Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Friday, September 11, 2009

Happy 11th Anniversary..!!

Alhamdulillah..bersyukur yang tak terhingga ke hadratNya..
Hari ini genaplah 11 tahun usia perkahwinan aku dan suamiku tercinta..
Dan sehingga kini kami telah dikurniakan 3 cahayamata yang amat kami sayangi dunia akhirat..
InsyaAllah kalau ada rezeki,nak juga tambah rakyat..heheh..'err..ye ke yang?':P

11 tahun!sekejap sungguh rasanya masa berlalu..
Masih terasa bahang pengantin baru yang menjadi jolokan selepas diakad nikahkan.. :P
Terasa baru minggu lepas kaki aku yang memakai kasut tumit 2 1/2 inci kekok melangkah di atas batu2 besar(rata2 sebesar genggam) di hadapan rumah sebab masa tu jalan belum di tarkan..hehee...sebab atas permintaan pengantin diarak ke balai raya..tapi buat u-turn sebab x sanggup nak jalan ngan keadaan batu beso tuh..hee..
Dan masih terbayang2 daging masak hitam manis yang menjadi pujaan..huhh..
Tak termasuk kenangan ketika melihat wajah ceria hubby ku sewaktu melangkah masuk ke dalam rumah menuju ke pelamin di mana aku sedang menanti dengan wajah yang kontrol ayu..kekeke...
Sebenarnya nak kontrol ayu,tapi muka cam orang kena kahwin paksa!!muehehee :P

Gambar nih masa hb sedang akad nikah,Jumaat-11 thn lepas..pengantin pompuan x nampak ke?tuh tgn tuh nampak sket ok ler ek..hehe...turut kelihatan ayahandaku-baju biru(kiri) dan ayah saudaraku-baju biru gak(kanan)..Terima kasih pd arwah Penghulu Hj Musa selaku juruakad nikah kami masa tu..Pelamin tuh gabungan kaler biru n pink..huhu..
Berkahwin di usia muda salah satu perkara yang terbaik pernah berlaku dalam hidup aku...
Syukur sangat2 dijodohkan dengan suami yang amat2 memahami diri ini dan banyak mengajar pelbagai perkara dalam kehidupan...
Patut laa bapa aku konfiden jer nak kawinkan aku masa tu.hehee...
Tapi perkahwinan memang atas dasar suka sama suka..cinta sama cinta..awww..
Tak sia2 hubby aku meminang awal2 masa tu...bakal pak mertua berkenan nak buat menantu..hehe
Benar kata orang,jodoh yang direstui insyaAllah diberkati...mudah2an berkekalan..

Kalau nak cerita panjang memang panjang...leh buat novel..haha
Tapi takpelah..selebihnya biar laa menjadi kenangan peribadi kami yer..
Cuma nak pesan sikit pada adik2 yang suka2 je nak nangguh perkahwinan sebab nak tunggu umur yang sesuai tu...sedar2 lah yer. Setahun anda tinggalkan,adalah satu kerugian yang amat besar... Jika dah ada calon bersesuaian...percepatkanlah bina masjid..yang penting restu orang tua..dan berpendapatan tetap...ekonomi penting tuh.
nak pesan sikit je...nak pesan banyak x pandai gak..eheh
Ha,tambah lagi sikit..bagi yang kahwin muda..berbangga laa dengan perkahwinan anda...jangan rasa kecik hati dan gundah gulana bila tengok kawan2 duk enjoy,kita duk kendong anak...
Percayalah..ia pelaburan yg sungguh berbaloi.. :)
Nak sambung study pun bleh..Ilmu buku dapat kita timba walaupun sudah bergelar isteri dan ibu..Cuma kena pandai bahagikan masa jer.. kan kan...

Akhir kata,buat suami tercinta...semoga ikatan kita berkekalan ke akhir hayat..terima kasih atas segala kasih sayang darimu..segala susah senang,kenangan manis dan kelat..biarlah menjadi panduan hidup kita utk terus menempuhi alam rumahtangga.I love u sayang. . erkk..korang tutup mata tau,muntah kang!:P

P/s:Terima kasih pada kak Rosaliza yang mengingati tarikh ulangtahun perkahwinan sue nih..dah wish awal2 ek..sue xleh reply cbox since malam td sebab server wat hal..huu..
Tq juga pada semua yg sudi membaca :)

NOTE: Apahal kalo aku naip asik2 panjang jek jadinya eh?iskh2... :P


UPDATE:

Terharunya bila dapat hadiah sempena anibesari yg ke 11 nih.
Susah2 je kak nor bagi kad biru(ohhh..sukanyaaaa) dan dengan segera menggubah bunga sebab tau last minit td..heheee...
kat bawahhhhh blog nih ada bagitau kak...hihiii...saja sorok2 cam artis kan..hakhak...

Sukaa sangat!
Pandai kak nor gubah bunga.hehee...
Tima kasih banyak2 ye kak...terharu jer nih..makin sayanggg kat akak..heee...muahhh

Pada rakan2 yang wish juga terima kasih sangat2..akan ku ingati sampai bila2..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

15 Komen Di Sini:

Alimaz-Kembara Terasing said... [Reply to comment]

salam kak sue...hepi aniveseri hahahah...heja lagu tu ok ka....kak su saya nak tanya..(jangan gelak tau)....cam na nak buat entry sticky mode tu ....saya nak boh kad ka...tak reti....heheheh sat g kalau boley jawab kat comment mana2 n3 la...jgn jawab kat c box malu....hehehehe..ok thanx.

CikMin said... [Reply to comment]

hepi enibeseri ke 11 hasue..semoga rumahtangga yg telah dibina ini akan terus bekekalan selamnya...

anamarza said... [Reply to comment]

selamat ulang tahun....

ctzura said... [Reply to comment]

Sueeeeeeeeeeeeeeeeeeeee n hubby..

Heppi Anibesari...
Semoga sentiasa d lindungi Ilahi & kasih sayang dirahmatiNya..Amin...

Cepat2 tambah rakyat...
MMuahhhhhhhhhhhhhhhh

Eyna's said... [Reply to comment]

Appy aniversary...Su... Semoga bekekalan...

hana said... [Reply to comment]

alamakkk terlambatttt!! ppon epi annivesary sueee!!! moga jodoh kalian terus berpanjangan aman bahgia rumahtangga! tambah anak lagik sedozen yerrrr!! hihihi.... oowhhh patut la gatei no muda2 nk kawinnn!! kikikiki

HaSue said... [Reply to comment]

Alimaz > tima kasih.. nanti akak jawab kat n3 zila ek...

CikMin > aminnn..mekasih kak... :)

anamarza >tq2 :)

ctzura > jangan la cepat sangat.paling cepat taun depan laa..haha...tengkiu2..muahh..(nih kite kiss ye,bukan hb..ekeke) :P

K Eyna > aminn..mekasih kak..heee

hana/kak ina > tengkiuu2..hahahaa..biasa laa kak..kawin muda ala2 citer agnes monica gitu..hihi..anak sedozen?adehh...sikit sangat tuh kak.mana cukup..huehuee.

LOVE said... [Reply to comment]

Wow! 911!!! Happy Anniversary dear Hasue!!! Wish U both lotsa happiness, peace and love! pssst...Esok Eyana's Besday kan! yeah yeah!!! ;)

K.Nor said... [Reply to comment]

laaa 11.09?? sama dgn tragedi twin tower!! mduah2an rumahtangga sue kukuh hingga ke akhir hayat ya.. psst!! besday anak sdara k.nor pun hari ni gak.. :)

Watierman said... [Reply to comment]

Salam Sue...moga perkahwinan Sue berkekalan hingga ke hujung nyawa....Selamat Hari Ulang Tahun Perkahwinan yang ke 11....tambah rezeki banyak2 tumpang muda lagi....akak doakan selamat dunia akhirat...Amin!

HASNAH said... [Reply to comment]

Sue, hepi Anibesari..semoga jodoh berkekalan dan berbahagia selalu...Aminnnn....

deeja said... [Reply to comment]

salam sue...ehhh dah 11 tahun ye....Happy Anniversary....awalnyer ko kawin ye....ape2 pun moga bahagia hingga akhir hayat....be the best wife...

cikmanggis said... [Reply to comment]

selamat ulang tahun perkahwinan yang ke 11..semoga kekal abadi hingga akhir hayat

Jiya said... [Reply to comment]

hepi anibeseri yangggg.. ahaks! semoga perkahwinan hasue bersama suami tercinta bahagia donya akhirattt... aminnn!! ada nak tambah doa lg?? lekasss.. aku aminkan...

Ann said... [Reply to comment]

haha...haku tertinggal ketapi ler...org dah naik komuter...better late than never kan sue...ann ucapkan happy belated anniversary to both of u...semoga kekal hingga hujung nyawa & dimurahkan rezeki sekeluarga...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...