Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Wednesday, May 27, 2009

Buah Yg Di Luar Pagar..?

Haaa..mesti dengan automatiknya korang tau jawapan kepada persoalan di atas kan??
Selalu kat pantun2 melayu tuu haa..
Saja cuci2 mata kite pepagi yg dah celik nih..nak tengah hari pun.hehe

Tapi ini bukan sebarang cempedak tau..
Istimewanya Cik Cempedak nih ialah kacukan dengan Cik Nangka..
Jadilah perkahwinan antara Cempedak dan Nangka..
Cempedak+Nangka=nak bg nama apa eh?
Puan CEMPEKA?CEMNANG?ahehe...lantak ler yer..
Err..korang tak dpt kad jemputan ke?ehe

Hasil perkahwinan tu menghasilkan buah yg berkulit macam nangka,bentuk sedikit cempedak..isi rasa cempedak,tekstur rasa nangka pun ader..bau ader dua2.
Ishh2..susah nak explain.ahehe..
Pendek kata memang gen kedua2 buah nih leh rasa lah dalam 1 buah ni..
Tapi memang best wo..dah lama x mkn,tetibe ade rezeki plak..best2!


Buah nih orang bg(bukan dusun aku pon..ekeke)..beberapa hari lepas..
Semoga murah rezeki dier..eehe
Wat cempedak goreng..x smpt amik gambo dah lesap..
Bagi2 kat jiran sebelah gak..
Pastu xleh goreng sebijik2,cepat muak..isi tebal kan..ehee
So buang bijik n potong 2.. baru celup adunan tepung..

Nak rasa ke?Nganga mulut tuh..nak suap nih...ngaaaa... :D
Manissss sangat buah ni kan?kan? hikhik :P
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

4 Komen Di Sini:

~Hamparan Hatiku~ said... [Reply to comment]

waaaa,cempedak gorenggg...i like it2x...wuaaaaaa...nak ckit kak...

Eyna's said... [Reply to comment]

time kasih tlg suapkan...walau dr jauh...
kenyang dah pun...dan manis sgt...
hehhe

Rafizah Nordin said... [Reply to comment]

eeeee sedapnye buah cempedak.fev nih.hb tau dah,klu nampak ade org jual mesti dia beli.tau dah biniknye giler cempedak.teringat akak mase lepas bersalinkan anak2 dulu.mase tu anak masih menyusu badan.tak kire, makan jugak.malam tu masing2 tak tidur.anak menangis sebab perutnye kembung. muahaha!!! teruk tul mama dorang nih...

HaSue said... [Reply to comment]

~Hamparan Hatiku~: Nak ckitt jer?ingat td nak bg byk..alang2 sgt kalo ckit tuu.hehe

Eyna's:Ahehe..haa,kan!hanya org2 tertentu jer leh rasa suapan kie tuh..eekeke

Rafizah Nordin: ahaha...dasyat tul penangan cempedak yer kak!sampai kembung pewut baby tuh.hehe..adoii,tergelak je bace kesah akak n cempedak nih.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...