Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Monday, October 12, 2009

Nasi Goreng Daging Kunyit

Lambat lak n3 arinih..huhu..padahal lama dah duk depan komputer nih..
Merayau ke umah orang lain..hee..

Hmm..mood nak ngambik gambar nih masih liat sket lantaran keadaan kamera yang kadang2 ok kadang2 k.o nih.Tapi bila dah ok,nak ambik gamba macam2 jerk rasa..ehe

Bila ada masakan daging atau ayam,tak kira laa masak apa2pun..
Bagi tekak aku laa.,ia sedap dijadikan perasa tambahan untuk nasi goreng atau mi goreng..
Lagi2 kalau daging masak hitam atau kicap..memang sedap untuk masak mi kolok..tak payah letak perencah lain sangat dah.tuh jer pun dah sedapp.. :)
Tapi tak laa tak letak bahan2 lain langsung ek

Kali nih guna daging yang dimasak kunyit jer..memang sedapp dan menyelerakan..
Sibbaik laa diet,kan..eheh...iyo laa tu ek :P
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

6 Komen Di Sini:

POSH76 said... [Reply to comment]

mmg sedap....hehe

Watierman said... [Reply to comment]

Terliur nengok Sue...sesungguhnya aku berpuasa...sabar jerlah!!!

ieda said... [Reply to comment]

salam dik ... huhuhu sedapnyaaaaaa
nak buat lahhhh tapi dah plan nak buat sandwish jerk petang niehhhh

mcm mana niehhhhh huhuhuh

Alimaz-Kembara Terasing said... [Reply to comment]

ha dui kak sue...ptg ni perut asyik menyanyi jer....tengok nasik goreng ni lagi la dia berdendang lagu rok lagi...pg tadi ja mkn nasik....huhhuhu

ain said... [Reply to comment]

memang menyelerakan!!!

HaSue said... [Reply to comment]

sis POSH > hehe....cam dah rasa jek? :D

Kak Watie > dugaan eh kak...selamat berpuasa...hehe

Kak ieda > buat ler mana2 yg senang n sedap ke tekak kak..hehe

Alimaz > wohh.lagu sentimental ader tak zila?lagu rock klasik bleh gak..hehe..

Kak ain > meh laa join kak =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...