Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Monday, October 19, 2009

Bubur DuriNas

Selamat hari Isnin...dah abis raya ke...?
Tapi kalau nak buat jamuan raya lagi apa salahnya.hehee...(nih cakap kat diri sendiri laa nih..)
Hari ni tukar langsir lagi..ermm...simple jer..but blue..heh :P

Oklah,yang nampak sedang enak di mata kite kat bawah nih adalah bubur durian + nasi.
Jadilah DURI+NAS...alaa..sukati jer simpan nama,asal paham kan... :P
Menu nih ala2 serawa durian tapi BUKAN SERAWA yer...
tapi lebih kepada bubur gitu...
Taapiiiii...sedapppp laaa sangat bila dimasak gini...
Buka nak puji masakan sendiri tau,eh!yang nih bukan kite masak lah...
Nih Tuan kite yang masak..ahak...tuan hb kite nih memang suka masak jenis2 dessert gini..
Kite pun belajar masak bubur nih ngan dia walaupun senang ajer..ahak

Cuci2 mata laa dulu yer...
Nak masak tuh senang jer...

Nak makan,lagii senangg...
Jangan lupa tambahkan susu pekat dan susu sejat masa nak makan yer...
Ditambah lagi dengan seketul durian fresh(nih guna frozen jer tp still rasa fresh)...memang..hhmmmm...wallahhh!!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

8 Komen Di Sini:

Watierman said... [Reply to comment]

Mak aii durian lagi...berlari sambil tutup hidung!!!

POSH76 said... [Reply to comment]

mcm serawa jer ropernyer...tapi mesti sedap ni...durian masak apa pun yummy...hehe

sah90 said... [Reply to comment]

Nyam2..
Oh, durian..
Lama tak makan..
(^_^)

sunkist said... [Reply to comment]

ingatkan bubur berduri tadi hehehe ampooonn suee.. maklumla.. kt umah kt watie tadi tengok muffin gunung berapi.. macam2 entry pelik skrg nihh.. kasikk suspenn :)

ain said... [Reply to comment]

bubur durian nasi..???hmmmm...mesti sedap!!!

illa said... [Reply to comment]

fuuyooooo...nampak sedap sangat!!

HaSue said... [Reply to comment]

Kak watie > akak!x makan duyan n buah2 berbau ek?(selamatt duyan ku.hihi) :P ammpun kakk...hikhik

sis posh > ha'ah,ala2 serawa..etul tu.semua menu durian beshh

sah90 > ke memang x makan duyan?hehe

HaSue said... [Reply to comment]

sunkist > hehee...n3 pelik2 laa beshh...kalo n3 biasa jer mana besh kan..hikhik...nih kira n3 biasa laa nih.huhu

kak ain > tepat sekali!hehe

illa > yummyy2...memang sedappp...ke tekak kite laa..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...