Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Monday, October 5, 2009

Ini Buah Labu Kuning Gergasi! :P

Jom cuci mata dulu dengan gambar2 nih.
Masih ingat lagi tak dengan "mini" garden dulu?
Kalau tak ingat atau ter miss n3 tuh sila rujuk kat situ(klik) yer
Alhamdulillah....hasilnya melebihi dari jangkaan..
Murah rezeki kitorang anak beranak...
Tanaman labu tuh dah menghasilkan berpuluh2 biji buah..
Sori tak sempat ambik pic labu2 tuh masa sedang berkumpul..
Nih nak tayang antara hasilnya yang paling sihat membesar..
Bila dah cukup tua baru kitorang suruh gardener petik sebab kalau muda,x abis makan x tahan lama kalau disimpan...

Semasa labu nih sedang membesar,musim kemarau gak ler kat sini...tiba2 jer hujan dulu tu...sebab tu ader yg merekah...macam buah mangga,mempelam..dan buah2an lain juge.. :)
Nih kalo silap tolong betulkan eh..tapi nih orang pertanian yg cakap..heee

Sapa lagi besar nih?hehehe....

Labu kuning nih peberet si kakak..sebab tu tanam dulu...dah murah rezeki tuh siap bagi jiran tetangga dan yg bukan jiran tetangga..
Ada juga yang diorang tolong jualkan...bila dah merasa labu nih,diorang nak beli lagi

Tengkiu dak kecik...dahhh..gi tido!hehe..

Apa agaknya istimewa labu kuning nih sampai orang suka sangat tu?
Haaa...buah labu kuning nih sangat halussss uratnya..walaupun bagi aku tak berapa manis rasanya,tapi kehalusannya tuh menutupi kekurangannya di situ..
Alhamdulillah..rezeki anak2... :)

P/s: Bukan semua saiz buah labu tuh begini yer..nih antara yg terbesar jer..yang terkecil dalam 1 kilo lebih gitu jer..hehe..yg nih pulak dlm lingkungan 7-8kg sebiji.
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

8 Komen Di Sini:

K.Nor said... [Reply to comment]

uikk besornyer!!

Chik Mi said... [Reply to comment]

sue besaqnya buah tu bestnyee

ain said... [Reply to comment]

mak aii...besonya!!

LOVE said... [Reply to comment]

Amboi besarnyaaaaa! Memang giant tuh!!! kikiki!

Sue, Love mmg peminat nasi impit + rendang! Adeyyy tak tertahan sebut namanya pun!

Love baru cubit mesra Eyana! kekeke ;)

IMCurtain said... [Reply to comment]

Salam semua,

Kami ingin mengajak anda menyertai komuniti blogger dari serata tanahair untuk mempromosikan blog anda di laman web kami. Click pada butang 'Tutorial' untuk mengetahui cara menggunakannya. Pendaftaran adalah PERCUMA!

Daftar sekarang: Blog Malaysia [Blogger's Meeting Point]

Malaysia Boleh!

ieda said... [Reply to comment]

waaaaaaa dik besooor nyer ... takut lak akak tgk .. hehhe

re: aah lah dik .. rasanya kek sarawak tuh yg dah lama kan .. org beri .. x tahulah dah berapa lama .. yg pastinya dah tengek sbb mungkin perjalanan yg jauh kannn ...

x perlah kan .. janji ingatan untuk beri tuh ada kannn ..

HaSue said... [Reply to comment]

K Nor > puas kan kalo makan sorg2..hehe

Chik Mi > cam tau2 je akak nih..hehe :P

Kak ain > akak pun nampak eh?yana ke labu nih kak?ekeke

LOVE > dari cubit yana baik love cubit labu tuh bawak balik..hehe

IMCurtain > tq bebanyak yer :)malaysia boleh!hehe

Kak ieda > jangan takut kak..ia sekadar 2 biji labu beso jek..hehe..

Ohoo..yelah kak...mungkin sebab wap dah terlebih laa tu...nanti akak rasa yg fresh eh..gerenti x tengek.hehe

Softtouch [Hanim] said... [Reply to comment]

pestime sy tgk labu mcm tu..dah sama besar mcm eryana dah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...