Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Monday, May 4, 2009

Daging Goreng Masak Kari

Salam Untuk Hari ni..
Selamat Petang...cuaca di sini agak mendung tapi tidak beerti hujan..
Harap2 laa hujan turun sebab malas nak siram kebun(macam banyak sangat kebun nih)
Pokok kaktus yang tak perlu air banyak pun boleh kehausan kat bawah tu(ada sepohon jer sebenarnya..hee)
Orkid tu kelihatan kering sebab selalu pun harapkan hujan membasahinya(malas nak siram sebab hubby gantung tinggi2(err..leh terima ke alasan ni eh?))
Jadi petang nih memang kena juga turun padang mengerjakan tanamanku iteww..
buleh juga dijadikan senaman kan..

Lauk hari ni..
Entah laa tekak nih asyik nak makan menu bukan utk org diet jer..
Tapi...haaa,tapiii...tetap mencuba juga kontrol makan tuuu...
Walaupun agak susah..tapi ku gagahi jua..

Sorie laa kalo kita nampak banyak menu berkenaan kari kat umah nih..
Sebenarnya my hubby suka sangattt masak kari..
Takmo citer panjang sgt(padahal dah pjg pun)..layan laa pic nih eh..

Resepi mudah jer..
Goreng daging(dilumur sedikit garam) yg dipotong agak nipis dengan sedikit minyak sampai kecut sedikit..angkat dan ketepikan..
Pastu masak seperti masak kari biasa..

Ada kelainan bila dimasak begini..kesedapannya berbeza dari kari biasa..
Kalo nak resepi penuh,boleh request eh..sekarang nih malas beno ler nak naip..nak gi 'beraya' umah orang rajin plak.heheee..

Kepada yg sudi membaca my N3..thanks yer.Masa anda amatlah dihargai.. ^_^
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

2 Komen Di Sini:

KhairiL's said... [Reply to comment]

sini bt tmpt blog masakan ke
byk resipi nnt leh kongsi

hehe =)

Nur Syazwani Mustafa said... [Reply to comment]

uihhhh cedap betoi dgg kari ni...terliur plk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...