Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Wednesday, October 28, 2009

Cili Bunga...cantik tp teramat pedas!

Cili nih adik cili benggala ke ek?tapi cili benggala x pedas pun..huhu
Beli cili nih minggu lepas..saja nak amik bijinya..(tp x laa buang cilinya)
Ingat nak tanam dalam pasu...
lama dah pasang impian tuh..beberapa tahun sudah..ahehe..
Pernah tengok umah orang tanam dalam pasu depan umah..iskh2..cantik lorr..
Cili nih cantek dan rasanya pedas cam cili padi gak,mungkin lebih pedas dari sesetengah jenis cili padi/ cili api..
Aromanya bila dibelah..agak menakutkan laa bagi orang yg x suka makanan teramat pedas..cam aku..ahak

Jadi,kalo tanam pun kan..rasanya hidupnya cuma lebih kepada perhiasan..cewahh.tak2,mesti amik gak kalo dah masak kan..sayang tuuu..

Note:lum tanam dah berangan nak tengok buahnya masak..hahak..eh?pasu dah ader lom nih..huuuu

Note tambahan: Cili nih sesuai untuk perumpamaan wanita cantik tp 'pedas'..hahak :P
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

8 Komen Di Sini:

ika. said... [Reply to comment]

cili geronong kan? kat semenanjung takde jual cili ni.sangat pedas!
saya prefer lagi cili api.huhu =)

K.Nor said... [Reply to comment]

sue, bukan ke org panggil cili loceng? ada bentuk cam loceng tak?

ain said... [Reply to comment]

memang cantik pun kalau nak dijdkan pokok hiasan je!!!

ima said... [Reply to comment]

wah!!!cantiknya cili tu...balinglah kat sini sekali benihnya....huwaaaa

bintangku said... [Reply to comment]

Kat kg ayah ada tanam cili nie. Comel jerk tp mmg power...

Sueozana said... [Reply to comment]

Salam sue.. aik, ada perumpamaannya skali! Warnanya merah menyerlah, memang cantik, cam capsicum jgak.. Wat sambal @ msak bsama sayur?

HaSue said... [Reply to comment]

ika > woo..cili geronong ke namanya?x taw lak..hehe..rasanya pedas mencengkam jiwa gitu.ite pun prefer cili padi

K Nor > haaa...cili loceng eh kak?sue x tau nama spesifik nih kak..hihi..tp memang ader bentuk loceng..pedas kan..huuu

kak ain > betul2..tp kena rajin sket laa ek?hee

kak ima > aik kak..main baling2 kang kena bijiknya pedas tgn kang..hehe

bintangku > sama tak macam perumpamaan di atas?hehe

Kak Sueozana > wkumsalam kak..hehe..sue kdg2 masak bersama sayur..tuh pun teragak2 nak letak byk mana..hehee..lebih suka guna cili biasa..nih kalo wat sambal best gaktp pedasnya 'berbisa' sket dan aromanya kuat gak..huhu

Mi||A said... [Reply to comment]

cantiknya kaler merahnya kak...seumur hidup ini first time tgk lada tu kaler merah besa lada hijau bentuknya sma mcm tu campur dengan sayur..xpula pedas hehhe...tp haku memang peminat kaler merah..nak cari juala benihnya...cntik buahnya...kirim ckit gsabah ya kak sue.!!1 huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...