Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Friday, October 9, 2009

Aksi Model Labu Kuning

Nih acara 'menyembelih' atau memotong labu nih semalam...ehehee...
Dah laa guna pisau potong bawang jek..labu kemain beso lagik..nak guna parang lak kurang ayu laa kan..huhuuu...
Jom layan gambar model labu nih dulu ek..sebenarnya dari petang semalam try upload tp asik failed jerk..sabo je aku.huu...

Okeh..kite tolong pegang eehh..leh potong dah...

Yeyyy..dah potong!!.napa la mak potong senget benget nih..tak kessahh la yek..cam shedap jer nih...

Testing2..geget2..iskhh2..kerassnyaa..


Aah?!bukan untuk geget gitu jer ke?


Tak kira!nak try geget sini lak...geget2..


Ha'ah laa..keras!tak boleh geget!hek hek(gelak baby)


Try jilat lak lahh....kite takde gigi lagi sebab tu tak dpt geget..


OOppps!!kantoi lak yang kite nih takde gigi..gigi kite baru nak tumbuh..malu laa..heeeee...


>Selepas tu habis ditolaknya labu tuh ke tepi...alahai eyana.macam2 aksi dia sekarang.seronok tengok!oh ya,sekarang eyana dah konfiden berdiri sendiri untuk berjalan..sebelum nih kena ada bantuan untuk berdiri cam berpaut kat meja atau orang bantu ke..walaupn part berjalan tuh dah lajuuu jerk..hehe..sekarang dah tonggeng2 dan berjaya berdiri n berjalan sendiri(gear 4 dah skrg)..tahniah anakku.. :)

P/s:alahai server...jangan laa lembepp sangat.huhu...cbox pun x leh reply dr semalam nih...huwaaa
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

10 Komen Di Sini:

ima said... [Reply to comment]

salam hasue...

wah!!!bukan main seronok lagi...model labu ni memperagakan labunya yang besar itu...

p/s..nak tanya sue,ada tak cara atau bahan yang boleh menjadikan kek lapis tahan lebih lama.

Ann said... [Reply to comment]

sue...cutenyer dia makan labu.... buat masak ape la agaknya labu tu... ikutkan besonya leh buat kenduri satu kampung tu...

POSH76 said... [Reply to comment]

labu tu same jer besar dgn baby tomei tu...hehe

besaunyer labu tu...

ain said... [Reply to comment]

alahaii..comeinya eyana!!! seronok kan bila tengok baby2 baya ni membesar. tp bila dh masuk 2 tahun, poning kepala. mcm yg sorang kat umah akak ni la. manyak kerenah!! tensenn!!!

Jiya said... [Reply to comment]

eyana.. nko geget jek labu tu. kalo tak puas, geget jek tangan mak nko tu. akekekekekekke

hana said... [Reply to comment]

kikikiki... lawak la mak ko neh! ader ke patut suh anak xde gigi gigit labu keras cam batu tuh! ko gigit jerk puting mak ko tuh yana! wakakaka... eh! yana breastfeed ker?? kehkehkeh

HaSue said... [Reply to comment]

ima > tuh model tuh rasa2 xlh jadik model colgate..hehe..

Ima nak kek lapis tuh thn berapa lama? Kalo untuk biz tu kdg2 ada yg ltk bhn pengawet juga tapi yg original kek lapis srwk baik jgn letak. kecuali perlu..tp selalunya org jarang laa ltk..kalo kek nak thn lama pastikan ia dah sejuk sepenuhnya di dalam loyang seblum diusik(dipotong,dipek atau disimpan)
selain tu potong guna pisau kering..rasanya takde laa thn lama sangat pun kek lapis ni kalo x simpan dlm esbok..lagi satu,kek yg manis lebih thn lama dr yg kurang manis :)
tu jela yg sue leh ingat skrg nih..hehe..kalo ad tmbhn sue akan share ek :)

HaSue said... [Reply to comment]

Ann > btui tuh ann..kalo ikut saiz tu,leh panggil satu kampung makan ramai..hehe..apa lagi,masuk esbok ler kalo x abis skali dua masak nih..menambah sarat perut peti es tuh haa..

HaSue said... [Reply to comment]

sis POSH76 > nampak sangat dia x larat bawak labu tuh kan...hehe

Kak ain > sue dpt imejin jek keletah anak akak yg comel tuh kak...sure cot cet cot cet jerk dia ek..hihiii..seronok anak2 mbesar dpn mate nih..puas hati...hehe

HaSue said... [Reply to comment]

Jiya > ko jangan nak ngaja dia gget tgn nih jiya..geli wehh org takde gigi geget2 nih..hihih..tp kras dah gusi dak kecik nih..gg je malu2 nak tumbuh..

hana@kak ina >tuh latihan gusi namanya kak...nak suruh gigi tuh tunjukkan diri...hhee...wehh!jangan laa,pediss woo kalo dier geget..ekeke..of cozz bFding..heee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...