Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Tuesday, August 11, 2009

Durian Putih

Siapa tak kenal ngan raja buah nih kan...
Kepada penggemarnya,dan belum merasa lagi tahun ni..sila2 laa jeles yer...
Ntah apa2 laa Sue nih letak nama durian putih ekk..

Haa..kalo nak tau,kat Sarawak nih rata2 orang tempatan menggelarnya durian putih sebab isinya kaler putih...sebab apa...isi durian kan bukan warna putih jer.hehee...
Pernah dengar durian tembaga?haa..isi kaler cream kan..bukan putih..tapi tuh pun masih biasa..huuu..

Durian nih isi tebal dan rasanya manis..ader gak ler yg sempat dijadikan tempoyak sikit..tambah gak stok tempoyak kan..ehe
Nih rupa durian..hb beli ondaway balik dr sibu semalam..ader laa nmpk montot cempedak tuu..hee..dah lama ngidam nak makan..akhirnya tercapai juga..hee
Dah biasa ek tngok isi durian nih?so tengok laa puas2 lagi yer.nak kongsi makan,jauh....Sue suka makan,tapi tak laa sekali harung..makan sedikit tapi kerap..hmmm..
Iskhh..macam sentimental sangat ke ayat aku nih ek..
Ntah laaa..tengah hari nih aku rasa sedih sesangat..huuuu..
Korang pujuk laa aku supaya jangan sedih k.. :P
Takde sapa laa nak pujuk aku selain kawan2 kat alam maya nih..uwaaaa
Kalo aku tak sedih lagi aku sambung balik cerita pasal durian....(main ugut lak ek)
Aku sedih pasal aku baru dapat tahu sesuatu yang aku tak tahu..uhuk..

Iskh..Ntah nape longan nih pun nak interprem..orang nak citer pun kaco jek..huuu

Siap close-up lagi..iskhh...manis nih isinyaa.ehe...(aku kan tengah sedih..so takleh gelak lelebey)
Lepas nih kalo dah rasa tak sedih...kite sambung n3 yg mungkin lagi best dr nih..
Sekarang nak sedih2 dulu..huuuuu.. :( pujuk tau!!!(ayat terus terang nih) hik...eh! tergelak sikit..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

13 Komen Di Sini:

mimie loma said... [Reply to comment]

adus sue.........ni yg jeles ni.....mntak ckit doyan tu ........akak ni hantu doyan nie....

huhuhu sedih gak ni tk dpt makan doyan kat umah sue ni......

mintAng_teLip2 said... [Reply to comment]

xsYuke doYan. .. hUahUa~ . .. mAte tucen cuke arh .. .

ctzura said... [Reply to comment]

alalala..bucuk macin...

Nape lak ni?? Sape yg wat Sue sedih nih?? Cepat cakappp.. nnt kite fire ngan pistol c kecik nih!!

Suke2 dia jer nak wat mak budak ni sedih!! Cepat bgtauuu... (sambil kepal penumbuk!!)..
Dah ready nak buat hayunan Mike Tyson nih!

Senyummmmmmmmmmmmmmmmm.. senyum seindah suria, yg membawa cahaya, senyumlah dr hati..duniamu berseriiiiii..

p/s: durian, kite leh jd antu..
Cempedak, kite pun antu gak
Longan..budak 2 ni jd antunya...
pack suma yer!! Lebiuuuuuuuuuuuuu

alimaz said... [Reply to comment]

salam...kalau makan denagn pulut + santan boh gula sikit ....perghhhhhh nyum3mmmmmm....meleleh habihhhh.

Eyna's said... [Reply to comment]

Sdapnya buah longan tu....

amat mujarab utk dijadikan ubat batuk...hehhehe

ieda said... [Reply to comment]

durian panas ... musim2 cenggini dugaan lebeh
ermmm buat longgan sedapp tapi panas sakit tekak lakkk
dua2 sedapppp huwaaaaaaaaa x dpt mknnnnn

Watierman said... [Reply to comment]

Salam Sue...nape adik akak ni sedih2...gadoh erk...kena marah erk...akak tak pandang durian2 tu semua...yang penting adik akak hepi...lagi pun hidung mal funcion sikit tu yg boleh dtg dekat...tebal gak isi mata kucing tu yer...
arh....nanti skit urat pulak....dah...jgn majuk2...gi cuci tgn makan dengan dia orang tu...nanti dia org bedal habis

Nor said... [Reply to comment]

apasal sedih2 ni sue.. nak ngadap rezeki tak baik sedih2.. kalau sedih2 gak, bak mai sini durian dan mata kucing tu, biar akak tolong abiskan :)

eriey said... [Reply to comment]

kalo mkn buah tuu sampai habes,gerenti sedey ilang..muahuahua...

HomeKreation said... [Reply to comment]

Alalala...meh cini along bujuk...timang2 bucuk...! Eh tersasul lak... kita dh ari2 main bb, lupa lak cara nak pujuk mak orang...hehehe Mmmmmmuah... dah kasi award jangan sedey2 lagi k. Pas ni dah hepi, leh masak nyaman2...hehehe BE HAPPY...!....AlongRoz

hana said... [Reply to comment]

ko sedey sbb apa sue??! sbb ko tak dpt nk kongsi durian tuh ngan aku er sue?! alahaiii klu sbb tuh, k.yung tk kata ko kijam ler peh nih! jgn sedey2 er sue! *hakhakhakhak... ye ye oooo jerk nk mujuk! ngeeeee....

Softtouch [Hanim] said... [Reply to comment]

nape sodih sue?jgn sedih2 ok..nnti blog ni pun ikut sedih...
tu ade durian sue..sulu sue pernah ckp kat sarawak xde durian kan...apelagi sue..pulunlah abis2 durian tu..he he he

Eyna's said... [Reply to comment]

Tul lah...jgan sdih2 lagi ek...
nanti dah tak come...heheh...

Ala2 cayang...senyum skit...
ha...kan dah comel dah tu....


(maap le sue...akk mmg tak pandai mujuk)...huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...