Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Monday, March 28, 2011

Aksi Zhariff 4 Bulan

Memandangkan nak bagi laluan entri budak kecik nih sempena usianya yang mencecah 4 bulan hari ni,maka tertunda laa entri pasal lorek2 cistat tu..hehe..

Nak kongsi aksi Zhariff sekarang ni kalau bangun memang suka senyum2 sengih2.. tapi belum meniarap pun lagi,baru golek2 gitu..tapi tangan kaki tak duk diam..semalam kat atas katil dia tu geduk2 dia terajang..kitorang ingatkan dak kecik yana..rupanya budak yang paling kecik nih punya onar..kuat je kaki dia tendang..
Oh,kalau dia nangis lak..cam panggil maaaaa...maaaaaaaa!haa,permulaan nak bercakap laa tu..hehe

Di samping tu,dia baru 'jumpa' tangan sendiri..suka jer tengok tangan dia pastu masuk mulut..kalau tayang benda depan dia..try nak capai..dapat je terus grab..pastu tarik ke mulut..nak isap2..tu gatal gusi laa tu. Baru nak carikan teether untuk dia next shopping..

Nih laa dak kecik tu.. masih mengekalkan ciri2 asean look terutama tang mata,tang kulit tu tak berapa nak ikut asean look laa.hehe..tang mata tu yang membuatkan ada yang kata cam korean,chinese or japanese .. aku yang sejibik cam pelakon korea nih takde pun orang kate cam korean look..jauh sekali nak kata aku cam muka katerine zeta jones..huh..*perasan lebih

Sebenarnya masih pakai mitten(sarung tangan),tapi untuk sesi fotografi aku bukak ler..dia apa lagi..sukeeee jek nak isap jari..
Pakaian untuk sesi fotografi kali nih tajaan kak rosaliza, ada 2 pasang dihadiahkan untuk zhariff ..terima kasih kak liza.. 'nak ngorat amani buleh?' <-ni zhariff tambah

Ok,sambung tengok gambar lagi..

Tengok laa tuh..isap jari lagik..hehe..kadang2 nak aje dia masukkan satu genggam tuh dalam mulut..hahaha

Agah jer, gelak..hihi..

Grrr...marah nih! manyak susah amik gambar ini olang..gerak sana sini..huhu..
dah laa aku snap sendiri jek..heee

Timang manja-manja ..suke dier..!

Uhh? Apa tuuu??

Iklan..isap jari lagi..

Agah2..gelak lagi..lesung pp pun segan nak nampak..kikiki..


Pandangan sisi..kot2 ada yang jumpa kat kedai,tegur2 laa zhariff..hehe..

Ngantuk dah..?

Yana: Sayaaanngggg adek Zhariff

Geng2 Zhariff blogwalking dah tido ke? Amani, Dhira, Maisarah, Syifa..? Sapa lagi ek..
err,napa geng ko semua gegurl nih zhariff?huhuuu...awek2 belaka..hehe


Apa2pun,terima kasih kerana sudi menonton..Salam sayang dari Zhariff n Si kecik Yana buat semua pengunjung blog ini.. ;)
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

22 Komen Di Sini:

Zaliedana said... [Reply to comment]

Assalam zhariff,Syifa xbum2 lagi,Nih baru bangun nak tgk pic2 zhariff yg encem nih,arini syifa baru kena ccuk utk 3bln,Zhariff nih putih melepak gebu jer,syifa nih kelabu ckit,malu la nak kawan ngan zhariff..

tun_telani said... [Reply to comment]

alaaa tomeinyer dier.. mulat2, geram aunty tun nengok! kene doa biar aunty tun dpt bb blh kawan ngan zhariff =)

Mak Qis said... [Reply to comment]

comel..muka macam jepun ke korea ke cina ke..semua boleh...
nama sama dgn nama anak akak...tapi anak akak dh 17thn pn...hehe..

Cikmin said... [Reply to comment]

ishhhhhh...gewam..gewam..aunty cikmin tengok zharif..ilang jap sakit gigi ni tau... :P

Mas said... [Reply to comment]

ni aunty mas datang, bukan sajer nak tengok zharif tapi nak pinjam zarif jap...gerammmnya tengok budak comei ni..
seronoknya dapat main ngan zarif....
meh ikut aunty mas balik...he..he..

lina_pg said... [Reply to comment]

amboi comey2 sungguh dak kecik zhariff,paling cute bila senyum nmpk lesung pipit.meh nak tium2 sket..

Maisarah dh tido tu..ngah mimpikan zhariff ngan amani hehehe..

nOOrsha said... [Reply to comment]

waaa zarif nak ngurat amani yer.. dhira dah majuk dah tuh.,.dah jeles dah tuh... hahaha....comelnye zarif, dapat tangkap posing tgh ketawe kan.. dira ni susah nak suruh ketawa amik pic.. tgh ketawa trus serius bile tgk org pegang kamera.... penat nak agah... hehehe...

Erani Zuhran Mohd Nor said... [Reply to comment]

Tomeinya dia... 4bulan yer... nanti boleh main dgn anak aunty... or gi sekolah sekali.. anak aunty nama Faez tua sket jer dari zhariff... umur 7bulan

nOOrsha said... [Reply to comment]

eeehh jap2... mak sape yg muke cam korean look tadik? hahahahahaha.. aku ketawa nih.. bukan ejek taw tp suke sbb bakal besan ade darah korea gtuh..kikiki

rohaadam said... [Reply to comment]

geramnyeeeeeeeeee dgn pipi dia.kalo face to face mesti dah kena picit2 pipi dia bam2 ni :-)

izahdaut said... [Reply to comment]

Pakai sarung tngan lagi ke encik zhariff? Hehe.. Tingat muaz tak sampai sebulan dah tanggal sarung tangan. Baby obes katakan.. Haha.. Geram aku tengok lesung pipit dier neh. Kompom beso nanti mcm pelakon korean weh..
Aku kalau budak gini, aku gigit pipinya sampai nangis budak tu baru aku puas hati tinggal kat mak dia bior mak dia pujuk. Lalaala.. Meh zhariff mehh dekat meh .. Kiki

Kak Sam said... [Reply to comment]

Assalamualaikum zhariff..
Sib baik auntie x de anak pompuan kalau mesti auntie dah pi antar cincin tanda.

ilahjy said... [Reply to comment]

adoiii aiii sebijik mcm korean hehe mak long ada anak pompuan leh pinang niii hehehe mau kaaa yg dah berumur zhariff?? yg tecik sekali 13 tahun..hahaha buat kelakao lak mak long ni.. kalu tak suka, kita pinjam laa sat.. memula mak cik mas pas tu hantau ke keramat mak long ilah pula..okiessss set massss jom kita terbang g amek zhariff..apa ku kesah mak dia..hehehe

Aishah @ Ariffin @ Aqil said... [Reply to comment]

Salam cayang Zhariff
Auntie geram noi nengok pipi tembam mu itew...

Hasue...
Konye anak mmg cam anak jepun ler...
resepi tuk cistat tu dah ada kat blog...leh g sekodeng lah ya...

deeja said... [Reply to comment]

Sue,tembamnyer Zhariff.Molat je muka.Nampak cm besar dari Uwais.Uwais aritu pun,4 bulan lbh br leh meniarap.Mata sepet sungguh dia,tapikan Sue,anak akak pun cepet gak.Akak dok panggil ank jepun..huhuu

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Assalam sue..semlm dh nak tido baru ingat ulangbulan zhariff ke 4, tak sempat nak wish heheh

EEEEe gerammmm sanagt2 aunty tgk zhariff ni, comel n encemmm je, rasanya lebam kalo dapat kat aunty.

Sukakan sue, bia tgk bby berkembang ngan pesatnya dpn mata kita....mcm amani gak suka senyum.

Cucuk lesung di pp tu kasi dalam, n curik bawa blk kasi amani sekerat heheh

Muahhhh cayang dia

Ryo Azhar Rahza said... [Reply to comment]

hoh!dah pandai posingg....cepat bawak balik sini c zhariff nih...geram lakkk *tingat lak aku masa c bang long kecik dulu suka je nak laga kpala ngan aku..aku pun feeling2 cam baby jekkk**pitamm

DeLLa said... [Reply to comment]

comel..mcm ank cina

aizura said... [Reply to comment]

geramnyer tgk ank u sue... tembam plus gebu gitu... hehehe... klo jumpe compom kne cubit ngan auntie.. so zhariff jge2 heh.. hehehe...

HomeKreation said... [Reply to comment]

Mmmuah2...20x... picit2 byk2...geyam2...hehe. Ini belum dapat kat liana lagi, lagi teruk kena gomoi...hehe

umi said... [Reply to comment]

comey nya zhariff..pandai senyum dpn kamera!

ayunalisa said... [Reply to comment]

mm..geram nengok lesung pipit dia..dalam sgt..
tomei2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...