Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Saturday, February 19, 2011

Apa itu? Apa itu? Apa itewww??!

Hahaha..macam takde keje lain jek aku nak mengentri gambar2 nih kan..
Yelah,asyik tayang masakan aje..kang korang makin debab cam aku korang salahkan blog2 masakan lak kan...
Meh sini aku nak bagi korang kurang selera makan sikit memandangkan blog aku nih dah siang2 bagitahu bukan entri pasal masakan jer..kikiki...

Ular mengandung?suka2 hati korang jer pk ular nih pregnant..kecik jer dier nih..bawah umur lagi kot..hahaha..
Nih dier kenyang makan tikus laa kauu..agaknya la,tikus..aku pun x bedah siasat laa apa dalam perut beliau..aku tengok pun sekilas jer aritu sebelum naik umah balik..ni kerja2 penggambaran nih anak bujang aku yang buat..huhuuu

ada ke patut dier duk bersantai2 tepi keta sebelah tayar tuh..ni gambar tahun lepas..dah besa sikit agaknya sekarang ular nih
Nih Yana nyer keje laa nih..ada ke diberinya makan keropok keju kat ular tuh..kakaka..

Geli ke???nyampah aku kalo korang geli,walaupun aku pun geli gak..ni kire berani laa aku post n3 nih walaupun gambar2 close-up aku tak n3 sekali..hahaha



Yang kat bawah ni apa pulak?

Ni ayah aku nii..nak paksa yang bersisik mahal ni bukak gulungan dia walaupun seperti dijangka ia xkan bukak punya.....
orang kata sisik tenggiling nih ubat ek?aku tak tau..x pasti..hehe..tapi orang cakap mahal ler sisik dier..
Tenggiling nih kazen aku tangkap..ke tenggiling yang tangkap dier?hehe..

Mahal woh tenggiling nih..ko nak beli buat pet ke? Rm 80-Rm100 1 kilo beb!
Mahal laa pada aku yang tak selera nak belai tenggiling nih..kaum lain beli nak wat menu special..ngee


Ni saja je aku jarakkan gambar ular ngan katak tadi..kot2 korang nak kata ular tu kenyang makan katak ni ke kan... ni amik gambar last month nih..


Comel tak beliau??hihi...



Minat gak anak bujang aku nih part amik2 gambo..hehe..mekasih kerana menonton.. Korang pun macam takde keje lain je jadinya kan..korang memang best!ekeke


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

25 Komen Di Sini:

lina_pg said... [Reply to comment]

salam sue..bleh wat Taman Reptilia neh...err tenggiling reptilia ke??lagi best kalau bleh tgk live tenggiling tuh..tang ulo n katak tu xpe la..geli la cheq..

HaSue said... [Reply to comment]

tenggiling akak x geli ke?kira akak terer sikit dr sue laa..haha..

Mas said... [Reply to comment]

sue...kau buat bulu roma aku meremang jer tengok gmbr2 binatang tu...
mujur tak de binatang yg aku geli nk tengok...
aku tengok sebelah mata jer tau....wakakaka...

Lya Colours said... [Reply to comment]

paling ngeri dgn ular
biar la kecik pon, tetap takuit

Anna Qawina said... [Reply to comment]

ko ni sue..mmg tadak kereje..aku pun 1, tadak kereje nak nengoknya walhal banyak sesangat kereja...sibbaik aku tak loya2..kalo tak mau aku g umah ko makan...sbb org loya2 nih tak lalu nak masak kan..kan..kan..sekian...

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Assalam Sue..sekali sekala tukar selera ngan pic2 gini best gak..hilang selera mkn tiem tgk gambar..dah abis tgk tu...mkn tak ingat dah hahah.

Tq sue kongsi2 selingan kat sini..suka akk tgk n baca, walaupun sibuk nih..sibuk dok saje2 heheh

HaSue said... [Reply to comment]

@Mas
abis tu,ko x geli langsung laa nengok diekor2 nih?huh,sia2 jer aku post..hahaha..tuuu,tgk sebelah mate tu geli laa tu :P

ezzyra said... [Reply to comment]

geli............

izahdaut said... [Reply to comment]

ha ah..memang dah tak de kroje masuk gambo natang...hahaha..
aku geli katak hijau, pernah dia sumpit ngan air kenc*** dia kat aku..nasib tak kena wehhh..
bnyk2 yang aku pling geli..lipassss

HomeKreation said... [Reply to comment]

Salam Sue. Menu exotic lak arini, masak apa tu, masak kicap ke masak kari ke masak halia? Semua campur masak rendang lagi best....kehkehkeh. Kat miri ada satu restoran nak mkn minatang apa pun ada.

K.Nor said... [Reply to comment]

terapi utk diet.. bagus gak ni sue .. hihihi

zarin said... [Reply to comment]

errrkkk gelinya tengok ulor n katak tuuuuu
lari lariiiii takuuut

hana said... [Reply to comment]

eeeeeeeeeeeeee.... weeehhhhh! katak dah goreng blom??! aku dah sedia kucin nih kot2 dier doyan (lalu) nak makan! wakakakakakakaaa

tun_telani said... [Reply to comment]

ewwwwwww~~~~ geli! geli! xnak tgk!! (tp dh tertengok)

HaSue said... [Reply to comment]

@Lya Colours
yg nih sibbaik x berbisa..kalo yg berbisa double ngeri laa jwbnya..

HaSue said... [Reply to comment]

@Anna Qawina
hah,tu alasan nak mkn kat umah aku laa tu..kikiki..

HaSue said... [Reply to comment]

@Kak Rosaliza
waalaikummussalam kak..a'ah kak..skali skala layan gamba x berkaitan mknn kan..tp nak letak gamba close up x sanggup gak..hihi

sama2 kak..tq juga kerana membaca.. :D

HaSue said... [Reply to comment]

@ezzyra
Tipulah... :P

HaSue said... [Reply to comment]

@izahdaut
yeke?sadis gak kejadian tu ek..dier nampak ko ada iras2 tandas awam kot zah?ekeke

HaSue said... [Reply to comment]

@HomeKreation
waalaikummussalam long..a'ah..along nak order yg mana?nak masak apa?hihi..oo,ada ek?ingatkan kat thailand jer ader..huhu..

HaSue said... [Reply to comment]

@K.Nor
a'ah,terapi sementara jer kak nor..bak kate kak rosaliza..pas abis tengok,kembali makan smpai terbongkang..haha..eh?kak liza kate gitu ke td.ah,lebih krg la..hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@zarin
ish,sian katak tu dah buat wajah comel dah tu..masih geli gak eh?

HaSue said... [Reply to comment]

@hana
wehh,kucen mana reti makan katak kak..haha

HaSue said... [Reply to comment]

@tun_telani
haha..meh laa tertengok lg skali.. :P

openid said... [Reply to comment]

Mak aiii mahal nye tenggiling. Mcm tu sekali harga dia. menu apa lah yg special tu ye??? :/
Ijan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...