Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Thursday, February 10, 2011

Macaroon Oh! Macaroons..Jom rasa Macaron Cik Min!

Ha,ni aku sambung balik.
Ada yang tak kenal rupa macaroon nih..ada yang tak pernah rasa..
Pernah jumpa tapi tak pernah rasa pun ada..
Nak tau,ni laa rupanya macaroons yang aku menangi dari giveaway CikMin.com tu dari dekat..
Kawan2 yang ngendeng kat entri ni tadi..meh laa jamu mata..ekeke

Masih dalam kondisi baik ye,rasa pun tetap maintain sedap..makan harus cubit2an gitu..bukan sekali ngap..hehee

Ada pelbagai perisa dan warna tuu..bagi aku yg kaler ceklat intinya tu paling sedap.Cik Min kata,namanya dulce de leche..ha,amik.bahasa perancis agaknye.hehe....

Buat kawan2 yang nak merasa,atau nak tahu lebih lanjut pasal macaroons nih..boleh jenguk SINI(sila klik).Boleh pilih perisa apa korang nak..Jangan takut CikMin ni peramah orangnya..hihi

Nak order pun boleh sangat..malahan harganya boleh jadi lebih murah dari pasaran kat luar nun..menurut Cikmin dia dah buat penghantaran ke beberapa tempat seluruh Malaysia dan macaroon tu masih berkeadaan baik lagi..
Sekarang ni Cik Min tengah buat PROMOSI tu..sila cekedaot ok..pegi >SINI

Tima kasih buat CikMin bagi hadiah nih..suka sangat dapat merasa hasil tangan akak..hihi..
Ops..sebelum terlupa,tima kasih juga dari Zhariff..dapat baju comel sangat2.. Ada masa insyaallah akan diperagakan utk tatapan auntie Min.hehe

P/s:sebenarnya aku pun 1st time merasa makarun nih..sebelum ni tengok kat tv,teringin nak try tapi tak ter try2 gak..hihi..bak kate hubby aku,manis tp sedap!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

22 Komen Di Sini:

alinac lover said... [Reply to comment]

teringin nya T__T

Nieza said... [Reply to comment]

wah nampak sedap...saya pun jakun juga ni...hehehe

Ryo Azhar Rahza said... [Reply to comment]

Ayooyo..sungguh colorful ye sis!Saya nak purple & greenn......


i likee i like

Alimaz-Kembara Terasing said... [Reply to comment]

emmmm nampak sedap...

K.Nor said... [Reply to comment]

jamu mata jer watper.. huhu..

nur easy said... [Reply to comment]

teringin gak nak rasa.. nampak sedap. agak2 ada wat delivery sampai sini x? ;)

Cikmin said... [Reply to comment]

tadi baru selamat poskan untuk beberapa orang blogger...hehehe..harao2 keadaan baik jugak macam tu...

p/s tak sabar nak tengok zhariff pakai baju somels.. :)

Aiydalela said... [Reply to comment]

1st time tengok ni. kueh ape nih? sori, sebab tak tahu. huhuhu. kaler dia perghh! cantek tertarik, camne rasa agaknye? urmm.. :)

HaSue said... [Reply to comment]

@alinac lover
teringin ek?leh order kat cikmin nun..hihi

HaSue said... [Reply to comment]

@Nieza
sebelum ni pernah tgk x yg kena jual?mana tau penah tgk tp x pnh mkn ke kan..^_^

HaSue said... [Reply to comment]

@Ryo Azhar Rahza
nak apa2 kaler pun boley..tp kena order sendirik laa k..yg nih utk pemenang shj..hahaha

HaSue said... [Reply to comment]

@Alimaz-Kembara Terasing
mmg sedap tu zila..anak2 suke

HaSue said... [Reply to comment]

@K.Nor
kire ok laa tu kak,drpd jamu idung..hihihi

HaSue said... [Reply to comment]

@nur easy
kat mana tu?sila tanya cikmin utk keterangan lanjut yer..klik kat link tu..hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@Cikmin
e'eh..cikmin,br sampai?baru je sebut2 nama akak..hehe..

HaSue said... [Reply to comment]

@Cikmin
tak sbr gak nak bagi dia pakai baju somel tu..mak dier excited lebey.haha..tengkiu kak!

HaSue said... [Reply to comment]

@Aiydalela
ni pemanis mulut gitu..mknn org perancis..tgk kat blog cikmin.hihi..rasa dier rangup manje2 kat luar cair dmulut gitu..

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Assalam sue..sedap je nampak macaron tu..cantik mcm sayang nak mkn je kan heheh.. akk tumpang gembira kerana sue jadi pemenang kat blog cikmin....murah rezeki

Mas said... [Reply to comment]

sue..ada lgi ke macaroons tu...
meh sini banyak...wakakaka..
aku tak pernah mkn lgi...
mcm mna rasanya...

Cikmin said... [Reply to comment]

terima kasih atas promosi macaron kat sini ye sue..malam tadi 8 box sold out..siap menagis lagi... :P

cik cek said... [Reply to comment]

Hai! Akak pernah sekali buat macaroon ni....bahan2nya tak banyak..tapi cara nak buatnya kena teliti....he he tulah sekali buat...rasanya memang manis...

meaw said... [Reply to comment]

arghhhhh,sedapnya,uwarrrrrrr T_T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...