Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Friday, May 15, 2009

Mari Membakar Udang Galah!

Salam..
Adoi laa..server nih nak wat lagi ke eh..
Tahap kura2 bertatih gitu..kadang2 tuh selalu pulak terbalik,cengkerang ke bawah haa..
Nah kauuu,takleh connect plakkkk..huhuuu..
Harap2 lepas nih 'Kura2' nih boleh laa berlari2 anak gitu..
Tak pun aku tuka jer ke penyu kang haa
Tapi mana ler ada penyu kat area nih..huhuuu..udang ader laaa..
Hah?Udang??!!!

ok2..nih citer udang..

Nih projek semalam..Jangan mintak2,dah abis tau!hihii
Gorengkan jer nasi planta untuk anak2..
Then bakar udang nih sepuas hati!!Ratah gitu jek..
EH..??tak abis2 lg ke udang aku nih?
Oww..beli lagiiii...al maklums..heeee.. :P
Kali nih besar sikitttt dr aritu..

Ni laa rupa yang siap dibakar..

Ini yang.... errrkkk!!sapo laa yg bako nih..sampai legam!hakhak..
Sibbaik kulit jerr yg jadi arang skit..isi molek lagi..

Haaaa...nih laa isi udang yang dibakar..manissss...emmphh!
Cicah ngan kicap pun sedappp sangat..huuu..

Plan asal tuh nak amik 2,3 ekor untuk sambal udang..
Tapi kan,tak sedar2..heeee...tinggal kulit jerr! kehkeh.. :D
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

10 Komen Di Sini:

Softtouch [Hanim] said... [Reply to comment]

sedap ooo udang bakar ni..ni nak mengidam ni...

Jiya said... [Reply to comment]

nkoo kejammmmm hasueee!! tau la udang galah tu bergetah lg. akekekeke! arrrghhh!! kejammm!! kejammm!!

Sulela said... [Reply to comment]

Whoaaaa...sedapnyaaaa...nyum nyum nyummmm. Saje je HaSue bagi orang terliur neh...hehehe

Aymy With Love said... [Reply to comment]

adoii.. sedapnyerr.... ambik4 ekor ekkk..

Mangkuk.com said... [Reply to comment]

pehhhhhhhh...aku mmg suka mkn udang... nk plak udang masak merah..cukup lazat...

Mangkuk.com said... [Reply to comment]

lanjer r kita mkn udang galah..

ijayuji said... [Reply to comment]

KAK SUE!!!!!!! kita tak leh masuk CBOX akak!!!!! akak kena buat lagi satu CBOX emergency!!!!!!! ssh lah nk bising2 kat sini hihihihi.....

umi_e said... [Reply to comment]

sue... susu pekat tu tak payah maasak eekkk

HaSue said... [Reply to comment]

Hanim: nak ngidam lagi..?haaa..ntah2..?ehehe

Jiya:Udang tuh sedap tau jiya..manis..bah,ke sini tah!hihi

Sulela:terliur ke?udang bkr jer..heee

Aymy With Love:Amik ler..siler2..hehe

Mangkuk.com:masak merah ek?sedap gak tuh..hehe

Mangkuk.com:Meh ler dtg sini..hehe

ijayuji:dah ade kat bwh..nih dah amik yg baru haaa..hehee.sila2 ler memekak yer..

umi_e:a'ah,takyah msk.nanti kite komen kat petak sana ye kak..ntah camne aritu silap teknik xleh komen lak.huhu

Anonymous said... [Reply to comment]

mmm...sedapnye...klu buat sambal dgn umbut apong(nipah) niii.....sedap tahap gaban ler....(bg org2 srwk yg sewaktu dgn nye.)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...