Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Tuesday, April 19, 2011

Barang dah sampai..akhirnya!

Salam bersiaran kembali..
Akhirnya sampai juga parcel yang ditunggu2 nih dari seseorang..aritu,ada ngoder keropok ikan dari semenanjung nun..
Maklum laa,cik abang aku ngidam nak makan..pembawakan budak perut laa tuh..haha..keropok ikan nih snek kegemaran beliau ler..
Pos seminggu lebih gak baru sampai ke sini..alhamdulillah..sibbaik sampai..

Nih laa keadaan kotak bila sampai ke tangan semalam..memang nampak sangat main campak2 aje..kalo barang kaca kompem terhempas berkecai..*teringat bekas remekin aku beli melalui online n pos,dari 6 bijik tinggal 3 je elok..tskk tskk..fobia nak ngoder lagik barang yang mudah pecah nih..huhu..

Begini laa keadaan bila di bukak..cik abang kate nih bukan kopok jer nih..isteri dia tak terjawab dah sebab sengih sampai tinger..sibbaik bibir tak tersangkut terus kat tinger tuh..hahak..
Baik ati tul orang tempat aku kirim kopok nih..beli kopok dpt banyak barang sabenier..ngeh ngeh..terharu betul la

Ah..ni bukti betapa perkhidmatan pos yang sungguh tak mementingkan barangan pelanggan..abis pecah bekas tu..sibbaik laa orang yang kirim tu bijak pandai buh papercups dalam tu kan..kalo tak,jadik paper plate je laa sampai sini..hehe..

Bekas botol mayonis untuk buat kuih jala tu pun cam tau2 jer takde jual kat sini..ke aku yang tak jumpa2..huhu..selain tu ada pewarna,kopok sira..sabenier kecik comel kaler biru..hihi

Oh..Daku teruja dan terharu atas pemberian..orang itu..terima kasih daun keladi..jasamu kukenang dan kuhargai..semoga semakin murah rezeki..rasa terus nak mengcupcake n memapin aje arini..tapi kerajinan duk bersilih ganti dengan kemalasan skrg ni..(kenapa macam berirama je ayat aku nih)adehh..

Keropok ikan tu pun dah goreng semalam..dari sebungkus 500g dah tinggal separuh bungkus..pagi nih..tapi yang bergoreng tu lum abis lagi makan laa..buh dalam bekas kedap udara..so anytime je amik kan..hantu keropok ikan tul kat umah nih..lagi2 kalau yang sedap gini..cicah sos cair memang best!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

14 Komen Di Sini:

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

assalam sue..agaknya dari ganu kite tu hehehe..best dpt mcm2 kat dlm tukan.. yg tu acuan kuih jala ke

Kak Sam said... [Reply to comment]

Assalamualaikum...
Agak2 org srwk rajin tak nak post kotak cam gini ke penang.

♥♥azatiesayang ♥♥ said... [Reply to comment]

salam sue...Alhamdllh dpt rezeki yg x disangkakan...

K.Nor said... [Reply to comment]

uishh pecah tu... agaknya kena letak bekas kayu atau besi kut :)

nur easy said... [Reply to comment]

cantik2 bekas cupcake tu ;)

Mas said... [Reply to comment]

sue...aku tahu sape yg kirimkan....
kak nor kan...he..he..
aku cam kat cupcake tu...muahahaha
lepas tu dok tganu.....
betul5...

ilahjy said... [Reply to comment]

bayangkan kak ilah punya macaroon dari johor pecah.. depa main hempas jer tuuu..sabau jer laaa.. bukan free bayauuu lagi... perkhidmatan pos perlu baiki ..ahakssss

cik cek said... [Reply to comment]

Salam Sue...

Ha..ah la...baru kak cek teringat nak tanya ngan Sue...kalau buat kek lapis sarawk Sue guna pewarna ape eek...sebab kak cek tgk kek lapis sarawk kaler dia striking sgt...cantik...
Ada warna khas ke nak buat kek lapis ni....

MaDiHaA a.k.a Ratna said... [Reply to comment]

salam sue..
wahh.. bestnyer.. terima parcel isi dlmnya pun best2 belaka... bertukar2 buah tangan lak ye.. hehehe.. yelakann.. org berbudi kita berbahasa... org memberi.. kita merasa.. yg biru2 tu tetap terselit dimana2.. i like biru jugakss..

Ryo Azhar Rahza said... [Reply to comment]

huuuu.pesal aku cam jeles tengok papper cup yg pelbagai tuh??

izahdaut said... [Reply to comment]

eh bestnyer botol 3 muncung tu..mana acii.. kikiki..
aku nak zam zam ala kazam gak la, mana tau dapat parcel penuh cam ko jugak..hahahaa

anna said... [Reply to comment]

ryo, jgn le jeles. kat yen ada jual camtunye. mcm2 color.... yg penting tak le mahal sgt. best ye sue dpt brg2 tu.

Daniera said... [Reply to comment]

wah kopok ikan. betul la kak,baik tul org tu. sipa ade sebinier :)

kha said... [Reply to comment]

keropok..sedapnya..konfem mnggu ni dh licin tu..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...