Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Monday, August 10, 2009

Kuih gunting..kuih siput dan dot !dot !dot!

Nih nak n3 semalam tapi sungguh la geram dengan tenet semalam..
Malas nak citer panjang..tengok laa sambungan aktiviti budak2 remaja nih semalam..
Sebelum nih dah buat tart nenas gulung..
lepas tuh aku uli adunan kuih gunting..
Yang kuih gunting lupa nak amik gamba..
Lagipun hasil2 gorengan jadik kudap2an masa buat ni haa

Dah gunting lak tak cukup,guna laa pisau..last2..aku suruh wat kueh siput sekali..
Buat laa demo camner nak buat kueh siput(tapi yang tukang demo nih pun bukan pandai sangat nak menyiput..)

Tengok la siput2 nih..siann siput2 nih,ader yang tak cukup makan,ade yang terlebih makan..segala keturunan siput ader..
Takpelah yer..yang penting kitorang gak yg kena habiskan..hehe...

Ada yang macam siput kena gelek tayar kereta pun ada...aheh
Dah diorang macam semakin mahir buat kueh siput tuh,aku tinggalkan laa sambung borak2 ngan ida/sunkist kat YM...sebelum ter dc pastuh..

Dah kembali ke dapur tuh...
Hahh.. terperanjat aku nengok adunan kueh gunting n kueh siput bertukar menjadik epok2!
Ada ka diorang acu guna acuan karipap kecik tuh.adehh laaaa..nih mesti nak bagi adunan cepat abis nih..huhhuhh...
Tak boleh harap tul anak2 dara nih.kekeke...bukan ader inti pun tuu.hehe
Kalo letak inti mesti sedap laa pulak kan.. :D

Takpelah kan..yg penting adunan nih sedap n rangup gak..tapi kena canai nipis2 laa kalo nak rangup kan..lepas nih kena wat balik gak baru berani tepek resepi..
Hmm..ntah resepi siapa ke yg telah dimodified nih yerrr...(sengih2 kat kak Ieta n kak watie)

P/s: Siapa2 nak order kueh siput nih pun baek pikir 2x kali yer.apa2 pun ada promosi buat masa ni...RM20 untuk 1 balang berisi 20 ketul siput comel..untuk 10 pelanggan pertama,PERCUMA! balang n penutupnya sekali..eheh :D
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

4 Komen Di Sini:

alimaz said... [Reply to comment]

salam...rajin sue menyiput.....tak lenguh jari ka

HaSue said... [Reply to comment]

alimaz > kite nyer tgn ngentel sket jer.selebihnya bagi kat bebudak tuh..hehe :)

eriey said... [Reply to comment]

sue..rajin tul buat kuih siput..hihi lama dh x mkn kuih ni..

blogresipi said... [Reply to comment]

Akak..kite pelanggan no9 nie... dapat percuma kan? hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...