Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Wednesday, February 9, 2011

Award drpd Kak Nor Ganu n Deliah's Deli

Awal malam tadi...eh?ada ke awal malam?ada laaa...takkan awal pagi jer ada..hee..
Ha,kan tak pasal2 aku terpaksa ulang balik.. Awal malam tadi, Kak Nor dah sound kat FB suruh amik tag kat umah dia..aku pun bersegera ke sana,baik punya cilok..siap korner baring tuh..dah sampai terus angkut balik..tapi tak sempat gantung.
Tunggu lalulintas perlahan dulu katekan..lepas tu aku upload.save draft..nak publish lum tau nak tag kat sapa..hadeh.
Ni kalo izah bini daut tuh lum kena tag mau aku ngetag dier..tp kang takut gak dier majuk lagik..x pasal2 aku juge harus buat air kat umah beliau..kakaka..


Yang kat bawah ni award dari Kak Nor Ganu,akak kesayangan ramai.hihi.. mekasih kak..
Tak lupa juga mekasih buat pereka award ni..adzriel yer.berbelit lidah nak nyebut eh..hihi

Disertakan dengan tag di bawah ini..ooo,suka si ijahdaut tuh aku dapat tag yer..takpe2,sedangkan kak nor yang tak suka tag dah pun jawab tag ini dengan jayanya..inikan pula daku yg sememangnya rajin(hahaha..) haruslah jawab tag nih kan kann....ngee..payer ijah daut!buzzz buzzz

Ok nih tag nya..

1. Copy gambar atas ni di entry. Letak kat atas sekali. >sudah!
2. Nyatakan dari mana dapat tag ni >daripada Kak Nor @Secubit Garam..bukan segenggam garam tau!
3. Listkan 5 blog yg menjadi favorite serta sebabnya-
  1. Noorsha @1001 Cerita 1001 Rasa
  2. Kak Rosaliza @ Embun Kasih Tercinta
  3. Kak CitarasaWan @ Blog Chef D'Dapur
  4. Cik Min @ Jauh Perjalanan Luas Pemandangan
  5. Hati Curio @ Curio Heart
> Sebab blog mereka nih ada unsur2 tarikan tersendiri bagi aku la..Tak caya sila laa berkunjung ke blog mereka ini jika belum pernah lagi..mesti salah satu dari yang 5 tuh ada korang sangkut gak..haha..
Sebenarnya banyaakkk blog2 yang menjadi peberet aku tak kira laa blog masakan atau blog bukan masakan..blog yang sudah lama atau blog baru..
Jadinya buat blog yang tidak tersenarai jangan laa putus kawan lak yer..hehe *ayat sadis

4. Tag ke blog tersebut dan tinggalkan link. >dah..

Jadi kak nor,dah siap tag nih. Takde kuih muih ke,minum2 petang ke..?haha..


========================================================================================

Pastu,nak tayang pulak award yang terlebih dahulu diterima dari Deliah's Deli nih..mekasih2..
Mula2 aku tengok nama Deliah ni ngingatkan aku kepada sesuatu nama ke apa ke..last2 baru aku perasan..lebih kurang cam sebut Dave's Deli jek..restoran makanan barat yg pemes kat Miri nun..hehe
Dah ramai yang diberikan award nih..stylish blogger award. Sapa2 lum dapat lagi dan tengah baca entri ni sila laa amik jangan malu2 ye.

Inilah award dari Deliah's Deli

*berapa kali komputer hang sehari ni..memang nak kena payer jek lappy nih.huh..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

14 Komen Di Sini:

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Assalam sue.... tak retinya akk nk jawab tu hehehe...suka sangat bila nmpk nama akk pun ada..terima kasih sue

Cikmin said... [Reply to comment]

Siap paksa kat ym tak menahan tu...eh..betul ke blog perebet ni...eh silap..peberet ni..ke sebab tak tau nak tag sapa dah ni..hahahah.. :P okeh okeh okeh..akak amik lah ya..rasanya tahun ni blog hasue ni bertuah lah sebab akak nak terima dan buat tag ni buat pertama kali dalam tahun 2011 ni..tahun 2010 semuanya lebur dalam folder.. :P

p.s aci ke kalau tag kau balik..hahaha.. :P

K.Nor said... [Reply to comment]

adehhh.. sakit perut gelak sue wehhh baca karangan panjang lebor ttg akak nih.. ish..ish.. mana ada org masak letak seguni garam! mau masuk liang awal ke? hehe..

nasib la izah, dah kena payer dgn sue nih.. sempat elak tak izah? hihihihi

tq2 ya sudi jawab tag.. sayang dia.. nak kuih ke? pg esok la ya.. sue dtg amik kat rumah akak ya.. hehe.. mmmmmmmuah!

izahdaut said... [Reply to comment]

sorry ko nak payer aku ek, aku yang jenis raksaksa tak lut tu..payer payer ni tak men la...aku jenis raksaksa bulan punya..kahkahkah... gasakkk
erkk apa kena mengena raksaksa bulan pulak ek..entah lah, tapi anak aku yg sorang tu suke sangat bulan, pepulak time bulan mengambang.pernah dia tanya aku, umii boleh beli bulan tak..ah sudahhh

Cikmin said... [Reply to comment]

tag dan award sudah selamat dilangsaikan.. :)

Extreme said... [Reply to comment]

haluuuuuuuuuuu... dtg mlm2 nak hangkut award nih...da pakai gaun kembang rambu ramba n batu swaroski melilit kat leher..anggun x ? hehe

nOOrsha said... [Reply to comment]

adeh...terlogin gune id laki haku la...sowi ea sue...hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@Kak Rosaliza
w'kumslm kak..buat sembrono aje kak..janji tag ke 5 org..hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@Cikmin
a'ah..betul laa kak blog perebet..kakaka..ampess tul kak min neh..hihi..woh,gitu ke?*bangga2..haha

HaSue said... [Reply to comment]

@K.Nor
aa..camtu laa best kak..harus sediakan kuih muih..baru berbaloi jwb tag..ekeke

izah mana sempat elak..dier pasrah je kena payer

HaSue said... [Reply to comment]

@izahdaut
haha..lenkali ko belikan je kuih bulan kat anak ko tuh..

HaSue said... [Reply to comment]

@Cikmin
mekasih kak..hihi..lawak tul n3 tuh..haha :P

HaSue said... [Reply to comment]

@Extreme
kemain santek lg ko amik award tetengah malam bute sha..haha..sibbaik x terpeleot coz pakai kasut tumit tinggi dlm gelap..haha..

HaSue said... [Reply to comment]

@nOOrsha
its ok bebeh..makcih sudi amik award tu..hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...