Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Monday, July 6, 2009

Siapa Teka Betul??!!!

Salam..
Maaf yg teramat maaf buat semua sekali...
Hari ni bz tersangat2..sempat berdiri kejap2 jer depan komputer tadi..x sempat duduk pon..huhu..

Sebelum tu.mekasih pada korang yg sudi meriahkan n3 teka buah nenas tuh eh..
Sempat gak laa tersengih baca jawapan2 dan leretan jawapan tuh.eehehe..
Takde yg nak jawab dah kann???haaa,korang yg baru nak jwab tuh mmg ngengade..ekeke

Jom tengok sapa jawab betul..!

12 Komen Balas:<--12 jer?x kesah ler walau tak ramai ek.hehe

Noorma said...

sepuluh ringgit sebakul kot....he,he...betul ke Hasue???

>>Nyariss betul dah tu kak Noorma...hehee.mekasih join,jadik peneka pertama lg.

nadrahfihil said...

rm1 sebiji... rm15 sumenye... tol?

>>Salahhh..kan dah bagi klu,makcik tuh baik hati,siap bagi extra lagii..x semua dibeli..hehe..timakasih mencuba

nadrahfihil said...

bg 2 jwpn blh tk? huhu

>>Ternyata tak boleh.hiihi

Nor said...

ish.. tak ramai ke yg teka? ok la k.nor nak kasi meriah sket, k.nor rasa lah... ermmmmmmm......... 25.00 kut :)

>>Hahaha.tergelak bace komen kak nor nih. timakasih meriahkan yer..tapi jawapan kak nor jauh sangat..hehe

♫ ♥ farah ada ♫ ♥ said...

rm40 kowt..
haha..


>>Wahhh..mahal tuu.huuuhuu..jauh sangat laa dik..tq join yer

sunkist said...

RM20 sue.. tul takkk? hehehe :P

>>Salahhh...sila cuba lagi lenkali...ahehee.

salamdariborneo said...

sue,akak pun nak teka.rm 18 kut.kalau mahal tak kan la sue nak memborong sebanyak tu kan.hehehe


>>Jawapan kak maria salahh..tp memang betul tak mahal sangat pon..hehehe.tq join kak!best2

Softtouch [Hanim] said...

RM 10 tu...he he he..harap2 xterlambat nak join contest..he he he

>>Tak terlambat lagi..hehe..jawapan sama dengan kak noorma,dah dekat2 tapi salah..tq hanim

Ynn. said...

nak teka nak teka :P rm22.50 haha satu rm1.50 wekkk

>>Adoii..lawak tol Ynn nih..siap darabkan lagik tuh.hihii..salahh2x..wekk jugak :P hiii...tq yer

Ahliahnizam said...

Salam.

Err, buleh jawab guna julat ke ??
RM15 - RM 20 ?

Kalau tak leh, teka rm 18 je la.
Hehehehe ;D

>>Ahaha..yg nih lg dasyat,siap julat tuh..hihiii.yg julat salah,tekaan pun salah..ape2pon mekasih join skali.hehe

mummyseri said...

nak teka jugek..
rm 12 je la..

>>Mekasih kerana meneka...tp salah laaa..hehe

RiShaZalia said...

Sue... nak join gak le... rasanya RM30 le sebakul nenas tu :-)

>>Tq join skali...jawapan terakhir nih pun salah...hehee...


Memang Rm1 sebiji yg besar2 tuu,ada 4 biji-Rm4
yg kecik ada 4...50sen jer sebijik..-Rm2
sebab tuh borong ke semua sekali,murah sangat ler
Pastu datang lagi makcik sorang tadi bawa nenas sawit yg kitorang carik2,ada 3 bijik jer..kitorang beli la semua nanas jenis tuu..
Rm1 sebiji gak,so ada 3 biji-Rm3
Yang selebihnya tuh makcik tu sedekah jer..mudah2an murah rezeki makcik tu sekeluarga..

Maka..jawapan yg sebenarnya adalahhh.....

RM 9.00

Sekali lagi,trima kasih pada semua yg mencuba...
Len kali ada yg menarik,bleh buat teka2 lagi ehh..
Korang bleh wat kat blog memasing gak,,,aku pun suka teka2 nih.hehee..

Ada gak yg mencuba menjawab melalui cbox tuh,tp jawapan tetap salah..heheee
Sekadar untuk suka2,sesungguhnya korang telah menceriakan hariku..tq!!3x :D

*Aiskrim nanas akan menyusul kemudian...ehe
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

4 Komen Di Sini:

Suha said... [Reply to comment]

weehhhh hasuee.....huwwwaaaaaaaaaaaa..ptg tadi nak jawab tiba2 komputer tenet die buat hal..hampess tull.... mlm ni tengok2 dah habis dddddaaa....
tappi kan..kalu sempat jawab tadi pon jawapannye ..... salah jugakk!! huahhahaaaaahahhahahahaaaaaa..... kuiz ape lak lepas nih..cepattttttt..cepatttttt.....

Nor said... [Reply to comment]

lorr... $1 sebiji? 50sen sebiji? murah giler... kat sini 2.50 - 3.00 sebiji sue! dah la masem... hehe.. akak dah siap dah eskrim nenas!

Eyna's said... [Reply to comment]

eh...eh...rase mcm ade jawab...
ten terlopeh tarikh ke?
heheheh

HaSue said... [Reply to comment]

Suha: yeke..alala...siannyerr.hehee..sibbaik tak seperti jangkaan suha ekk..
Kalo tak abis laa komputer ngan tenet tuh kena karate..hehe
Kuiz lepas nih kena laa cepat2 jawab kalo xnak terlepas..ekeke..(x tau lg bila)hehe...

K Nor: tuh laa kak..murah bebeno lerr..kalo kat bndr tuh harga cam akak sebut tuh jugak...nih pegi direct kat kebun diorangkebun pon tepi2 jalan jer..hehee...

Eyna's: masa akak jawab tuh dah tertutup kot..hihi..takpe2,kalo betul pun kite kira gak..tp salah laa pulak ekk..hee tq join skali :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...