
Ada siapa2 yg nak teka ke?hehehe...
Hadiahnya kite tunjuk rupa paras ulat mulong nak?hahaa.. :P

Jawapannya kemudian yer..masih bz,x sempat nak panaskan montot kat kusi lg nie..hee
Nanti update jawapan kat sini..


UPDATE:

Haha..timakasih pada yg cuba bagi jawapan yerr...
Dan jawapan yg kita cari ialahhh...

Rabiatun said...

Macam lemak yang beku..then dikaup letak dlm pinggan,tapi tak surelah betul ke tak..teka jer maa...heheh

TAHNIAH KAK TUN...bak email,nak belanja reload suploh hengget..hihii...

Pada yg lelain tuh jgn putus asa yer..cube lg lenkali..(kalo ader..)

Haa..untuk kak tun jugak kite akan tunjuk gambar ulat mulong sekali.bleh ke nih kak?ekeke
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

14 Komen Di Sini:

Mima's Oven said... [Reply to comment]

nampak macam cheese yang di siat2 gitu yer.... betul ke?

Rabiatun said... [Reply to comment]

Macam lemak yang beku..then dikaup letak dlm pinggan,tapi tak surelah betul ke tak..teka jer maa...heheh

Ms AiReEn MoHd said... [Reply to comment]

rebung tak pun cheese

hana said... [Reply to comment]

nak kira! nk teka byk2!! susu keras!! keju@cheese keras!! marjerin kerass!! minyak sapi kerass!! dan semua yg keras2 tp lembut!!!! (bley gtu???!) muahahahahaa......

Jiya said... [Reply to comment]

wehh kak hana, tak aci bg 5 jawapan skali. terlebeh sudaa. akekekeke! hasue.. pemenangnya kak hana kan. nko tunjuk la kat kak hana tu ulat mulong. skali ngan posing nko makan ulat mulong tu aa.. akekekekekeke

Rabiatun said... [Reply to comment]

hahaha..kelakar la Hana ni..mana aci teka bebanyak ni..hahahah
tapi yang semua Hana teka tu jawapan akak juga..akak setuju. cuma akak pilih salah 1 je.hahaha
nak gelak lagi ni..muahhhaaaaa..

syahadah said... [Reply to comment]

ulat tu dia blander ke smpi jd macam tu..mula2 mcm coklat putih jek..ulat tu rupenyaa

Nor said... [Reply to comment]

heheheh... lemak dr tulang yg direbus utk wat sup ya... pandai anak murid ni.. 100 markah! :)

HaSue said... [Reply to comment]

Mima's Oven:salah tuu.tq cube teka..hehe

k Rabiatun: Tepat dah tuh kak..hehe

Ms Aireen Mohd:Pun salah juge...jauh beno rebung tuu..;D

Hana:nih mek yung nih teka kemain banyak lagik.satu pun tak betol!kehkeh... :P

Jiya:posing mkn ulat mulong?kimsalam yerrrr..huehuee

k Rabiatun lg:makyung tuh memang gitu kak...x sah dier nak teka 1 jer..kalo ada yg betul takpelah jugak kan..ekeke

syahadah:adehhh..ader plak ulat mulong diblender...ahaha...gelak sorg2 laa bace komen syahadah nih..hihi

k Nor:yeyyy..dpt markah 100!err..sue k rabiatun nih?hihii..tak kire..guru dah b markah tuh.tq2..ngeee

Nor said... [Reply to comment]

utk sue la, sbb ikut kaedah masak sup tu dgn merebus dan asingkan lemak2 pd tulang, kan lebih sihat gitu.. mulut pun tak berminyak masa makan sup kan.. :)

HaSue said... [Reply to comment]

k Nor:mekacih2..mmg kurang brminyak..kalo x buat mcm k nor bg tips tuh btmbh2 lomak dlm bdn nih karang..heheee

Rabiatun said... [Reply to comment]

Sue..akak menang yerr...hehehehee..oooo..nak belanja to-up ehhh..toce..toce..
ni email add. akak : rabiatun_ada@yahoo.com
thanksss....

HaSue said... [Reply to comment]

k Rabiatun:yeyy..hehee..okeh kak tun,nanti sue add kat ym bleh ekk..hehee

Nor said... [Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...