Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Monday, March 21, 2011

Jom Sarapan Nasi Lemak Sambal Sotong!!

Anak2 dah kembali bersekolah hari ni..
Walaupun tak berkesempatan balik kampung cuti kali ni,tapi seronok juga dapat luangkan masa sepenuhnya dengan budak2 kecik kat umah nih..di samping merempit kat tenet nih.hee
Ada juga agaknya yang dah bercuti lama tu rasa malas bebeno nak turun kerja hari ni ek..tu perkara biasa laa kot..esok lusa dah ok laa tu..
Kalau tak ok gak mesti bos korang tu jenis tak best..haha..tetibe suruh salahkan bos lak ek..Tapi kalau bos korang best,mesti semangat jer nak pegi kerja..tanpa perlu nak kipas2 bos..iskh,nyampah tul bos2 yang jenis suka kipas nih..
Lagi teruk kalau dapat bos jenis pilih kasih..memang rasa nak cari kerja tempat lain je kan! Tapi orang kata bersabar tu banyak hikmahnya..sabar jer laa selagi terdaya kan..

Aku pun tak tau laa pahal boleh kuar topik bos lak arini..agaknya nak kaitkan best kalo dapat bos yang kadangkala leh belanja makan nasi lemak kot..
Haa!nasi lemak..akhirnya terkait jugak cerita aku kan..hahaha

Nasi lemak ni dah aku masak malam tadi sementara menanti pasangan hidup balik tu..godek2 laa nasi lemak..sambal tumis..ikan masin..telur goreng..telur rebus malas nak rebus..eheh. Tiba2,baru tau..timun dalam peti sejuk dah innalillahiwainnailahirojiuunnn... terpaksa laa ngadap nasi lemak tanpa timun seperti biasa..
Pastu dah siap2 tu,entah kenapa teringat2 lak ngan sambal sotong memang best nak makan ngan nasi lemak nih..aritu tengok lak DJ tayang2 nasi lemak sambal sotong..bikin aku hampir meroyan doblas kali teringat2..
Bila dah ada beli sotong lak hb kate masak biasa jer..cam tak luluskan jer aku nak masak sambal..huhu..*aku tak bagitau pun nak masak apa,kan..hehe

So malam tadi gak aku godek2 wat sambal versi tak berapa nak pedas..yang bestnya si kecik yana pun suke makan...hihi..tak sangka betul!dia siap ratah lagi sotong tu..si kakak lak memang tak layan..tu yang wat telur dadar aje untuk beliau.ngee

Jom jamu mata jap...Nih laa menu sarapan pagi ni ..malam tadi tu tak boleh makan banyak..hehe

Cucumber eh,silap.Timun takde taw,yang hijau tu tomato yang i petik dari kebun aiii..segar youuu!Yang tuu ikan masin,sedap taw ikan masin nii..i dah lama tak jumpa ikan masin yang best camni..kesian kan kat i..memang best je makan rangup2 giteww..*sila guna intonasi gedik dan mengada2

Oh!Gambar ni macam tak menggambarkan sangat kesedapan sotong tu..tapi rasanya memang seperti yang aku idam2kan..huhhh..sedappnya giler2 punyer sedappp!!hahaha..*kata2 orang mengidam yang puas hati dapat makan benda yang diidam


Sempat posing sket..ada 2,3 ekor jer yang bertelur..pehhh!!cakap pun tak guna..nak taip jer, SEDAPPP!!nyumm.. err,korang dah sarapan lum? :D
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

14 Komen Di Sini:

cik cek said... [Reply to comment]

Hasue...lapola pulak tgk nasi lemak pagi2 ni....he he

Mas said... [Reply to comment]

sue..nape tunjuk sambal sotong tu banyak kali...aku dok telan air liur jer ni....kejammm kau...
nak gi tangkap sotong la.....wakakaka...
aku memang suka nasi lemak ngan sambal sotong.....

♥LOVE2COOK♥ said... [Reply to comment]

I'm in I'm in!!! OMG, takleh tahan lapar tgk nasi lemak tu Sue!!! Godaan sungguh...haishhh :(

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Assalam sue..wah tergoda sungguh tgk nasi lemak sambal sutun tu...oh best ek sue mkn nan ikn masin.

kalo ngan ikan goreng akk pernah mkn, masa g langkawi hehee.

suka yana, mamanya masak cedap2

umi said... [Reply to comment]

lama tak makan nasi lemak sotong camni, best juga ye makan dgn ikan kering. yum..yum..

Watie Rose said... [Reply to comment]

mala dah tak buat nasi lemak nih, tetiba cam teringin lak...aaaaaa

Ayu Safieza said... [Reply to comment]

Hasue....ahaks....sungguh mengguda itew sotong ar.....ini pun dalam nada2 gediks....ngeeeee:)!

leen hussain said... [Reply to comment]

cedapnyeee sue....bak sepiring sambal tu..hee

Sofea said... [Reply to comment]

lapo la pulak tgk nasi lemak kat rumah sue niii..;)

Ryo Azhar Rahza said... [Reply to comment]

sukaaaaa nasi lemak sotong nih..nak sebungkus!

Aida Lela said... [Reply to comment]

sedapnyeee.. seb baek perut masih kenyang. kalau tak.. huhuhuu [malas nak teruskan kata2. heheheh]

tun_telani said... [Reply to comment]

i x tahan laa you baca you tulis i you i you nih.. i terasa mcm i pon gediks gak..
muahahhaha~
x kira! x kira! bekfes esok nk mkn nasi lemak gak!!

anymz said... [Reply to comment]

ceh! tau pun cakap pun tak guna..
dah lah ko tayang2 sotong sendat tu kat sini..buat air lior ni terleleh2 tumpah atas keyboard ni hah..

isshhh..nyamfah..huhu

HaSue said... [Reply to comment]

haha...mmg sedap wooo..kenyang sampai ke petang lak rasanya nihh..hihi..mekasih semua yg tumpang jamu mata yer.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...