Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Sunday, July 5, 2009

Nak Hadiahh??Teka Harga Buah Nenas!!!heehee..

Salam..
Nih aktiviti suka2 di hujung minggu..
Boring2 jer,server pon ntah ape2 laa lambat bebeno nih
Nak merayau umah orang pon x senang..

Ini gambar jenis2 nenas yg kitorang beli eh..('antara' nenas2nya)
Nih nak bagi korang teka harga nenas2 nih (bukan yg atas nih..tp keseluruhan nenas ni ok..gambar bawah)
Sapa dapat teka betul, Hadiahnya Topup RM5..EXTRA RM5 untuk follower,buleh gitu?
Maknanya reload Rm10 bakal dimenangi jika cop anda ada di sini..
hahaha..saja laa nak bagi spesel sikit utk followers yg susah2 tinggalkan cop2 mohor mereka kat tepi neh...yang baiknya,senang aku nak jejak depa balik...hehe
At least ada gak aktiviti kat blog aku nih ekk..ngeee

Ok,syarat2nya senang aje:
  1. Jawapan mesti kat petak komen,yg try jawab melalui cbox takkan dikira pemenang walaupun jawapan anda betul.hihii...
  2. Seorang peserta HANYA DIBENARKAN menjawab sekali sahaja..lebih dari sekali penyertaan anda akan terbatal dengan sendirinya..kihkih..
  3. Kalau dah menang tak perlu dedahkan nama sebenar(kalau taknak) cuma kasi email jer nak bagi pin No reload yg anda menangi tuh,buleh gitu?kalau tak buleh,kasi orang len jer menang yer..hehe
  4. Kalau tak ada pemenang,hadiah akan ditunda untuk kuiz seterusya(jika ada)kikikii..sukatii jerr ekk..ala,just 4 fun ler! :P
  5. Jika ada lebih dari seorang menjawab dengan betul,siapa yg menjawab dulu dikira sebagai pemenang yerr..
  6. Kuiz nih akan berakhir bila aku umumkan akan berakhir.(sebab server kdg2 terkontang kanting..)
Ok,kuiz nak start nih..

Ceritanya begini..

Aku nih teringin nak wat aiskrem nanas resepi kak yani, tapi susah lak nak carik nenas..
Aritu singgah tepi jalan tanya berapa sebijik..Rm3!!wahh..sebijik rm3..cam murah ke mahal tu ek?aritu beli Rm2 jerk sebijik..huu..ingat nak beli banyak skit kan..ngidam ke?huehue
Ingat nak carik tempat lain lak lah..

So esoknya yakni semalam kitorang singgah lak tempat orang berkebun nenas..
Tengok pelbagai jenis nenas dier jual..ader 4 jenis gitu kalo tak silap..
Nenas Paun, nenas sawit,nenas madu dan nenas merah. <-kat tempat korang tak pasti ler nama apa kan.. So hb dah awal2 cakap,beli jerlah berapa dia jual punn..sebab fresh lagii kann Mula2,beli beberapa biji nenas madu,pas tu datang lagi kakak makcik tuh kalo x silap..bawak nenas sawit(manis nenas nih) so kitorang beli laa lagi.ada gak xtra dier bagi..baek hati tul laa..mekasih makcik yer... Soalannya:

Berapa RM kitorang keluarkan petang tuh untuk membawa balik nenas sebanyak ini??(sila rujuk gambar)

Tak Clear???Ok...nih haaa..ada berbelas biji nenas tuh..agak2 berapa hengget kitorg spend untuk bawak balik nenas sebanyak nih.
Dah kemaruk sangat nak makan nenas..Hb lak memang penggemar nenas manis2 nih..
Kalo tak jumpa gak semalam memang nak beli yg mula2 tuh..huhu..

*P/s:Perlu diingatkan,kuiz nih takde kena mengena dengan makcik yg menjualnya ya.. haha..

Edit sikit lg:
* Jawapan tuh aku takkan tipu punya ok..harap korang trust aku jer..sebab makcik tuh x bagi resit pun..huhuu

*Hadiah ciput jer...maklum ler untuk suka2..haha

Thanks pada korang yg sporting2 belaka :)
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

15 Komen Di Sini:

Noorma said... [Reply to comment]

sepuluh ringgit sebakul kot....he,he...betul ke Hasue???

nadrahfihil said... [Reply to comment]

rm1 sebiji... rm15 sumenye... tol?

nadrahfihil said... [Reply to comment]

bg 2 jwpn blh tk? huhu

Nor said... [Reply to comment]

ish.. tak ramai ke yg teka? ok la k.nor nak kasi meriah sket, k.nor rasa lah... ermmmmmmm......... 25.00 kut :)

♫ ♥ farah ada ♫ ♥ said... [Reply to comment]

rm40 kowt..
haha..

sunkist said... [Reply to comment]

RM20 sue.. tul takkk? hehehe :P

salamdariborneo said... [Reply to comment]

sue,akak pun nak teka.rm 18 kut.kalau mahal tak kan la sue nak memborong sebanyak tu kan.hehehe

Softtouch [Hanim] said... [Reply to comment]

RM 10 tu...he he he..harap2 xterlambat nak join contest..he he he

Ynn. said... [Reply to comment]

nak teka nak teka :P rm22.50 haha satu rm1.50 wekkk

Ahliahnizam said... [Reply to comment]

Salam.

Err, buleh jawab guna julat ke ??
RM15 - RM 20 ?

Kalau tak leh, teka rm 18 je la.
Hehehehe ;D

mummyseri said... [Reply to comment]

nak teka jugek..
rm 12 je la..

RiShaZalia said... [Reply to comment]

Sue... nak join gak le... rasanya RM30 le sebakul nenas tu :-)

Eyna's said... [Reply to comment]

Sy rase RM 15 kot.....

Mr PenyuBiru said... [Reply to comment]

saya rasa rm9 kut. betul tak?

Rm1 sebiji yg besar2 tuu,ada 4 biji-Rm4
yg kecik ada 4...50sen jer sebijik..-Rm2

pahtu ade makcik tu bagi free. so semenye rm9. betul tak? keh3..

HaSue said... [Reply to comment]

kak eyna...dah terlambat kak..hee..sorie yer.apa2 pon,jwpn ttp salah..ehehe..tq yer

Mr PenyuBiru: tak berapa nampak laa komen ko nih...ko tulis apa ekk??hihiii.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...