Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Saturday, April 9, 2011

Bila ada si udang galah..lalala

Perghh..lama giler aku amik masa upload gambar2 ni haa..
Takpe laa nyempat gak masukkan entri sebelum gi berpoya2 jap nih..hehe
Nak blogwalking(bw) asyik sangkut2 aje..ada yang dah sampai blog orang tak nampak gambar tu,cam tak tau lak nak ngomen apa..refresh lagik kadang2 kuar gak gambarnya..tengah2 malam ok sikit line,tapi mata lak berat...hehe..banyak songeh je kan..tapi merempit tetap merempit..laju ngan perlahan je bezanya.hee

Nih nak citer sikit..sikit jer,tak panjang...baru2 nih cik abang belikan udang galah ni haa..lama tak berudang dalam umah ni kan..
Bila ada stok udang galah,gini laa jadinya..kolestrol buat2 tak reti kire jer..err,memang tak reti pun nak kira kcal mende tuh..haha...
Memang best jek layan udang galah ni dimasak apa pun bersama apa2 pun..

ehem2..kak nor dah sampai yer..akak kan antu udang kannn...meh laa jamu mata jap..ahaks


Kat umah nih memang tak berapa nak layan menu pasta2..
Nih aku bukan guna spagethi yang spagethi betul tu...tapi yang angel hair..halus sikit,kan..akukk sukakkk...lembut jer ngap ngan udang galahnya...erghh!sedappp!!

Makan malam semalam,ngan lunch tadi nih,nih laa menu aku..budak2 n bapak budak makan nasik ayam..tu pun aku buat simple2 ajer..janji sedapppp kan kannn..ngeee..sedap laa komen daripada tekak yang makan..hiks!

Manis woh isi udang galah segar nih..makan lak ngan angel hair ngan tomato fresh dari my garden...ala2 bolognese gak,pedas2 sket..uiii..malas citer panjang ah..kang ada yang terliur lak..hihih...

kak rosaliza,meh pindah sini makan udang galah meh..ajak kak lina_pg skali.hehe
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

18 Komen Di Sini:

DJ Dayang said... [Reply to comment]

duh!!..jeles menar2 kmk nanggar udg galah ya koh...ktk lupak nyebut nama kmk tek...kan kmk tok antu udg juak...siklah nya tauk kmk tok dh kempunan nk mkn udg galah..sik jumpa2 kat KL tok..huh!..
oklah..mek nk pulang lok..klak takut kempunan lagik...huhu

K.Nor said... [Reply to comment]

ada yg nak kena ni kang.... jap akak nak gi pej pos.. mintak dia org return balik parcel!! heheheh... mek sue... mmg kejam sungguh!! eh alamat akak ada kat box tu kan, jgn lupa pos udang galah 5kg tau!! kalau tak akak saman!! heeee....

Naz said... [Reply to comment]

Sue.. Waaaaa... Nak jugak... Lama dah x mkn udang galah...

HaSue said... [Reply to comment]

@DJ Dayang
hahaha..ktk xda hal gik,mun dah dtg antu gilak nak mkn udang glh lak,balit jak jap gi kuching nun...nyelam sungei sia dpt laa byk udang lak..hihih..gelik ati kmk maca komen ktk tok eh

HaSue said... [Reply to comment]

@K.Nor
ngahaha..apa lagi kak..meh laa torobang ke sini..kite ratah udang galah puas2..x cukup dlm esbok kite gi nyelam sungai..tu pun kalo x tenggelam terus laa..hahak..

err..kalo pos kulit udang jer aci x kak?sbg souvenier gitu..ekeke..

HaSue said... [Reply to comment]

@Naz
Akak..meh laa join..naik kapatebang ngan kak nor tuh skali..jgn lupa bwk baby tomel akak skali tau..hehehe

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

jap jap sue , akk nk peking brg..mlm ni gak pindah mukah hehehe...

telan air liur je lh nmpknya bila tgk udg galah yg segar bugar tu

iklas akk ckp mmg jelesss pun ngan udang galah angle hair lagii

agaknya ada kolam udg galah blakang umah sue tu hehe, menu udg glh sokmo

lina_pg said... [Reply to comment]

wah..ni mmg kes mendera perasaan ni..jeles..jeles dan jeles..sue,sedapnya.....

Kak Rose said... [Reply to comment]

ari tengok kat pasar basah KK mmg banyak udang galah ni... tp takut nak bli kang x leh bawak masuk flight... kang rugi jer...ngences je la...

cik cek said... [Reply to comment]

Aduh! sue ni menyiksa perut betulla...udang galah menggoda jiwa....kak cek nak jugak2....

kha said... [Reply to comment]

sedapnya sue..tgk punyer tgk x sedar air liur meleleh kat tepi bibir,,uhuhu

Mas said... [Reply to comment]

tutuppp mata....
ada udang galah ke kat sini...
muahahaha....

sajerk kau sue....
biar aku meleleh air liur jerk...
balik la..

Cendana Kasih said... [Reply to comment]

wowoooo...ini mmg tak patut...dh la tayang udang galah yang montek gedebuk, pastu takde respi plak...alahai...kecur air liur.. kita ada udang kering jer..huhuhuuuu....nk cikit....

dZana said... [Reply to comment]

sedapnya sue.. buat akk tak tentu arah dah ni.. mn nk cekau udg galah ..

Citarasa Rinduan said... [Reply to comment]

Ya ampun.......
sangat2 kejam dikau sue,,,karang nak pi suruh abah pi mancing udang galahlah...

eik!!!

MeknaBlog said... [Reply to comment]

HUWAAAAAAAA akak Hasue...sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaa...bukan setakat terliur lagi dh...ayaq liuq..ayaq mata semua meleleh nengok nyerrrrr....nak jgk...

Eryati said... [Reply to comment]

alahai c udang kawanku...klu mkn msti alergik..owh nmpk sungguh sedap la

inaku79 said... [Reply to comment]

perhhh...tak tahan la tgk udang galah duk melentuk dlm pinggan tu. lagi tak tahan bila tgk kt bawah "anda mungkin juga meminati:" ...perrhhh, byknya menu udang galah kt dapur ni... glup! telan air liur jer la...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...