Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Tuesday, October 27, 2009

Karipap

Sarapan apa pagi nih?wat yang simple2 udah laa yer..hee..
Nak simple ke sebab malas eh?Berselera tau makan. ak banyak laa,sikit(konon2nya).tak buleh selera banyak..kang laju jek scale tuh bertambah nombor..bagi naik slow2 takpe.kehkeh...tapi kalo dapat bagi turun laju kira baguih laa..ehek

Oklah,nih karipap,err...sapa tak kenal sah2 karipap ku ini huduh..kehkeh...
resepi asas gitu..
inti letak peberet sekeluarga..hehe
Guna kari ayam brand..memang best jer brand kari tuh..

Pada yang tak suka karipap berjerawat gunakan laa imaginasi anggap ia halus jer eh.hihi.. Kite suke yang cam bulan gini haa..nampak besh jek.. :P

Inti tuh letak kentang n kacang panjang...yg tu kena pandai2 ejas sendiri laa eh..nak pedas,nak kurang pedas..hehe...
Resepi doh mudah nih ikut cara imah1001(kalo x silap)
Nanti update balik resepi...leh tengok kat myr yer..

note : server broadband betul2 teruk kebelakangan nih..Geram i!ahak.. streamyx?takde talian tetap kat sini!huuu...
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

13 Komen Di Sini:

Watierman said... [Reply to comment]

Yang berjerawat tu sebab Sue goreng minyak panas...petua tak nak bagi jerawat...masukkan karipap sebelum minyak panas........kalau next throw pun ..either kecikkan api atau tutup api dulu...baru masukkan karipap...Akak baru cadang nak buat...keledek dah beli...tapi belum potong lagi tu!

BULLET said... [Reply to comment]

wa sedapnye karipap...hari tu baru jek makan yang mak buatkan...rase nak lagi jek

CikMin said... [Reply to comment]

sue...karipap rm2 buleh....hehehe...klik2...

ain said... [Reply to comment]

so far, sekali je akak buat karipap, pas tu main yg frozen aje. sedap gakkk!!!!

::sakura:: said... [Reply to comment]

waaa sedap nye...peminat no1 karipap ni...tiap2 pagi mesti pekena 3biji = rm1..hehehe...

POSH76 said... [Reply to comment]

my fav kuih...suka sgt karipap nak2 yg dibuat sendiri...belinyer tak mo

klik2 streamyx...hehe

HaSue said... [Reply to comment]

Kak watie > thanks kak atas tips yg diberi..sebelum nih mmg sue ade cuba tips gitu n mmg x bjerawat..tp org kat umah nih xmo lambat sket mkn..huhu..sebab tuh buat karipap nih kena ader jerawat baru laku..hihi...akak nanti buat lebih yer,sue nak dtg tumpang mkn.hiks

geraugebang said... [Reply to comment]

bestnyer karipap dia. isi pun tergoda. gelembung-gelembung kat kulit tu menunjukkan memanglah kulitnya sedap.

Yati said... [Reply to comment]

I like karipap. Tak pernah pula buat letak inti kari ayam brand. Jadi macam curry puff la, omputih punya tu kan, i like.. hehhe..

HaSue said... [Reply to comment]

BULLET > mak masak apa pun,mesti sedap..kan :)

cikmin > rm2 sebijik buleh tak kak?hihi

kak ain >so far,sue penah beli yg frozen lagik..lenkali nak try ga..hehe

HaSue said... [Reply to comment]

sakura > wah2...setiap hari?mesti sedap sgt2 karipap tuh kan..hehe

sis posh > yg wat sendiri leh ejas banyak mana nak ltk inti kan..hehe

itafukada said... [Reply to comment]

waaa...sedapnye karipap.da lama x pekena ni.kalo beli lgsg xsedap.nak kena wat gak ni.huhu..

HaSue said... [Reply to comment]

kak geraugebang > ahaa...betul tuh kak...sue suka laa gelembung2 nih.heheee..

Yati > sebelum nih guna kari brand apa tu? :)

itafukada > ada gak yg org jual sedap..tp jarang2 dpt laa..huhu..gi wat lebey ye..heee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...