Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Thursday, July 30, 2009

Nasi Goreng Gajus[simple]

Salam...
Pagi nih macam acara berkemas besar2an lak kat umah nih.
Jap lagi nak update yang sepatutnya di update semalam..tp malam tadi tak tido lewat sangat coz agak kepenatan.huu..
Sementara tuh,meh jamu mata dengan sarapan pagi nih..
Nasi nih tak cukup bahan..ikut selera budak2 jer..yg tak pedas...nanti dah buat yang cukup bahan,bau tepek resepi yerr.

Tapi nasi goreng kalo letak kacang gajus yang menjadi peberet encik hubby nih memang diakui keenakannya..masak lah stail apa pun.kacang nih jadi pelengkap rasa kekacang dalam nasi goreng.. =)

Pastu semalam kan,akhirnya merasa juga makan buah rambutan kat sini...
Manis jer rasanya walaupun kecik comel2 jer..ikutkan hati tak puas jer makan..huhuuu

P/s: Durian...di mana nak kucari durian..oh duriann...
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

7 Komen Di Sini:

Watierman said... [Reply to comment]

Wah...semua yg di atas tu akak suke sangat 5 bintang untuk Sueeee....!

Chik Mi said... [Reply to comment]

sueeee akak nak nasik goreng sepinggan lapaq ni

Datin El said... [Reply to comment]

sue..akak pun masak nasi goreng gak hari ni..berjalan punya pasal..nak mutan sket..

Nor said... [Reply to comment]

haaaa... dah tak melalak nak makan rambutan kan.. buah pebret akak ni.. kat sini sehinggit sekilo :D

HaSue said... [Reply to comment]

Kak Watie>nih simple nyer versi kak..banyak sangat bintangnya tuh.hihi

Chik Mi>kak mie..laju jek habis nasik nih..akak lambar order laa

Datin El>senang n segera dan sedap juge kan kak..hehe..

Kak Nor>aheheeee...tak puas makan laa kak nor.sue pun sukeee sangat ngan buah mutan nih..x sempat wat frozen pon..huu..tp dpt mkn sikit nih pun dah syukur laa..hehe

Ana Ali said... [Reply to comment]

durain...ermss kat Giant banyak lagi kat sini..sana takder jual ker?

HaSue said... [Reply to comment]

Kak Ana Ali>Kat sini lom ader laa kak..haa,hari tuh ader..rm 10 henget sebijik..kalo besa takpe gak,nih kecik cinonet jerkk..huu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...