Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Sunday, May 3, 2009

Udang Galah RM17 Jer Sekilo??!!

Salam..
Akhirnya sampai juga kite di penghujung cuti 3 hari ni eh..
Ada plan nak gi memana?
Arini nak anto adik gi hostel jer..

Nih nak citer pasal udang galah..
Tengok laa kat sini dah musim udang galah agaknya..
Semalam dapat beli dengan harga Rm17 sekilo..
Dah pesan kat mr. hubby,kalo ade beli banyakkk2 biar penuh esbox takpe utk stok di masa hadapan(tamak,tak elok tuu)sekali sekala nak mkn sesuka hati kan..
So dapat beli 1 kilo setengah jer..
Takpe2..esok2 ushar lagi kan...

Ehee...bukan ape,sebenarnye lama dah ngidam nak sambal udang bakar..
Uihh,kalo kat kampung dulu selalu gak wat sebab selalu ada udang galah..
Kadang2 my older bro yang buat..tapi dia suka letak cili manyak2 sampai terkipas2 ngan tangan mase makan...pedas maaa...
Nak jamah sambal dier pun takut2 jer sebab kelihatan merahhhh sangat dengan cilinya..
Kite suke pedas manje2 gitu..
Kalo tak pedas langsung tak 'tendang'(kick) juge..heee
So layan dulu gamba udang nih eh..

Takde saiz L..dapat saiz M jer ke S nih?...Tapi saiz nih laa yang sedap n manis..Yang L tuh target kepalanya tuh..(aiyayaiii...kalori manyak tinggi wooo)
Jom kite pk nak masak ape...tp dalam kepala dah terfikir satu masakan..

Semalam x sempat nak masak2 sebab ade makan2 kat umah jiran...hee..
Kalo korang,korang nak wat pe ngan udang ni? :P
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

4 Komen Di Sini:

Sulela said... [Reply to comment]

Perggghhhh...menggoda gittew. Selalu buat masak sambal jek. Sedap sebab udang yang baru naik ni manis...hehehe. Takpun buat makan ngan Laksa Mee... Ayomak aiiii...meleleh ayaq liuq...kekekeke

HaSue said... [Reply to comment]

sedapp..memang banyak benda nak masak menu udang nih..mask sambal dah selalu gak.try yg dah lama tak buat lak kot.laksa?yummm2..hehe

Mangkuk.com said... [Reply to comment]

huh banyaknyer udang..nak skit...saya suka udang jgk...tak jadi kena beli gak ni..hehehe salam kenal yer..

HaSue said... [Reply to comment]

nak sikit jer?cukup ke?hehee..a'ah,elok beli tuh...banyak2 yer..kang kite nak gaak... salam kenal2 juge.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...