Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Thursday, April 7, 2011

Kak Jee Bagi Award *teruja jap



Assalamualaikum dan selamat pagi Khamis..
Pepagi nih nak gantung award dulu daripada Kak Jee,ada yang tak kenal kak jee nih ke? Nama sebenarnya Fauziah Abd Samad..ala,dulu2 dia nih wartawan dan pernah juga berlakon..aku mula2 pun tak perasan gak,mana satu yang kak jee nih kan..selalu gak disebut2 oleh Che Mat Gebu..pas tengok gambar dia tongkat dagu kat header blog tu baru teringat lakonan2 dia..bukan je citer lawak ada..citer sedih pun ada..kalau tak silap aku,watak bisu pun dia pernah berlakon..memang hidup jer lakonan beliau..bila dah sebut2 lakonan dia nih terbayang2 lak aku lakonan2 dia tapi dalam bayangan aku nih tak bertajuk laa pulak dalam cerita apa lakonan dia tu..dah lama tak tengok lakonan kak jee nih kat tv..pastu aku lak sekarang nih jarang2 tengok tv..hihi

Teruja sangat bila dapat award dari Kak Jee nih..blog dia yang baru berusia 3 bulan gitu dah mendapat tempat di hati ramai blogger dan bukan blogger..aku baru menemui blog dia nih..dari CMG gak..hehe...chaiyok2 kak Jee..semoga semakin mantopp dalam penulisan blog,skrip filem dan sebagainya..kot2 nak menulis novel lak pasni kan.. =)

Tapi untuk mendapatkan award ini, kena penuhi beberapa syarat.

1. Kena pos balik linking kepada orang yang memberi award ini. >http://dapurkakjee.blogspot.com

2. Berkongsi apa jua mengenai diri dengan semua :
  • Kawan2 biasa panggil Sue atau dalam bahasa melayu disebut Su,tapi macam dah biasa je su dieja sue sebab terikut2 ejaan bahasa inggeris kot..hehe..
  • Suka membaca dan menulis sebab tu n3 selalu terpanjang walaupun nak cerita tu asalnya sikit aje..ehe
  • Suka mencuba resepi baru dan lama(dalam simpanan),pastu kalo sedap ke,tak berapa sedap ke..pasti dikongsikan bersama semenjak jadi blogger nih..
  • Suka kereta pacuan 4 roda dan aktiviti lasak
  • Teramat minat pada warna biru..sampai papan tanda jalan yg warna biru tu pun hb suruh minat sekali..ntah apa2 jek..
  • Seorang yang agak pemalu..*naip sambil tersipu2
  • Pemikiran agak gila2 dengan rakan2 yang boleh jadi satu kepala..bukan kembar siam yer,tapi sama cara pemikirannya
  • Berfikiran terbuka,dan cuba memahami orang lain dari aspek berbeza
  • Bukan seorang yang berkeyakinan tinggi..ngeee
  • Walaupun agak gila2,tapi pada masa2 tertentu serius orangnya...garang lak tu..takut tak? :P
3. Berikan kepada 15 blog lain yang baru ditemui.:

Ni kira baru ditemui gak laa sepanjang berblogging ni yer..yang tak tersenarai jangan ada yang kecik ati tau.. :)
  1. Ayu Safieza
  2. Ryo
  3. Nieza
  4. Kak Sari Yusa
  5. Khazaini
  6. Deliah Deli
  7. Ayunalisa
  8. Anna Qawina
  9. Zaliedana
  10. Tun telani
  11. Kak Sam
  12. Kak Norehan
  13. ChikadakBiru
  14. Aizura
  15. Inaku79
Sudi2kan lah amik award nih yer..ntah sempat ke tak bagitahu seorang demi seorang masa tenet ngah tenat nih..huhu..

Buat Kak jee,terima kasih sebab sudi panjangkan award nih kepada HaSue yer..semoga ukhwah sesama blogger semakin erat terjalin biarpun jauh di mata..

P/s: sama lak cam kak jee,2 jam baru siap 1 entri nih..sebab assistant kecik 2 orang ni banyak 'membantu'..muehehe
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

16 Komen Di Sini:

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

ketuk paku tu pelan2 ya amani baru nk lena ni, zhariff ok ke kalo bising...bestt dpt award, dari kak jee lak tu

Kjee said... [Reply to comment]

salam. amboi terima kasih atas pujian yang melambung2. nasib baik tak melayang2 sebab badan tak ler ringan hehehe.

K.Nor said... [Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
K.Nor said... [Reply to comment]

kopipes balik:
Teramat minat pada warna biru..sampai papan tanda jalan yg warna biru tu pun hb suruh minat sekali..ntah apa2 jek..
Seorang yang agak pemalu..*naip sambil tersipu2

hahahahhahaha.....

~~zAnAfAhMi~~ said... [Reply to comment]

oh kakjee tu, saya ingat lagi, dia selalu bw watak yg lawak kan? kalau tak silap dulu dia tak sihat kan?

Nieza said... [Reply to comment]

Assalam Sue, wahhh nama kita pun ada juga....terharu juga dapat award dr sue ni....hehehe actually baru jer gantung award yg sama drp mamafami..ni dapat drp sue lak...nanti nieza masukkan nama yer...btw tqvm..mhuahhh:)

Ayu Safieza said... [Reply to comment]

Assamualaikumwbh Hasueeeee....
thank u so much sbb ada gak yg sudi memandang blog ayu yg ter seberapa meriah tu....*taip ni pun sambil tersipu2 malu....ngeeeeeee.....Insya'Allah nanti Ayu siapkan assignment ni ya....:)

Teharu blog hebat hasue ni, consider terboleh sudi tengok blog ai...ekekekkeeee!!!

HaSue said... [Reply to comment]

@Kak Rosaliza
haha..ketuk guna span jer td kak..amani mesti x terjaga punya..hehe..zhariff ok je,asalkan jangan bunyi mengejut..kalo si yana menjerit,terkejut aje laa dia

HaSue said... [Reply to comment]

@Kjee
waalaikumussalam..
tuh pujian x pakai manual tuh kak jee..automatik punya..hehe..

HaSue said... [Reply to comment]

@K.Nor
oit..oit..kak,apa gelak2 ni kak..malu i tau..*baling bantal bucuk kat kak nor
dah2..gi masak sana..kakaka..ops,tergelak beso lak..hilang kesopanan dan kesusilaan jap..hihih*duk simpuh balik

HaSue said... [Reply to comment]

@~~zAnAfAhMi~~
ha'ah..betul tu,selalu je bw watak lawak..kalo x silap pernah gak dia berlakon ngan enot.. mmg klako jek,tp bila nangis..betul2 nangis jek.hehe..

baru tau gak td baca n3 terbaru dia yg dia x sihat kak..mdh2an dia pulih semula dgn izin Allah..

HaSue said... [Reply to comment]

@Nieza
waalaikumussalam..
ooo yeke?takpe la,dpt double award tu..hihi..mekasih yer nieza sudi amik gak..muahhh!

HaSue said... [Reply to comment]

@Ayu Safieza
waalaikumussalam..
welcome ayuuu...e'ehh..pemalu gak ayu nih yer..sama laa kite*tepuk peha ayu..hikhik..*gelak tutup mulut

takde laa hebatnya ayu..blog biasa2 aje..tempat merapu meraban...ngeheee..mekasih ye sudi amik award nih

Ryo Azhar Rahza said... [Reply to comment]

sis HaSue yang cantekkk : TQ so much pilih aku ye..x sia2 aku mengkukiskan bahan2.hoho...

*tuh pujian tu bukan rasuah b4 dpt award taw...emm..mana nak beli lemari nak susun award nih kang ye...huhu

tun_telani said... [Reply to comment]

weeeeeeeee~~~~~~~~~~~~~~~ thank you!!!! muahhh! muahh! muakkkss!!! lambat sket amik award, maklum laaa, broadband tun dh berkawan2 ngan beruk2 dlm utan blkg umah nih. haha..

Zaliedana said... [Reply to comment]

Kak sueeeeeee,weh tima kaceh yer sudi bagi kat sy award nih,Ekcelikak madihaa pong da bagi gak,xpa sy gantung 2 2 ya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...