Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Tuesday, September 15, 2009

Air Cincau Susu

Tak jumpa cendol(sebab malas buat sendiri),buat air cincau susu pun jadilah...ada iras2 air cendol laa jugak kan...Kalo nak sedap tambah laa jagung dalam tin,sagu ke..ikut suka..nih basic jer ek...
Memang besh jer minum nih masa dahaga..

Bahan2:
  • 1 tin air cincau(apa2 brand)
  • 2 sudu susu pekat manis
  • 4- sudu susu sejat(lebih pun takpa)
  • Air sejuk secukupnya(bergantung saiz gelas)
  • Ais batu
  • >boleh tambah bahan lain seperti-jagung manis,sagu(yg dah direbus sampai jernih)
Cara2:
  • Tuangkan susu pekat,susu cair dan air cincau.
  • Tambahkan air secukupnya dan kacau.
  • Bubuh ais dan sedia untuk diminum
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

3 Komen Di Sini:

LOVE said... [Reply to comment]

Ni Love will surely try! kekeke...klu minuman punya pasal, Love will do anything for it! kekeke! tks for sharing Hasue! ;)

HaSue said... [Reply to comment]

LOVE > Kalo penggemar jenis susu memang pasti suka minuman nih..actually my hubby nyer resepi..heee...part minuman memang bahagian dia ler...tp for us,memang bestt n sedap... bleh bygkan kan,rasa susu lemak2 manis with cincau?hehe....selamat mencuba ya love :) hope u like it

maiyah said... [Reply to comment]

salam.. sedap tuh :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...