Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Thursday, August 13, 2009

Udang Laut Kacukan?hehe

Salam sumer...
Sebelum kite bersilat gayung campur silat payung ke dapur untuk juadah tengah hari nih..
Meh tambah saratkan paler otaks kite sama2 dulu..jom tengok udang laut jenis nih lak...
Sebelum nih pernah tunjuk udang lipan kan...
Sapa2 tak kenal udang lipan sila2 laa selongkar kat label diari tuh..lupa lak mana aku letak.ekeke..kalo ingat n rajin kang aku bagi link eh..

Kite pun 1st time tengok n makan udang nih.
Kalo tengok rupa tu macam ketam kacukan lobster..hehe...
Isinya memang ader iras2 lobster tau...
Sapa2 pernah makan lobster tuh mesti dapat imejin rasa isinya nih

Jom tengok rupa isinya...Nih aku goreng jer cam biasa..ehehe...tang kepala tuh bukan ader isi pun..huuu
Tadaa....macam isi lobster kannn..tak ler sama 100%...sepupu sepapat dier nih kot..
Close up sket lagi.hehee...best nih makan cicah sambal kicap pedas2...
Ada sapa2 tau nama udang laut nih? Meh ler tampil ke hadapan bagitahu yer...
Penjual udang nih bagitahu namanya udang laut jer...
Takde plak nama secara spesifik..ehehe..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

7 Komen Di Sini:

Softtouch [Hanim] said... [Reply to comment]

wah udang pun ade kacukan ekk...he he he..sedapnya sue..cni xdpt nya sue..kalu ada mesti mahal...sedap nmpak udnag tu...

CiterMenariK' said... [Reply to comment]

salam..

oo..itu udang raksakse la akak.. huhu..

yela.. mcm susah je nak jumpa..mesti mahal giler tue..akak belibrape ekor? ader lebih tak?huhu..

Chik Mi said... [Reply to comment]

va va Sue tak abis2 ngan udang ,jeles ni sbbnya kat cni udg mahai wooo

blogresipi said... [Reply to comment]

Wah bestnye.. besau cengkerang tuh mesti byk isi... nie brape sekilo neh kak? mahal tak?

Watierman said... [Reply to comment]

Wah...terasa lemak manis nye udang tu Sue....tak yah goreng...rebus kejap sapu butter..biar melted kat atas dia wow nikmat nya...kalau tak pun just goreng dalam butter jer...mesti ada masin2 manis & lemak...jelousnye!!!

maiyah said... [Reply to comment]

salam.. mmg sahlah kacukan.. makan pedas2 mmg sedap kan

HaSue said... [Reply to comment]

Hanim > agaknya la kan..hihi...kat sini tak berapa mahal kalo banding ngan lobster

CiteR MenariK > wkumsalam..mmg nampak keraksaan ek udang tuh?hehe..nih tak pasti laa brp hb akak beli tp murah ler banding ngan lobster.hehe

Chik Mi > akakkkk..nak mkn udang meh ler dtg sini.hihi

Ijan > tak mahal ijan.kalo tak silap kurang dr rm20 ler sekilo..

Kak watie > baru pestaim jumpa kak...x kretip lagi nak mempelbagaikn masaknya.hii..nak tau rasa dulu baru leh imejin nak msk cmner lain kali..mekasih bg cdgn ye kak.. :)

k maiyah > wkumsalam...kalo pedas2 lagi umph kan..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...