Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Thursday, September 10, 2009

Chicken Blackpepper

Hari ni cuti untuk budak2 nih..banglong cuti hari ni jer..c kakak dah masuk hari ke 3 tak perlu datang ke sekolah sebab kelas digunakan untuk UPSR..
So agak bz juga melayan karenah anak2 di samping yang kecik nih baru nak belajar guna kaki...dah beberapa hari juga Eyana belajar berdiri..minggu lepas,dia berjalan hampir 10 langkah tanpa sedar..hehee..pas terduduk tuh taknak dah jalan jarak jauh sorang2 lagi..kalo pegang tangan dah macam orang pandai berlari lagaknya..hehe..

Ayam nih salah satu menu semalam..
Adehh..sumer dah pandai kan..lebih kurang resepi ctzura gak..tp main campak jer apa yg ada...
Dan guna boneless chicken yg plan asal nak buat chicken chop..huhu..
Hmm..boleh bayangkan tak makan ngan chopstik,makan ngan nasi putih cam kat citer cina kul 7 malam dulu2 tuh..sekarang ada lagi ke citer cina tuh ek..hehe

Ntah napa dekat2 nak raya nih malas bebeno nak snap gamba makanan..hihi.nak kata mood raya dah mari,sama jer..shoping raya pun belum nih...cik abe masih bz manjang..bukan xleh nak shopping sorang2...tp kalo shoping sana nak jaga 3 orang askar nih lagi..takut x menang tangan..kang barang soping banyak bawa balik anak tertinggal kat supermarket..huahuaaa...haru!oklah,nanti update balik.
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

4 Komen Di Sini:

Alimaz-Kembara Terasing said... [Reply to comment]

hehehe saya tak penah bawak anak2 soping...takuttttt...4 org tu jenuh kepung...

best la ayam tu...potong kecik2 kan...

Ann said... [Reply to comment]

sue...kalau nak shopping better tinggalkan askar² tu...ann dengan husin sorang pun tak terhandle...BTW...sedap gak ayam black pepper...ada ler idea tuk sok..

blogresipi said... [Reply to comment]

Salam Kak HaSue..akak ape kabor? ciken blackpepper ni boleh kite cilok wat respi pantang nie.heheh

HaSue said... [Reply to comment]

Alimaz > ekeke..tergelak bace komen ko nih zila..terbayang duk depa tangan kepung askar2 kecik tuh.hehe..

Ann > Kalo tinggalkan soping sorg2 ler jawabnya ann..kat sini mana ada sedara mara..anak yg kecik nih mana nak tinggal nga org..paling ak pun masa soping hb anak2 tggu dlm keta je..hehe...

jadi ke msk ayam ari nih?

blogresipi/ijan > wkumsalam..akak sihat jer..ijan lak?boleh tuh boleh jan..tp kurgkan mknn berminyak ms berpantang k :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...