Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Thursday, April 28, 2011

Daging Goreng Sos Tiram..menu ekspresss! :D

Semenjak ada pressure cooker(PC),kerja2 memasak daging, dan makanan2 yang perlu dimasak lama semakin senang dan sekejap dah siap..sesuai amat laa untuk orang yang sibuk dengan anak2 atau orang2 yang bekerja kan..

Daging nih direbus sehingga empuk baru digoreng dengan bahan2 yang amat mudah didapati di dapur rumah anda.. kalau aku rajin banyak,nanti aku update resepi yer..


Macam masak kicap pun ada kan..memang ada buh kicap pun..;P

Walaupun ringkas..tapi menyelerakan di makan bersama nasi putih..atau nasi pilihan..tapi dah nak cepat tu mana sempat nak masak nasi macam2 kan...hehe
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

10 Komen Di Sini:

izahdaut said... [Reply to comment]

pss aku pun nak juga PC.. tak de lagi ni

CT Delima said... [Reply to comment]

Hasue..kak ct pun nak PC gak..ada extra kat rumah x.. hahaha

Bak sikit kak ct tak larat nak masak sakit kepala ni dah 3 hari tak baik2. tolong anto ehh.. resipi tu cepat2 sikit letak.. hahaha

Cheq Ana said... [Reply to comment]

alamak stok sos tiram dah habiss

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Assalam sue..jimat masa n tenaga guna pC tu ya...kalo umah akk pun sama sue, suka sangat letak kicap atau oyster lam dgg goreng..sedap nampak daging tu sue

Dayang Ctsha said... [Reply to comment]

sempat juak molah...i like..

Mas said... [Reply to comment]

sue..aku suka daging masak gini..
sedappnya..

Ryo Azhar Rahza said... [Reply to comment]

amboih..kemain ko ye...Daging pun ko 'tiramkan' ye.hehehe..balik x minggu ni..aku ada bnda nak trade nih.

NaDia CoMaNeCi said... [Reply to comment]

senang dan sedap nie..kena beli PC gak nie..hehe

tun_telani said... [Reply to comment]

aritu gi usha2 gak pressure cooker nih.. mak aihh.. mahalnyer.. bape inggit ye yg standard?

Wattie said... [Reply to comment]

Assalamualaikum Sue,
Huiiissshhhh sedapnya nampak daging goreng Sue....akak bawak nasi beriani nak makan dengan daging ni leh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...