Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Thursday, September 17, 2009

Kek Marble Pandan

Hah..yang nih laa marble pandan yang kelihatan sikit2 kat entri bawah tuh tadi..hehe..
Kek nih pun kek simple gak..bukan untuk hari raya yg bakal menjelang tak lama lagi nih..
Kalau untuk kenduri kendara...majlis doa selamat.minum2 petang..memang sesuai sebab kos nak membuatnya memang ekonomi..
Nih buat untuk dibawa ke surau malam tadi juga..
Kalau nak buat untuk hari raya pun apa salahnya..

Hasilnya memang sedap dan lembut..sebab dikukus,ia juga moist..

Kali nih buat perisa pandan dan plain(tanpa perisa)
Nak resepi?nanti update kemudian yer...
Sesuai sangat bagi mereka yang baru belajar buat kek..
Yang dah pandai pun apa salahnya kalau nak buat kan...

Cuci2 mata laa dulu yaa..lepas nih bakal menyusul lagi sebijik kek bukan untuk raya..hihi...
Kalau tak update korang gak keboringan..
Nih update laa nih cuma tak sempat taip resepi.ahaks..
Bukan kedekut tau :P
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

4 Komen Di Sini:

Chik Mi said... [Reply to comment]

cedapnya sue pos ler skit ke akakmu ini

ain said... [Reply to comment]

akak pun nak gakkk!!!!

Sheila said... [Reply to comment]

cantik nya..nak lah...

Kak Long said... [Reply to comment]

assalamualaikum kak hasue..
kalau huda nak copy & paste resepi & gmbr resepi utk simpanan huda boleh x?maksudnya huda copy & paste kt word,pastu huda smpan dlm dokumen kt laptop huda..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...