Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Tuesday, August 18, 2009

Hoh?? Kuye-kuye???!!

Hehee..asyik tengok masakan n makanan jer kan..meh cuci mata jap nengok kuye2 kat blog aku nih 'come to alive'...
Sapa2 yang selalu bagi makan kuye2 aku kat bawah tepi sebelah kanan nih meh tengok yang real kuye2 lak..hikhik..tapi seekor jelah yer..hehe

Sebenarnya jumpa kura2 nih sedang nak melintas jalan masa aku ondaway balik dari jemput banglong dr sekolah petang tadi...
Kalo lori terpijak mau penyet kuye2 nih..

Gambo dekat sket...kuarkan ler kepalamu wahai sang kuye2 yg chumel..
Haaa..haaa..tuh nak jenguk kuar dahhh..cakkkk!!

Ini salah 1 keistimewaan duk kat tempat bukan bandar2 besar nih..boleh jumpa hidupan alam secara semulajadi..
Selain boleh jumpa kura2 melintas jalan...kadang2 tuh masa duk dalam kereta diiringi burung berterbangan...seiring jer dengan burung terbang tuh..(ada gak kadang2 burung jd mangsa langgar lari) :P

Nih bukan kali pertama jumpa kuye2 melintas jalan..
Selalunya amik,bawa balik n lepaskan ia semula...
Kira penghijrahan secara tak sengaja laa kan..leh pergi ke satu tempat baru lak...
at least dapat laa merasa naik kereta.bukan semua kuye2 berpeluang tuh :D
Yang kali nih pula berpeluang menginap overnight kat bilik mandi tamu kat umah nih..
Makanan kangkung percuma...untuk seekor.

Lenguh acik tunggu kuye2 nih senyum n kuarkan kepalanya..tp hampa..nih jerlaa yg dier nak tunjukkan khas untuk tatapan kalian.. :)

Teringat aku si TOTTY yg duk kat kampung,tuh kuye2 bandar laa..mmg beli untuk pet...masa kakak aku beli saiznya besar sikit dari ibu jari jer...kaler kehijauan..
Sekarang nih dah besaaaa..tergezut tengok!hehe..makanan lak yg khas untuk kuye2 tuh haa...

P/s:lorrr..takkan ada di antara korang yg geli ngan kuye2 kottt..huuu... :P
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

4 Komen Di Sini:

mimie loma said... [Reply to comment]

amboiiiiii malu2 lak die nk tunjukkan muke die yg hensem tu ye...

bes kan kalau dpt jmpe cmni......

maiyah said... [Reply to comment]

salam.. dia takut nanti sue wat gulai hehe

blogresipi said... [Reply to comment]

Sempat bawak naik kete wat balik umah lagik ye kak... kiut jer nampak kuye2 tuh.hehehe

HaSue said... [Reply to comment]

Kak mimie loma > hehee..malu2 tp mau gitu..hihi..mana akak tau ensem nih?bkn cantik ke kuye2 nih?hikhik :P jantan ek kakk..?

k maiyah > wkumsalam..tuh ler kak..agaknya laa..hehe

blogresipi/ijan > dier tumpang balik ler ijan..ekeke..kiut kann..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...