Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Sunday, April 17, 2011

Kek Batik Coklat...Eh, Lagi??eheee...

Salam Ahad..
Semua masih sibuk dengan aktiviti masing2 ke? Aku masih bersiaran dari Miri nih..petang ni nak balik ke sarang semula..selepas putera selesai urusannya..aku lak leh laa cuci mata kat shopping complex kan...
Dah lama tak tawaf kat shopping mall kat Miri ni haa..tapi tawaf berjemaah laa bersama budak2 kan..jadi nak lama2 sangat tu jangan harap la...aheh..

Haa..dalam tahun ni rasanya aku lum ada wat tayangan amal kek batik milla nih..hehe..memang jadi fevret jer kek batik nih..
Macam aku dah bagitau kat entri lepas2 laa pasal kek batik ni...rasa coklatnya berbeza dari kek batik yang biasa kita buat..
Dia lebih chocolaty gitu..ada iras2 ceklat cloud 9 tu haa..sedap di makan sejuk..takkan korang tak tergoda kot,aku goda2 nih?hehe..


Untuk Resepi dan cara2 membuatnya boleh rujuk kat entri INI(klik) atau INI(klik)

Peminat coklat harus cuba sendiri sebab oven atau pengukus tak diperlukan langsung..jadi kalo korang student sekalipun korang leh buat sendiri..

Oklah..nak gi berpoya2 dulu..nanti sambung blogwalking ke rumah korang yer..terima kasih rajin singgah sini..sayang korang..amik laa sepotong kek ceklat tu..jangan banyak2 tau..nak banyak gi wat sendiri..haha
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

37 Komen Di Sini:

Yani said... [Reply to comment]

ish akak baru plan nak wat kek batik ni.. tadi baru beli semekut meri.. tengok2 sue dah buat dulu.. minta ler sepiring yg sue punya dulu.. hihi

umialya said... [Reply to comment]

akak dah ambik sekeping.. nyum2

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Assalam sue, pagi tadi akk selongkar dapur sue cari kek batik dotdot tu..ni pun lum ngap lagi ni,

ehh tgk tuan rumah dah kuar kek batik mila ni, mmg bestkan akk pun suka kek ni, tapi akk buat tak cantik mcm yg sue ni, cantik n tersusun je tgk.

Minta sepotong ya, dap2 ni

hana said... [Reply to comment]

assalamualaikumm makcik loyanggg.. kekekekeke..... nih bawak tipuware doblas tingkat nih nak tapau sekut merie tuh.... lum rajen lagik nak wat lapis2 la... tunggu ko pos jerk la dulu! kekekekeke.. kim salam budak lesung pipit tuH!!

Kak Rose said... [Reply to comment]

datang nak amik kek... sepotong pun jadila... dapat gak rasa sbb malas nak wat sendirik!

inaku79 said... [Reply to comment]

walau pun kek ini senang dibuat tapi klu makan yg org lain buat lagi lerr sedap bertambah2...hihihihi...

tp x per....dpt sepotong pun sepotong laa...hehehe...

cek chun said... [Reply to comment]

alamakkk.. apesal daku turut tirgoda nihh..

Naz said... [Reply to comment]

Assallamualaikum Sue.
Pergi shopping2 yer.. Tak bawa kek tu kan..hehehe.. Akak amik la sepiring yer...

tun_telani said... [Reply to comment]

haaa.. tu tgh tawaf bintang plaza ke tuu~~~ merdeka mall jgn lupa singgah ye.. hihi..
aritu dh tergoda kek batok dot dot, smp arini x berjaya cari biskut bulat2 tu.. ni guna biskut merie nih, xde laa rasa sedih ngat sbb kompom buleh wat.. hihi

CT Delima said... [Reply to comment]

A'salam Hasue...bole tgglkan k.ct sepotong dua tak ni. mengoda tapi malas nak buat. sbb yang makan hanya k.ct dgn ank dara jer, yg lain mmg tak gemar kek batik ni... hihihi.

jangan lupa ehh..hihi

Sofea said... [Reply to comment]

tgk kek sue, baru perasan lama dh buat..ank2 suka sgt!

Anonymous said... [Reply to comment]

nak nanya kita,kek tok kalau dibiar atas meja ada licak dikit nak?sila jwb sbb pernah molah dolo.nak tau ajak.

ZurHeritage said... [Reply to comment]

Assalamualaikum sue.. wahhh sedapnye tgok kek batik yang sue buat ni.. rase tetiba teringin nak makan kek batik lakkk

kha said... [Reply to comment]

pernah buat sekali,konon sebagai bekalan semasa perjlnan jrk jauh..tut2 coklat mencair..dh cantik rupanya..uhuhu

Kak Sam said... [Reply to comment]

Alamak cokelat lagi. Harap2 minggu depan tak de le org layan cokelat. Kalau tak rasa cam nak terjun laut je.

Shasha Catering said... [Reply to comment]

Kek batik, ada coklat pulak tu. Lama tak makan ni.

Sedaaapp... ;)

Mas said... [Reply to comment]

sue..compom dah abiss kan kek batik tu..sorok balik la tapaware yg aku bw ni...hu..hu..

Ayu Safieza said... [Reply to comment]

Ha Sue, weh kan best ko kite berjiran...Ayu sonok dpt BW hari ni tau.....mmm nak mintak sepinggan kek batik tu ha.....ke abis???? ce kabo ce kabor ce kabor....he3!!!

HaSue said... [Reply to comment]

@Yani
akak mesti dh buat tu..mai seloyang..heheee

HaSue said... [Reply to comment]

@umialya
sedap tak kak?hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@Kak Rosaliza
waalaikumussalam
dah buat ke kek batik dot2 tu kak?rajin tul kak liza nih mengekek..hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@hana
waalaikumussalam makcik loyang..nih bwk 12 tingkat nk isi batu bate ke nk isi tnh pasir?hihi..dak kecik tu gelak je kak..x jwb salam pun..jwb dlm ati kot..hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@Kak Rose
nanti dh rajin baru dpt rasa berpotong2 kn kak..jgn lupa ajak kite mkn skali...hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@inaku79
dah amik sepotong?sedap kn?dah2...xyh amik lg..nanti potongan ke 2 x sdp lak..haha..*jurus kedekut

HaSue said... [Reply to comment]

@cek chun
apesal ntah...suh akk buat kot..pastu anto sini yer

HaSue said... [Reply to comment]

@Naz
waalaikumussalam kak..
apa plak x bwk..ngan loyang2 skali gi tawaf ke supermarket..haha

HaSue said... [Reply to comment]

@tun_telani
huwaa..dua2 tmpt tu x smpt pg laa tun..akk gi imperial mall jek..tu pun x ler lame sgt..tp smpt gak la ade yg paut lutut akak nk ikut balik..hakhak

HaSue said... [Reply to comment]

@CT Delima
waalaikumussalam kakkk...

err..apa td kak?lupa lak..cube akk ulang..hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@Sofea
lama dah buat ke lama dah x buat kak?kompius jap..hihi..sedap knn

HaSue said... [Reply to comment]

@Anonymous
sori lmbt reply..aok,nang bena ya..nya x cam kek biasa yg ada ngkah telo..paling best mkn ms br kuar dr esbok..tp bgantung juak ngan jenis mentega/marjerin yg kita pakey..mun yg licak ya kelak kek pun ikot camya juak. :)

HaSue said... [Reply to comment]

@ZurHeritage
waalaikumussalam..teringin ek?ape lagi..dptkan milo n sekut meri di kedai berdekatan anda skrg..hihi

HaSue said... [Reply to comment]

@kha
dah cantik ke dah x cantik rupanya kha?hehee...
kek ni bergantung kpd jenis marjerin yg kite gunakan..kalo guna marjerin puteri tu dier mmg lembut gak selepas berada lama di suhu bilik..tp masih ok jer,kalo guna marjerin yang sedia lembik,dia ikut lembik je..tapi paling sesuai makan keluar dr peti ais spt kek chilled cheesecake yg dmakan sejuk2 gitu..
kat umah ni dier lembik2 pun sukee jek..hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@Kak Sam
haha..kak sam..kalo nk terjun laut tu jgn lupa pakai pelampung yer

HaSue said... [Reply to comment]

@Shasha Catering
ada batik..ada ceklat..hihi

HaSue said... [Reply to comment]

@Mas
tu laa mas..lenkali bw tupperware ade isi tau..hahah

HaSue said... [Reply to comment]

@Ayu Safieza
dah abis dah..pinish oredi...sedap tau ayu..cer buat!cer buat!hikhik

mawar merah said... [Reply to comment]

Assalam..saya peminat baru ni..klu x de biskut marie ..leh x kita ganti dgn biskut lain? Teringin nk buat tp kt manila ni x de biskut ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...