Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Monday, September 28, 2009

Eyana Dah Dapat Kakiiii..!!

Salam Syawal...
Sari berita penting..hehe..Eyana dah pandai berjalan!!!
Fuhh..nengok kat tetingkap tuh dah ramai gak blogger yg update cerita raya.
Ada yang siap bersiri tuh..tak sabar nak baca..cuma server nih..alahai..lemah gemalai.. :D

Aku kan...nak citer banyak pasal raya pun x tau nak citer apa..sah2 tak menarik sangat.hihi..
Sebabnya raya pertama tuh jer bizi yg amat sebab raya ke rumah org tuaku n ke rumah org tuanya(my hubby).
Raya ke 2...member cyber dtg..ctzura tuh...best sangat2 jumpa dia sebelum beliau bertolak ke sabah nak honeymoon.hihi...
Raya setrusnya kitorg duk beraya kat umah jer..ekeke...ada gak beraya ke sebuah dua rumah saudara mara..raya ramai2 kasi roboh penuh umah orang..ngeeee...

Sebenarnya tiap tahun pun gitu...semalam kat kampungku,malam seterusnya kat kampungnya..
Itula bestnya kawin dekat2 ko...xyah gaduh nak balik kampung mana..hik hik..
Tapi penat gak ler..kena berkemas gak tuh...sebab tuh lebih suka beraya kat umah jek..
Kuih muih kat umah tuh kitorg laa tolong makan...hahaa...
Tak pasal2 adik aku jadik tukang topup segala kek2 n biskut n snek2 yg ada atas meja tuh..hihi..
Sabar laa dik.bukan selalu...setahun sekali jer..tp tiap tahun laaa..heheee :P

Nih nak cerita...
Eyana...alaaa...dak kecik kat umah nih yang dah umur setahun tuu 12hb sept lepas tu..
Dah mula benar2 berjalan dengan gah sekali pada malam raya yg lepas...
Mula2 nak bagi remote astro kat babah dia...hulur2...x sedar diri dia dah jalan jauh...
Pastu,jalan lagi...lurus jer..hehee...terus dapat lesen L !!
Dah 2,3 hari raya tuh baru belajar gostan..belok kiri/kanan/ u-turn n sebagainya..
Terus dapat lesen P !
Lepas nih makin rancak laa beliau membantu mengemas umah nih kang..
Maklum laa,sebelum nih kalo kat walker tuh leh lagi nak kontrol kalo nak buka kabinet bawah tu..hehe..

Gambar nih diambil hari raya pertama..kelihatan dak kecik tuh sedang bersungguh menggunakan kakinya gah melangkah dengan rambutnya yg panjang mengurai...(pakaikan tudung,riben habis ditarik beliau) tuh la tinggal rambut seksi tuh.hehee....
Latar belakang tuh sebahagian ahli keluarga dikampung,turut memberi sokongan.. :)
Tahniah sayang..setakat nih Yana pemegang rekod paling laju berjalan dalam adik beradik-usia setahun..hehe..
Anak orang lain lagi laju kan... tak kesah ler.. :P
Yang menariknya,dah kecik nih dah jalan pun,tp lom tumbuh gigi..pemegang rekod paling lambat tumbuh gigi dalam adik beradik..hihiiii

P/s:sebenarnya daku kegeraman masa raya kali nih sebab kamera wat lawak bodo2... banyak gambar blur sangat2..sebahagian je ok skit...huhuuu.. adakah ini tandanya kamera harus diganti baru?huwaaaaa
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

6 Komen Di Sini:

K.Nor said... [Reply to comment]

tomei nya yana pakai baju kurung.. letih ler bila anak dah start dpt lesen nih.. :) eh mak bidan, lama tak nampak, nyambut bb kat kampung ke? slmt hari raya ya.. ada duit raya tak? :D

Blogresipi said... [Reply to comment]

Alahai comeynye yana berbaju kurung kasut segala. dah pandai jln ek... cepatnye..mikael nk kena berguru ngan yana nih...hehehe

HaSue said... [Reply to comment]

K Nor > pakai baju kurung ada laa nmpk 'ladies' sket kan kak..hehee... mak bidan duk sibuk servay kot2 ader org nk beranak kat kpg.hihi..selamat hari raya kak..det raya dah expired laa kak..hik hik :P

Blogresipi/ijan > cepat skit jer ijan..ntah2 mikael kang 7 bulan dah pandai jalan..hehe..

hana said... [Reply to comment]

tomelnyer yana! tahniah dh dpt kaki! peh nih bleh la makin rajin 'tulun' mak kat dapur yer! hikhikhik...

LOVE said... [Reply to comment]

Wow!!! Greatttt! Happy for Eyana!!! ;)

HaSue said... [Reply to comment]

hana/kak ina > memang makin rajin dia tulun pulun kat dapur kak..hehee..makin bersenam laa mak nya nih kang

LOVE > thanks love.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...