Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Saturday, October 10, 2009

Nasi Lemak, Sardin Tumis Dan Ayam Goreng Berempah

"Pause" dulu dari tengok kek2 lapis ekkk..ada pulak yg muak kang...meh layan rezeki hari ni..heee
Lama juga rasanya tak makan sardin yang segar dari dalam tin nih..
Menu nih walaupun sempoi jerk...tapi boleh menggugat diet sebab kalo azam tuh kurang kuat,leh bertambah2 nasi dibuatnya.. :)

Tumis cam biasa jer..kalo nak terangkat best kan masak pedas2...tp makan ngan anak xleh laa nak pedas sangat..


Tomato tuh anak2 tak sentuh pun..Tapi kalo letak dalam sandwich potong kecik2 nak ajer diorang makan.. :)


Nih nasi lemak...sori la,gambo close up jer yg clear sket..heheh..rasanya semua pun kenal kan...anak2 prefer nasi lemak kuning sebenarnya...tapi tak ingat letak serbuk kunyit..jadi ler nasi lemak biasa..huhuh


Dan aksesorinya... nih laa lauk lunch hari ni..Lauk tambahan...ayam goreng!
Errk?semua makanan diet ek?aheh...
Sedap juga ayam berempah nih ditambah sebiji telur dan tpung goreng pisang adabi..
Sebelum nih pernah dngar org cakap jer..
Ingatkan kalo guna tepung tuh nanti ayam seakan2 bau pisang goreng..hahah
Tapi memang sedapp..takde rasa cam makan pisang goreng pun..heee

Kulit ayam kena laa buang yer...nak kurang kolestrol katekan...tapi makan juga makanan bergoreng2 ek. Bila laa nak insaf nih..hek hek..
Tapi tetap kontrol sebenarnya..kalo ikutkan hati,sekadar merasa 2,3 ketul takde masalah..ngeee... :P

P/s : Maklum laa hb tak lunch kat umah..so menu pun menu simple2 belaka..merangkap maless..heee
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

10 Komen Di Sini:

K.Nor said... [Reply to comment]

waduh2.. enak sih menu dia arini.. nak tumpang makan ni...

IMCurtain said... [Reply to comment]

Salam sejahtera,

Kami ingin menjemput anda menyertai komuniti blogger bagi mempromosikan blog anda secara PERCUMA di laman web kami. Jom berkenalan dengan blogger-blogger terkemuka dan berkongsi tips dengan mereka.

Click pada butang 'Tutorial' untuk mengetahui cara menggunakannya.

Daftar sekarang: Blogger Malaysia [Blogger's Meeting Point]

Malaysia Boleh!

sunkist said... [Reply to comment]

hallo sue.. nasib baik la baru sdh makan.. kalau tak nk menumpang jek mkn umah hang! hihi.. dh lama benor rasanya tak mkn nasik lemak buatan sendiri.. nasik lemak kuning hang pun tak terbuat lagik.. pastu timbul pulak nasik lemau hijau skrg ni.. waduhhh.. byk betul menanti dalam list!

POSH76 said... [Reply to comment]

meriahnyer ur lauk....sardin tu mmg sedap sgt...hehe

eriey said... [Reply to comment]

sdapnyer..wallahh..my peberet nih..yamm

maiyah said... [Reply to comment]

skrg deria rasa dah tak cam dulu, cili dah tak rasa cam cili lagik huhu

LOVE said... [Reply to comment]

Sueeee! Sardin tuh mengancam sungguh laaa! ;) Love terasa lapar again plak! ;)
Love having some prob to access my mail, once okey, Love email U k! Hantar E-card pun takpe! ;)

illa said... [Reply to comment]

salam..wahhh rajinnya masak..tgok sardin tuu cam best jerk,,mmm

blogresipi said... [Reply to comment]

Aduii tgk ayam goreng yg di kopek isi nya tuh.. telan air liur i tau!!!

HaSue said... [Reply to comment]

K.Nor > ada bawa pinggan tak kak?hehe

IMCurtain > thanks yer.. :)

sunkist > sama laa kita nih dah banyak list menunggu.tapi lain yg di listkanlain yg dibuat dulu...haha..

sis POSH76 > sedap tp xleh makan selalu..huhu

eriey > yg mana satu tu?

kak maiyah >yeke kak..hmm..sian akak

LOVE > lapar angin?kalo lapar udara sama x?hehe...ok love..thanks!

illa > wkumsalam..sardin mmg best..cuma xleh makan slalu,kan..heee

blogresipi/ijan > lapor ke jan? :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...