Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Sunday, October 4, 2009

Dah Pun Bertunang...

Hari ni ntah napa ek susah nak connect tenet..
Hmm..takpelah,kite teruskan jer ye..
Nih n3 khas pasal adik aku yang dah pun mengikat tali pertunangan dengan gadis pilihannya pada Sabtu minggu lepas bersamaan 26/09/09..
Terima kasih sebab sanggup buat hari Sabtu supaya kami dapat hadir sekali..kalo ahad xleh laa tengok muke bakal adik ipar yg comel tu yer..hehe
Tahniah buat mereka dan semoga berpanjangan pula ke jinjang pelamin..

Jom laa cuci2 mata sikit..diulangi,sikit jer ye..sebab malas nak upload gamba banyak masa line slow nih..huhu..
Gambar2 majlis pertunangan nih aku selongkar dari kamera abang aku yang sudah di copy ke pendrive...dalam pada tuh terjumpa pulak kek sarawak yang tak tertayang pada entri sebelum nih.lepas nih aku update entri tuh semula yer..tambah 1 pic jer.ehe...

Jom tengok gambar nih..nih laa bakal adik ipar aku yg comel jek..terasa besar jer aku nih kalo berdiri sebelah dia...huhuhu..yang tukang sarung cincin nih kakak aku...setelah dipaksa sebab dia malu2 kucen..hiks

Haa...kecik jer kan tunang adik aku nehh...kelihatan aku jauh lebih gedabak...ehehe...aku?tuh yg baju ijau tuh haa..nyesuaikan dengan tema pihak lelaki,hijau katekan..ngee...eh?x nampak rupanya yer..apa laa jurugamba x sudi pun nak interpreme muke aku yang bolat nih.huuu

Nih antara hantaran dr pihak laki...entah berapa dulang aku tak pasti..haha..apa punya kakak laa kan..hik hik.yang tuh aku gubah,yang tuh pun aku gubah gak...err...yg tuh pun kalo x silap aku aku gak gubah...yang mana?yg cantek2 tuh laa...ahaha...takde laa,aku tolng sikit2 jerk...tolong tengok yang banyaknya.heeee...
Malas aku upload gambar hantaran satu2...tengok jerlah nih yer...nih adik lelaki aku yang gubah...telekung..simple jek but look nice..nice tak?nice jerlah yer..kang kecik ati lak dia..ekeke
Tapi sebenarnya memang adik lelaki aku yg di bawah yg bertunang nih yang banyak gubah hantaran2 ni..ehehe
Nih tiap kali ada majlis bertunang kat keluarga aku pasti barbie nih amik bahagian..hehe..nih duit hantaran,kira saguhati ler.. takyah kira satu2..semuanya Rm50.Digubah jadi gaun barbie...alaa...senang jer...lipat2...cam dalam gambar tuh..pastu jahitkan untuk bahagian pinggang...ikat! Bahagian baju lak Guna Rm10x 2..Rm5 lipat memanjang jadi belt dia..(x nampak sgt dlm gamba nih)

Tarrraaaa...comel kan barbie nih...best laa barbie.selain dibuat kek besday,leh buat gubahan jugak kan...kalo nak buat untuk gubahan hantaran kahwin pun boleh..gaunnya guna duit rm50 /rm100 gitu..jadi gaun hijau / purple ler barbie tuh nanti..hik hik..
Aku suka jer kaler biru..kalo letak rm1000xRm1 mau kecut je baju barbie tuh kang..huahuaa..

Kat tepi barbie tuh ceklat Ferrero ..sesuai sangat hantaran nih untuk girl kan..hehe...
Gubahan nih digubah sepupu kami sambil dibantu kitorang..(yg hujung tuh nak jugak sebut ek..padahal tolong lipat jek..hihi)

Semoga dapat menambah idea kawan2 ye..dan barbie nih memang menjadi perhatian budak2 jer dalam banyak2 gubahan tuh...errr,ke sebab nampak duit raya?hik hik :P
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

5 Komen Di Sini:

eriey said... [Reply to comment]

tahniah..byk nyer hantaran meminang...cantek!bila nk langsung ni?

Uruchimaru @ kf said... [Reply to comment]

emm bertambah anggota baru ler lp sni keluarga kamuu...!!!

maiyah said... [Reply to comment]

salam.. comel plak ngan barbie tu.. slmt bertunang pd adik

minTanG_teLip2 said... [Reply to comment]

wAh chAntEk nYe bArbiE Uh! .. . krEtip nYe siS nEh!. .

HaSue said... [Reply to comment]

eriey > byk ke?kat sini masa bertunang je ade hntrn...dah kawin terus nikah n bersanding je...duit hantrn lak hantar sebelum tuh dengan al wakilnya.hehe...saja bg info kot2 ade yg x tau.heee

Uruchimaru > betul tu..insyaAllah

kak maiyah > wkumsalam kak...dah sihat ke?lega dpt tgk akak kembali mengomen kat sini..mekasih kak wish tu :)

mintang_telip2 > tantek ekk..tuh cam nak akak watkan jek tuh..hik hik :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...