Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Thursday, October 1, 2009

Mek CtZura Sekeluarga Dtg Beraya

1stly..nak mintak ampun zahir batin pd tuan punya badan yakni ctzura sebab gambar nih blur banyak..hihi..
seperti sedia maklum,buat masa nih kamera ku ini kadang2 ok kadang tak ok..huhh..
Ingat malas jer nak letak sebab gambar2 macam ber auraaa jek.hehee.
Tapi tuan punya badan suruh cuci ngan klorok bagi bersih sket...hihihi
Lastly..nih jer laa termampu kite buat...
Cuci ngan dynamo campo klorok jer..ingat nak letak soda bikarbonat sekali tapi kensel lak..takut ada side efek lak kang
Kalo letak tepung naik sendiri ok gak kot tadi..tp takpelah nih pun dah ok rasanya

Meh layan gambar raya nih..hee

Pada hari raya ke-2...rakan blogger datang beraya ke rumah...jeng jenggg...

Mek ct with hubby beliau..dan turut kelihatan c kakak kuasa dua.ehe..baju hijau tuh anak dara ctzura,yg sorg tuh rakan sebaya dia...anak dara aku laa tuh..dua2 pemalu...heee..
Mana pegi anak bujang ctzura nehh..
Kikikiii..(sound effect gelak nih)..Suka sangat ctzura datang beraya ke rumah tau.walaupun malamnya mereka nak berangkat ke KK-nak honeymoon..huhuu..Err...pasnih nak kena hempuk manja2 laa kamera nih..huuu...sabor jela cikgu saiful yerr..heee
Apa laa digelakkan ct nehh..apa2 pun sedondon tau...suami isteri n anak2..
Hahh..nih dia anak bujang ctzura...dak ammar..adoi la...cam ader power tuh..hehee....tuh cikgu saiful(hb ctzura)nak join main Tom n Jerry skali kot.ekeke...ampunnnn....gurau2 di hari raya :P
Gambar nih memang blur habis...nih si adik ammar berebut manja2 ngan c kakak..yg menjadi rebutan tuh si Tom ler.hehee...c kakak nih ngengada jer..lama dah om tuh rilek2 dah ada org juga baru nak main..budak2...hehe
Yesss!berjayaa!!hihiii..c kakak yg ngengada merajuk dah masuk bilik...sampai ammar kena pujuk..hahaa...adoi laaa...anak dara aku sorang tuh..sibbaik laa ammar nih budak baik..gentleman tuh gi pujuk..ekeke
Nih c kakak pas merajuk..tetamu lak nak kena pujuk dia..huhu..nih ikut perangai sapaa laa nih ekk..kekeke...kelihatan kat belakang tuh adik aku dan aku sendiri sedanb pegang si eyana..hah?tak nampak?ishh...lindung laa c kakak nehhh..heeee :P
aaa...pas tuh ammar layan lak anak dara aku sorang lg..yang nih kemain brutal lagik..kalah bulu abg ammar dibuatnya..hii...sori laa ammar yer.lenkali aunty wat latihan lemah lembut kat anak dara yg sorang nih..abis dicucuk2nya ammar ngan magnetic pen tuh sebab abg ammar nak amik dr tangan dia..hehe..tedekut tul dak kecik nehh...
Turut menjadi tetamu hari tu,jiran bawah ctzura...Cikgu Onn sekeluarga..anak dia sebaya ngan si kecik ku itu..hehe
Terima kasih yer ctzura dan semuanya sebab sudi berkunjung ke rumah ayahanda ku itu..nanti datang laa ke sini pulak..kite main masak2..heheee...
Segala yg terkurang harap dimaafkan yer..ada balang yang tak berbuka tu maaf ler,bukan x nak kasi makan...tapi duk kelam kabut jer sampai dah duduk pun asyik bersembang...pakcik dan makcik..hai balang kuih lupa nak dibuka...muehehe..takde la,ctzura siap tutup balang sendirik tuh..sibbaik dia x offer nak cuci gelas sendirik..ekekee...

Sekali lagi,mekasih yer ctzura a.k.a mama-lya(nick kat myR) sekeluarga dan juga cikgu onn sekeluarga sebab sudi datang ke rumah.. :)
Hidangan raya tuh semua(ketupat,nasi impit,daging hitam n kari ayam) semua adik n kakak ku yg buat..aku tolong tgk jer..heeeee...

P/s: Mekasih juga wat cikgu saiful n my hubby yg sabar jelaa tengok bini2 diorg nih tak abis2 gelak..hihih.. Ct,nanti ada masa kita gi window soping lak k..hik hik.. :P

Note: Dah diorg balik baru perasan x amik pun gambar berdua ngan ctzura..huwaaaaaa...
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

2 Komen Di Sini:

Jiya said... [Reply to comment]

cam sama jek baju kak zura ngan sofa hasue tu. akekekeke! jangan mara hah kak zura.. larikkkkkkk!!!

HaSue said... [Reply to comment]

wehh jiya...elok ko pakai spek khas utk rabun warna...tuh baju ct tuh kaler ijo..kaler sofa tuh biru laa...diulangi,BIRU okeh..ekeke...
Ctzuraa,kejarrrr diaaaa..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...