Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Sunday, April 3, 2011

Bersiaran Langsung Dari Sibu,Sarawak

Assalamualaikum buat semua puan2 dan tuan2,pakcik makcik,sedara mara..kawan2 dan sesiapa jua yang melintas masuk ke blog ni..
Kali nih aku update blog dari perut hotel kat Sibu,sarawak nih..
Takde agenda tertentu pun..saja nak berpoya2 ke sini dengan keluarga tersayang..
Bandar Sibu nih kalau ikutkan perjalanan darat sepanjang Sarawak ni laa..dari Kuching nak pergi ke miri yang sejauh 900km++ tu,dia antara tengah2 gitu..sila rujuk peta malaysia yer..hehe..kalau malass nak rujuk gak,aku bagi gambaran sikit..Kuching tu kiranya hujung Sarawak la kan..kalau bertolak dari Kuching,kita akan melalui Sri Aman, Sarikei, SIBU,Bintulu baru sampai Miri.. paham dak?aku cuma sebut beberapa buah bandar kat sarawak nih yer..kalau tak faham gak..datang jak Sarawak..hehe

Kiranya Sibu ni antara bandar besar di Sarawak selain Kuching,Miri dan Bintulu..
Yang bandar tak disebut nih belum besar sangat laa kiranya..ada yang baru nak meningkat dewasa dan tak kurang baru meningkat remaja..yang kanak2 pun ada gak.hee
Yang semakin membangun sekarang nih seperti Sri Aman laa..aku baru sekali jejak situ..jejak jer,tak lama pun..hihi
Memang ada sesetengah bandar di kawasan Sarawak ni yang belum dibangunkan sepenuhnya..
Tapi jangan laaa ada yang kata orang Sarawak ni duk atas pokok..cess..sampai ati tau...tsskk tskk... tapi kalau ada pondok2 atas pokok tu aku suka juga kalau nak lepak2..main masak2..ahak

Selamat datang ke Sibu..*sambil buh telapak tangan kanan ke atas dada kiri

Hotel pemes kat Sibu selain Premier Hotel

Sibbaik dak kecik nih tak banyak karenah..hehehe...


Oklah nak gi jenjalan jap gi..nyempat lak aku ngupdate nih..kemudian aku akan kongsi camana muka bumi sarawak nih lak..hahaha...bunyi cam subjek geografi lak.heee
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

11 Komen Di Sini:

izahdaut said... [Reply to comment]

hamboiiii.. honeystarssss..haha..
zhariff: *ada aku kesah aku kat mana? layann zzzzzz.
kikikiki..
oo kiri sarikei tu dah jauh ek. kalau famly aku gi srwak akak aku mmg bawak ke sarikei tu.ada tempat shoping ke?

~~zAnAfAhMi~~ said... [Reply to comment]

ke Sarawak la pulak....Hasue, wajib beli kek lapis tau, sodap...walaupun akak tak pergi lagi...huhu...tiket murah abisss.

anymz said... [Reply to comment]

huuuh..mongah2 akak datang koja ko lari slow motion..
ooo tau takut lari sampai sibu yo..
ni akak dtg sambil pogang sudip kayu nih..
ko kato akak dah tuo??...
tak patut..tak patut..

tak nak buek akak marah meh sini terubuk masin 10 ekor.kek lapih 10 biji...seb baik ko sobut comel kalo tak mmg dah den sekeh palo korang bertigo ni tau..wakakakakaka

lina_pg said... [Reply to comment]

adoi..tak pasal2 kena belajaq geografi ari ni..mak aih jauh perjalanan tu..letih dak kecik tu hehehe..ni kalau akak terbabas smpai ke s'wak..jauh lagi la kalau nk gi jumpa sue ya (ada hati tu..)psstt..tapi mmg betul teringin nk jumpa sue yg baik ati ni

Mas said... [Reply to comment]

sue..kau gi honeystarssss ke..muahahaha....
kompom zharrif dapat adik lagi..
elok2 jejalan...
selamat bercuti untuk sue sekeluarga....

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Assalam sue..andaikata akk g srwk, sue mesti dtg jumpa akk hahaha, tak kira jauh 900km ke kikiki.

besar gak la sibu tu sue, apa yg femes kt situ

zariff tak meragam best je jln2

Citarasa Rinduan said... [Reply to comment]

sue--
amboi2 rancaknya entry bersiaran dari sibu sarawak nun..
ayu pulak rasa dapat join cuti2 kamu tu


sue, bawa balik kek lapis no!! ayu beli.....hehehe

ilahjy said... [Reply to comment]

salam sue
teringat kak ilah masa kami dok seri aman dari tahun 94-97 mmg jalan habisss bawa van buruk rentas sarawak..dari kuching sampai sibu kat kem oya..
kami dok kem pakit 25 melayu seri aman. pekan yg agak sunyi.. dari tak de kfc dah ada.. selalu dpt tgok benak sungai sri aman 3 kali beruntung kak.
dari sri aman naik van ke sarikei bandar buah nanas manisss maduuu!
pas tu terus ke sibu redah feri lintas sungai.. mas tu jambatan baru di bina.. sungai duren tu byk ada perabot rotan habis 3 trak kami sapu... licin kedai tu terkejut monyet toke tu.. berbut2 macam pasar ..tapi kak biarkan siluncai dgn labu2nya.. kak beli apa yg patut jer..sekadar buat kenangan..sampai juga ke kem OYA.. hajayt nak terus ke miri tapi cuti dah habis kena balik.. 3,4 hari mmg tak cukup sue..
nak suruh pergi lagi mungkin tak agaknya.. penat...jauh betul jarak2 setiap daerah.. negerikan besar.. tapi tulah peglman yg best tak leh cari lagi..

afnisia said... [Reply to comment]

cutenya dk kecik tu tido.. :)

Ayu Safieza said... [Reply to comment]

Ha Sue......selamat jalan2 yer.....enjoy your time...nanti balik buh entry banyak2 k....:)

Thank u reply soklan ayu ni!!!:)

Jiya said... [Reply to comment]

alaaaa.. bila la nak sampai sarawak ni.. tensen ngan king jap.. he he he

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...