Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Wednesday, August 19, 2009

Roti Benjo

Salam..
Menu berbuka semalam biasa2 aje..kalau boleh masa puasalah sediakan juadah simple untuk berbuka...kalo spesel sangat memang melantak tak hingat dunia..pastu nyesal x sudah..hehee..
So untuk sarapan anak2 hari nih, dan sahur tadi buat ler roti benjo keemaran kami sekeluarga nih... Mungkin ada yang biasa buat, kan...
Tapi family aku nih suka kalo roti tuh masih kebasahan ala2 3/4 masak gitu...
Sedappp...bukan puji masakan sendiri tau...tapi puji masakan sendiri jer.. :P

Asas nak buat benjo nih kena laa ader roti.kan..boleh juga sebenarnya nak guna roti burger,tapi aku prefer roti biasa nih sebab roti burger tebal sket..so tak best ler.eheee....
Pastuh resepi nih memang setia bersama dari mencubanya menjadi penggemarnya.

Nih versi x letak sayur byk..letak hirisan timun dan tomato sket jer untuk anak2.. :)

Resepi pun mudah ajer...tapi berbaloi sangat2 sebab sedapp(ingat!bukan puji masakan sendiri...hihih):P
Nanti ler taip resepi eh..nak anto anak gi sekolah dulu.nak siapkan umah yang macam lum siap nih dulu..cek2 kot ader paku tercabut anak2 aku kerjakan ke...pakaian lam mesin basuh pun menunggu setia jer dalam tuh minta disidai...aheh.
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

7 Komen Di Sini:

MamaFaMi said... [Reply to comment]

Tengok gambar je dah rasa macam nak ngap!

blogresipi said... [Reply to comment]

Meleleh leleh telur sama sos tuh... nak jugak!!!!

Aymy With Love said... [Reply to comment]

adoii tgk telur yg meleleh tu, meleleh air lio subuh2 alam kat sini... :)

c-idah said... [Reply to comment]

sesuai tok juadah berbuka posa nie...

LOVE said... [Reply to comment]

Hasue...tgk aje dah terliur!!! nak !!! ;)

reen said... [Reply to comment]

mnarik!!
anak dara sy rajin wt ni..
wt minum ptng...sy tukang mkn jek..:D

mimie loma said... [Reply to comment]

Buka pose dgn banjo je sue.....tkpe2 jnji kenyang kan.....ari2 makan nasi pun jemu kan sue...heheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...