Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Monday, May 13, 2013

Alhamdulillah,Rezeki 2013..insyaAllah..

Assalamualaikum..

Jangan betulkan skrin anda..HaSue update blog lagi.hehehe..
Kali ni saja nak kongsikan berita terkini tapi bukan hiburan sensasi la kan.. insyaAllah bertambah lagi ahli keluarga kami tahun ni. Lama tak update tetiba bagitau ngah preggy kan..ada plak pasnih yang ingat tu kalo hasue senyap lelama tak update blog tu mesti ngah preggy laa tu..heee..tak semestinya ye puan2..



Ni gambar masa scanning berapa minggu aritu dah..minggu ni dah masuk 28 minggu dah..syukur setakat ni takde masalah yang membimbangkan berlaku. Cuma masa di awal kandungan kali ni memang lemau selemau2nya kerajinan tu.. Ni juga antara sebab tak dapat nak update blog selain sebab lain..hee..
Rupa2nya ramai gak geng blogger masakan yang preggy tahun 2013 ni..dah ramai yg melahirkan dah pun..alhamdulillah dan tahniah yer..

Banyak cerita nak cerita sebenarnya nih..tapi kekangan masa terhad buat masa nih. Belum berkesempatan lagi kongsi resepi pun haa...

Apa2pun doakanlah semoga segalanya dipermudahkan ye.. :-)

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

83 Komen Di Sini:

Amie said... [Reply to comment]

Alhamdulillah... tahniah Hasue! Bertambah lagi rakyat ye... jaga kesihatan, jaga pemakanan dan banyakkan berehat darling!

Mamasya said... [Reply to comment]

Tahniah Hasue. moga Hasue dan kandungan baik2 saja...moga dipermudahkan segalanya..

Anna Qawina said... [Reply to comment]

Aslmkm Hasue..hasue sihat? Hasue loya2 tak? Harap Hasue tabah demi kandungan Hasue kali ini..muehehehe...sopan tak ayat aku? Sila tabik.

Pliss tayang gambo terkini pliss..pastikan nampak perut ya..nak tengok..heeh

Jaga diri yunk..ngidam apa2 ko gtau je kat kak anim ye..heheh

Sury Abil said... [Reply to comment]

tahniah mem...heehhe..melepasi sasaran heeee...take cake..:-)

Mas said... [Reply to comment]

alhamdulillah....
tahniah sue...

yeeeyyyyyyy..zharifff dapat adikkk....
jaga diri bebaik, makan mkn berkhasiat tau...minum horlick, susu ...mkn buah2an, sayur....

amboiiiiii....ko berjanji ngan noorsha ke sue....kikikikiki

bila date due tu sue...

aku punnn...nak tengk pic nmpk perut...muahahaha

ilahjy said... [Reply to comment]

Tahniah buat Hasue sekeluarga..perempuan Pula Lepas Ni..comeii Mcm Mama Dia Nnti..tapi Mesti Sepet2 Sikit Tauuu Hehee

♥♥azatiesayang ♥♥ said... [Reply to comment]

Tahniah Hsue....bestnyaaa!!

ibh_sue said... [Reply to comment]

Alhamdulillah... tahniah Hasue. Akk tumpang happy :)

syalinda johari said... [Reply to comment]

alhamdulillahh...tahniahhhh...take care k

K.Nor said... [Reply to comment]

tahniah.. tahniah..

MaDiHaA a.k.a Ratna said... [Reply to comment]

alhamdulillah.. tahniah hasue..
diam2 berisi rupanya ye.. jaga kesihatan moga semua dipermudahkan.. amin..

inahar ali said... [Reply to comment]

alhamdulillah..tahniah ye hasue cayang!! suker..suker..

Gee® said... [Reply to comment]

Tahniah Sue...

Sue @ Nenie said... [Reply to comment]

Alhamdulillah..Tahniahhhhhh

Mooniqueen said... [Reply to comment]

Congrats dear... Nampak gaya lebih kurang je edd kite nanti...hujung puasa or awal raya ;)

Sheila Shafeareen said... [Reply to comment]

Assalamualaikum..heee tahniah..sekali lg...kalah akk...rezeki tu....alhamdullilah moga di permudahakan hingga saat melahirkan...

Yana Shaiful said... [Reply to comment]

~Tahniah Kak Sue..bertambah lagi umat Nabi Muhammad SAW..mst zhariff suka..dia dh naik pangkat hehee

Nadz Nazharzan said... [Reply to comment]

Adinda Sue...
Eh betul ke single baby tu.. Nampak cam dua jer baby kat gmbr scan tu..hihiii...
Anyway, wah dah hampir mencapai tiga suku tempoh preggy dah ye. Cepat masa berlalu kan. Mesti cam teringat2 saat2 loya2 dan lemau2 yg tak berkesudahan tu..
Ok. wish you luck dan jaga diri bnyk2. Dgn ucapan, tak pe makanlah berlebih2han sementara rasa ada peluang ni..hahahahaaa...
p/s:nanti w/app gambar terkini awak kat akak ye..hihiii..

Rinah said... [Reply to comment]

Tahniah kak Sue.. semoga semuanya dipermudahkan.. Amin

Nasuha said... [Reply to comment]

Tahniah kak. Semoga akk dan kandungan sentiasa sihat dan ceria...

JaSSNaNi said... [Reply to comment]

tahniah sue.. :)

EmbunRosaliza said... [Reply to comment]

Assalam Tahniah atas berita gembira ini, jaga diri jaga pemakanan, tak sabar nk tgk adik zhariff ni

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said... [Reply to comment]

Tahniah Sue.... jaga diri Dan kandungan tu baik2 ye ;-)

HaSue said... [Reply to comment]

@Amie Terima kasih kak..insyaallah.. :-)

HaSue said... [Reply to comment]

@MamasyaAmin..trm kasih yer :-)

HaSue said... [Reply to comment]

@Anna Qawina
Wkumsalam..
A'ah,sopan la sgt..tu kalo sopan sgt selalunya kalo ko mesti x iklas kan anna kan? Tgk la tuh,tanya ngidam tp suh bgtau kaknim..ko mmg anna..ko mmg!(skrip usop selam kena ulang 2x)
Apapun tima kasih gak kat ko eh. :-)

HaSue said... [Reply to comment]

@Sury Abil
Target pun lum dpt tk gney nak melepasi sasaran..hehe...*mcm kmkmphm apa yg ktk pdh owh.haha..tq sury.. :-)

HaSue said... [Reply to comment]

@Mas
Mas,kitorg guna naluri je mas..kebetulan je sama ngan sha ni..alhamdulillah,asyik sama tahun je kitorg preggy..adakah ini takdir?ahak

Ko xnak join kitorg ke mas? sempat lg ni..eh,x smpt dh tahun ni kot ek.heee..
Trm kasih mas..ni kire kukuh la alasan aku x apdet blog lelama ni kan?aeheh.. :-D

HaSue said... [Reply to comment]

@ilahjy

Hihihi..tak kisah kak gegirl ke boboy sbb skrg ni pun dah 2 girls,2 boys kan.. Sepet tu trademark zhariff tu..kot adiknya nak mengikut x tau la kan.hiii..trm kasih kak ilah.. :-)

HaSue said... [Reply to comment]

@♥♥azatiesayang ♥♥
Trm kasih kak atie.. Best kak..x sbr nak belai baby ni. :-)

HaSue said... [Reply to comment]

@ibh_sue
Insyaallah giliran akak pulak pasnih...sy doakan yg terbaik utk akak tau.. Trm kasih kak :-)

HaSue said... [Reply to comment]

@syalinda johari
Trm kasih yer.. :-)

HaSue said... [Reply to comment]

@K.Nor
Trm kasih kak,trm kasih...smbil angguk paler..cam dpt award lak.hee

HaSue said... [Reply to comment]

@MaDiHaA a.k.a Ratna
Trm kasih kak. Sbnrnya bkn apa diam tu,selalu x tembus2 dgn jayanya di persada blogging.hehe..

HaSue said... [Reply to comment]

@inahar ali
Trm kasih kak ina cayang.lama x nmpk akak... Camne nak nmpk ek,sndiri x blogging.heee

HaSue said... [Reply to comment]

@Gee®
Terima kasih kak :-)

HaSue said... [Reply to comment]

@Sue @ Nenie
Trm kasih sudi singgah..hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@Mooniqueen
Thanks.. Oh yeke? Tahniah jugak ye..Sama2 menyandang gelaran makyung la kite tahun ni nmpknya ye..hehee..

HaSue said... [Reply to comment]

@Sheila Shafeareen
Wkumslam...trm kasih kak...eh apa lak kalah kak..akak pun boleh tambah lagi beberapa org tu..akak kan muda lg.. ;-)

HaSue said... [Reply to comment]

@Yana Shaiful
Alhamdulillah..tu la psl,hrp2 ada la teman zhariff nanti semntara kakak2 dia gi skolah.hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@Nadz Nazharzan
Iye kekanda nadz..amboiii,kalo kembar kak..mmg teruja berganda tu.hahaha..takpe la,dpt single ni pun dah syukur sgt..Agaknya x larat kalo nak jaga kembar kot..tu yg dpt satu je.hihi
Akak jgn sebut2 time mabuk tu kak..fobia habis.haha

Ucapan akak tu mmg penuh makna..mari kita makan apa saja nak makan.hihi..bila lg nk dpt peluang kan.hee

HaSue said... [Reply to comment]

@Rinah
Amin...terima kasih Rinah :-)

HaSue said... [Reply to comment]

@Nasuha
Insyaallah..ceria sokmo.harap baby pun begitu. Trm kasih Nasuha..nama mcm niece akak lah :-)

HaSue said... [Reply to comment]

@JaSSNaNi
Trm kasih. :-)

HaSue said... [Reply to comment]

@EmbunRosaliza
W'kumslam.. Trm kasih kak liza.. Bebudak ni pun x sabar nak tgk adik,jenuh nak jawab soalan bila adik kuar2.terutama yana tu ha..hehe

Kak Rose said... [Reply to comment]

Tahniah, dua bulan lagi zhariff nak dapat adik...take care n semuga dipermudahkan semuanya.

HaSue said... [Reply to comment]

@CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati)
Insyaallah..trm kasih byk.. :-)

HaSue said... [Reply to comment]

@Kak Rose
Insyaallah kak..mudah2an..amin.. Trm kasih kak rose.. :-)

izahdaut said... [Reply to comment]

eh eh..hasue replai komen la... hasue..hasue... napa sopan sangat komen bini ostat kat atas tuh.muntah aku membaca nye,..hahahha

pe pun tahniah..jaga diri baik2.. jgn jatuh2 lagi.. jgn men badminton lagi..warning aku..ko siap kalau nak buat G.A guna undeng undeng 2013 ek.. aku cakor muke ko kang. hakhak

Nadiah Sidek said... [Reply to comment]

tahniah kak hasue :). semoga baik-baik sahaja semuanya..

hana said... [Reply to comment]

tahniah wahai sahabat loyangkuuu.... sonok ar aku nak dpt anak sedara lagik.. yg jeles haku kat ko nih wpon anak dah nak hampir setengah dozen ko tetap mentennnnn... huh!! jeles sejuta kali!!

Chah said... [Reply to comment]

Patot la lama nau mengeram...tahniah weh..errr ko kenal tak aku sape? Aku nilah...fathia, haaaaa sib baik ingat! Ehh sue seme komen kt atas ko bls...kalo komen aku ni terbiar sepi...siap ko!

HALAMANKU said... [Reply to comment]

Salam Ha Sue.. Tahniah.. jaga diri n kesihatan baik2 turn erma dah berlalu he he he

umi's cup cake said... [Reply to comment]

Alhamdulillah...Tahniah ya Hasue..semoga semakin limpah ruah rezeki dan kesihatan yang baik

Bbwana adienia said... [Reply to comment]

hai hasue..

salam kenal dr SRC..saya suda lama mengikuti blog hasue..suka dengan resepi yang dikongsikan..apapun, tahniah la ya n take care.singgah sini..

zila norazila said... [Reply to comment]

tahniah sue..
seangkatan la kita kan..2013 ada org baru..smoga smuanya slamat aminn

HaSue said... [Reply to comment]

@izahdaut
Jah,ko muntah2 ni ntah2 berisi lg x jah?kiki..ko jgn heran bini imam tu,dia sopan bermusim.mcm buah doyan..

Eh,ko warning2 nih mcm teringin lak nak wat GA gtu lagi jah..ala,takat kena cakor je apa sgt la kan..ahaha

HaSue said... [Reply to comment]

@Nadiah Sidek
Amiinn...trm kasih nadiah. :-)

HaSue said... [Reply to comment]

@hana
Tengkiu makcik loyang yg gojes...akak jgn jeles kak...jgn percaya citer tahyul. Tu cemburu buta namanya tu..kalo betul xpe gak..huh..eh ke akk mmg perli sbnrnya ek..hahah..uik?cam ramai bebeno je bila disebut dlm bentul dozen.hahaha..

HaSue said... [Reply to comment]

@Chah
Nak reply ke tak. Nak reply ke tak komen yg nih.ah,reply jelah wpun x kenal fathia mana lak nih..hahah..kak chah,wpun daku lama mengeram,sengalmu x hilang2 gak ropanya ye kak?cer klorok kak kot luntur skit..hihih..pepon,tima kasih tau..kek2 xde ke? Tahniah je?hahak

HaSue said... [Reply to comment]

@HALAMANKU
Wkumslm..trm kasih erma..wah,dh jadi mummy ke?tahniah gak ye..kite gak tertinggal ketapi berita2 ni..hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@umi's cup cake
Aminn..trm kasih umi atas doanya..smg rezeki umi juga smakin murah pasni

HaSue said... [Reply to comment]

@Bbwana adienia
Salam kenal juga..trm kasih ya.. Insyaallah nanti akan bkunjung bls. :-)

HaSue said... [Reply to comment]

@zila norazila Thanks kak..tu la,welcome to the makyung's club gak la nmpknya tahun ni.hehe...insyaallah semoga slmt segalanya..x sbr nk timang org baru ek.. :-)

Rohah said... [Reply to comment]

Salam ha sue..tak ada rezeki bersaing, klu tak seiring juga kita walau kits terlambat train,, apakandaya kita pantang awal tanpa baby masuk hari ke-9 har ni.tahniah, di doakan selamat sehingga saat melahirkan

NEKCIK said... [Reply to comment]

Salam Hasue..selamat menambahkan ummah....take care
Nekcik dah pencen..so dok diam diam!!!

Sunah Sakura said... [Reply to comment]

alhamdulillah..tahniah kak hasue...lamak ilak kitak senyap ehhh...rinduk atiiii mok tanggar resepi baru...

Norzie hany said... [Reply to comment]

Tahniah sue.

kakinakl.com said... [Reply to comment]

Alhamdulliah
Semuga sehat walafiat ibu dan baby sehingga saat melahirkan

ina ku said... [Reply to comment]

hah! preggy?! hehe...buat2 terkozut plak. maklom la tertinggal kete api, hahaha. apa pun tahniah sue dan semoga baby dan mummy dalam keadaan sihat sejahtera sepanjang tempoh mengandung, melahirkan dan berpantang nanti.

mak yung jgn lupa hapdet belog lagi nanti yer.

Nuri said... [Reply to comment]

Tahniah.. jelesnyee tgk ramai rakan2 blogger yg dpt org baru..

Apapn semoga Allah permudahkan segalanya.. Aminn...

Norhazlina Mohd. Zaki said... [Reply to comment]

Tahniah......
Jaga kesihatan dan pemakanan.....
Semoga sihat2 dan ceria selalu...

Mazatul Azura Muhamad said... [Reply to comment]

Salam Ziarah.. Tahniah :)

ogyep yummy mellow said... [Reply to comment]

Salam HaSUe.. lama tak ke sini.. ada berita baik rupanya.. Tahniah.. semoga segalanya berjalan lancar.. InshaAllah.. Aminn..

mrs kayrul said... [Reply to comment]

tahniah hasue...lepas nie suka la zhariff...dah jadi abang

Rose Azadir said... [Reply to comment]

Congratulations...Salam…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

Sarah Talib said... [Reply to comment]

tahniah...semoga baby sihat sejahtera..salam perkenalan dr kak sarah.

art kreatip said... [Reply to comment]

tahniah. semoga selamat semuanya. isteri saya due hujung bulan januari, tolong doakan sama ye, insyaAllah.amin

mizz miaizzati said... [Reply to comment]

tahniah kak hasue...

Syasya Sa'adon said... [Reply to comment]

kak sue...lamanya menyepi...suka tgk akak buat kuih....

Siti Aniza said... [Reply to comment]

tahniah sue!

Siti Aniza said... [Reply to comment]


Assalam.
sy ingin perkenalkan pakej terbaru CMD,
pakej 1 : RM160 semenanjung,
RM180 sabah/sarawak, dapat 1 botol cmd 120ml, tahan 2 bulan.
jika tuan/puan beli pakej ni, next time hanya bayar rm138 dapat 2 botol cmd 65ml,
lebih murah dari biasa.
CMD concentrated mineral drops 20 TAHUN DI PASARAN MALAYSIA, 46 TAHUN DI PASARAN ANTARABANGSA, 25 BUAH NEGARA MEMASARKANNYA.

Pelan baru Revell
pelan ni baru lancar Mac 2014,
beri keuntungan kpd ahli dan sykt,
ahli dibayar harian/bulanan,
duit masuk terus ke akaun bank.
jika berminat, sila daftar di
http://CMDPower2u.com/outlook

jika nak tengok testimoni CMD, klik
Kedairevell-online.blogspot

jika nak tengok bonus (walau tak menaja),
sila emel kpd yonca7@gmail.com

Lets Masak said... [Reply to comment]

Assalamualaikum wrt wbt,

Pertama sekali, ingin kami memohon maaf kerana meninggalkan komen ini di blog anda dan tindakan ini boleh disalah anggap seolah-olah seperti spam dan kurang professional. Tujuan komen ini adalah untuk menyebarkan berita baik tentang pelancaran laman web Letsmasak.com.

Letsmasak.com merupakan sebuah laman web resipi yang mempunyai pelbagai fungsi media sosial yang menarik. Melalui Letsmasak.com , komuniti pengguna dapat memanfaatkannya sebagai sebuah platform untuk berkongsi resipi, ilmu dan tip-tip masakan agar dapat dimanfaatkan oleh semua. Dengan design yang kemas, mesra pengguna, serta komuniti yang interaktif dan proaktif, Letsmasak.com sudah pastinya sangat selesa digunakan oleh para pengguna sebagai personal-recipes-composer. Dengan rendah hati kami ingin menjemput anda untuk bersama menyertai komuniti kami dalam menyumbangkan ilmu melalui platform Letsmasak.com.

Untuk mendaftar, anda boleh berbuat sedimikian melalui url tersebut:
http://letsmasak.com/register

Oleh kerana masih tidak ramai yang tahu tentang kewujudan Letsmasak.com ini, maka kami ingin memohon jasa baik anda sekiranya sudi untuk menulis entry review tentang Letsmasak.com di blog ini. Kami amatlah menghargainya.

Kami memohon maaf sekali lagi atas tindakan ini. Kami amat berharap agar komuniti Letsmasak.com akan berkembang justeru dapat dimanfaatkan oleh semua.


Ikhlas daripada,
Letsmasak.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...