Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Wednesday, September 2, 2009

Air Kelapa Pandan

Korang mesti biasa kan dengar kelapa pandan?
Bukan air kelapa dicampur daun pandan yaa..
Tapi memang nama kelapa tuh kelapa pandan.
Paras rupa kelapa tuh memang sama jer dengan kelapa biasa..
Cuma aroma pandan dari kelapa tuh yang membuat ia istimewa dan kalo dijual pun harganya lebih mahal berbanding kelapa biasa...

Nih laa minuman kitorang semalam...
Nama dah air kelapa muda..memang best minum sejuk2..ada juga kitorang buat air kelapa susu..
Aku jer minum..hb x lebih prefer yang plain.hehe...

Tapi terus terang aku katekan...takdelah beza sangat rasanya dengan kelapa biasa...kedua2nya pun nyamannn diminum penghilang dahaga... :)
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

5 Komen Di Sini:

Alimaz-Kembara Terasing said... [Reply to comment]

salam hadei.....sedappp tueeee...

Saliza said... [Reply to comment]

Sue....
Ini membuatkan tak sabar nak berbuka ni.
Ni air febret ni, ari2 mesti ada...

maiyah said... [Reply to comment]

salam.. air kelapa muda mmg segar.. apalagi kalo isinya yg lembut gitu

Ann said... [Reply to comment]

Sue...air kelapa ni salah satu penawar H1N1...bagus minum nih....

QueenJah said... [Reply to comment]

salam mencelah umah orang..
syedapnya air kelapa tu...
rasanya tak secukup segelas kan? hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...