Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Sunday, August 16, 2009

Eyana Demam... (*updated!)

Salam Ahad...dah ahad?
Sori bebanyak,semalam celebrate besday bebudak n bapak budak nih.
Sebenarnya yang dari Jumaat tuh takde laa keletang keletung kat dapo jer..
Lebih kepada kerja2 luar n dalam umah.
Pagi semalam baru bz sesangat dr pagi..
Gambar jamuan nanti la kalo rajin upload eh..
Terima kasih pada kawan2 yg sudi tinggalkan wish kat umah nih..
Besday wishes tuh dah bagi kakak sendiri baca dan ejaan yang tak biasa dia baca memang kena tanya ler....hehehe..
Ntah sapa cakap ala2 bahase cine tuh yerk?hee...
(aku pun siap kena suruh betulkan ejaan 'kakakkkk' sebab letak 'k' banyak kat tajuk n3 lepas..ehehe)salah tuu katenya..padan muke haku..huuu

Ohya...Anakku yg kecik nih demam ler wat masa ni..sebab tuh tak berkesempatan bertenggek lama2 depan komputer....tak sempat masuk n3 ..sori yerr
Semalam dah bagi ubat n kebah jap then panas balik badannya...
So sibuk juge melayan karenahnya yang demam ni...
Sian tengok dier sebab selalunya demam pun masih sepah2kan barang..hehe

Malam tadi bawa gi klinik tak buka pula..
Nih bak bawa gi lagi tapi ada lak hal yang tak dapat elakkan..
Memandangkan klinik kerajaan just bagi ubat demam yang dia muntahkan balik,so sebab tu nak gi klinik swasta jer..bukan sebab ambik mudah yer..
Kalo berlanjutan sampai esok akan pergi lagi ke klinik untuk rawatan selanjutnya..
Gambar nih sejurus pas habis jamuan besday semalam..
Hmm..harap Yana cepat sembuh...n ceria menyepahkan rumah kitorang nih semula.. :)


P/s: Kepada mereka yang tak jemu bertandang n tinggalkan mesej...sue amat2 menghargainya kerana setiap komen/mesej memang akan dibaca setiap butir huruf...:)

u/p:Tengahhari nih pulak hb akan ke Miri semula sebab ada seminar lak kat sana selama 2,3 hari..iskhhh2...takpelah kan... (pujuk diri sendiri)hehehe....

Nanti ada kesempatan akan kembali dengan n3 yer.. miss u all.. :)


UPDATE!!!

Alhamdulillah..hari nih eyana dah makan ubat dan sembuh dari demam dan badannya tak panas dah malam nih...
Nih gambar Eyana sebelum tido tadi..Dah kembali ceria dan gelak ketawa seperti biasa.. Rumah pun dah macam tongkang pecah 8 dier sepahkan..dari ke dapo,korner sket ke ruang tamu..membawa ke bilik haa.. semua dia 'sapu bersih'! :)
Kalo ada barang yang dia boleh capai,siap lerr...akan berpindah tempat laaa jap lagik..hehehe... Takpe laa kan,sanggup jer kemas umah tgh2 malam,yang penting sihat dan ceria selalu...hehee..
Sayang diaaa!!agegege.....!


Terima kasih buat kawan2 yang mendoakan kesihatan Yana yerr...
Semoga kita semua juga berada dalam kesihatan yang tip top selalu dan dijauhi dari segala musibah.. Aminnnn :)
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

5 Komen Di Sini:

Watierman said... [Reply to comment]

Salam Sue...jangan difikirkan blog yang ditinggalkan tak di update...yg penting Yana cepat sembuh & diberi perhatian penuh 150%...sebab keadaan sekarang yg sangat bahaya...akak pun baru jer terima berita MIl akak kena masuk wad sebab demam lebih dari 38 degree...dah kena tambah air..dia kat KL pergi konvo adik ipar baru terima Masters..nak balik pagi ni tapi dah kena tambah air lak...so maybe stranded kat KL jap!Akak akan mendokan agar Sue kuat melayan kerenah dan menjaga kesihatan seisi rumah....moga semuanya SIHat!Amin!!!

LOVE said... [Reply to comment]

Sue...wish Yana a speedy recovery yer. Mcm2 virus dah merayau karang...kita kena very alert n careful. Take care of ur goodselves yer...;)

Saliza said... [Reply to comment]

Betul tu Sue, jgn ambik mudah dgn demam ni skrg.
Biar ambik langkah berjaga2 dr awal.
Semoga Eyana cepat sembuh..

LOVE said... [Reply to comment]

Happy tengok Eyana senyum...cute! Wish her lotsa healthiness....! ;)

HaSue said... [Reply to comment]

K Watie > thanks kak..n tahniah untuk adik ipar akak eh.. :)

LOVE > Thanks love..sebenarnya eyana nih demam nak tumbuh gg kot...dah 'tua2' lom tumbuh gg lg...hehe

K Saliza > bukan demam skrg jer kak...pantang jer anak2 demam memang x amik mudah... thanks 4 ur caringness :)

LOVE > Thanks again love :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...