Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Friday, July 3, 2009

Tumis Labu Dan Pucuk Manis


Salam Jumaat..aik?dah jumaat ke?

Bz sungguh pulak ku rasakan hari ni..dari pagi sampai laa sekarang,x nyempat2 nak memanaskan montot kat kusi depan komputer nih..
Ada2 jer tanggung jawab nak di settlekan..
Nih pulak baru nak menaip tadi,cik abg kol.."Siap2 sebelum kul 4,kul 4 kite jalan.."
Adehh..ingat nak kuar gi bandar jap..
Saja nak amik angin luar.pdhal tiap hari gak kuar ye tak..aheh

Nih nak citer laa dalam kebizian sini sana...
Masak lauk ayam kari simple2 jerk dengan sayur labu tumis campur pucuk manis nih(pjg namanya yer)..nak tunggu labu empuk macam tunggu daging empuk tau..ya Allah... Berapa kali tambah air tadi baru betul2 lembut..
sabo jelah aku...
Resepi sama cam tumis labu kuning ek..
Biasanya labu empuk tak sampai 20min pun...agaknya jenis labu nih kottt..
Takpelah,yang penting si kakak berselera makan..

Oklah,nak gi mandi dulu..
Kang tak sempat lak pakai bedak 2 inci ngan lipstik kaler pepel..huahuaa..

Si eyana nih pun cam angin tak baekkk jer petang nih.huk hek huk hekk! dier merengek..
Nih signal jelas menandakan aku bukanlah dara pojaan lagi..dah beranak pinak dahh kann..huehueee(sedar diri nih)

Haa..kek pun dah masak tuu..sibaik sempat ek!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

5 Komen Di Sini:

Softtouch [Hanim] said... [Reply to comment]

sy suka makan tu..Sedap. selalu kat kedai yg sy sellau jumpe. Mak sy xbiasa mak labu ngan pucuk manis tu..selalu kalu masak, masak labu kuning tu jer..

eriey said... [Reply to comment]

sedapnyer nampak..selera..x pernah lg buat ni..labu oh labu..hehehhe

Jiya said... [Reply to comment]

fuhhh pucuk manis tu sedap sehhh... kat sbh jek aku slalu makan pucuk manis tu. kat sini jarang.

blogresipi said... [Reply to comment]

Sedapnye tumis labu dengan pucuk manis nie... ada pucuk tu laagi sedap. Lama betol tak makan mcm nie.

HaSue said... [Reply to comment]

Hanim: masak labu biasa eh?tambahkan aje pucuk manis..tp sue biasa koyak2kan baru best sket..hehe

eriey:bleh laa try buat pasnih.

Jiya:apsal kat sana jarang?xkan takde kot jiya?muskil aku..huhu

blogresipi: Ijan,kalo dah lama x mkn..gi laa buat nun..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...