Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Wednesday, July 20, 2011

Zhariff:Wednesday yg tak berapa nak Wordless..

Kenapa agaknya orang(terutama para blogger) suka membisukan(tanpa sepatah ayat pun) pada hari Rabu..dan memblueskan hari Isnin..hehe..tapi aku taknak jawapan atas persoalan itu sebab masing2 ada cara penyampaian dan jawapan tersendiri kan..ehee..ni sebab tak tau nak buh tajuk entri yang sesuai jer buh tajuk tu..ahaks

Nih cerita minggu lepas ni..seminggu tunggu baru terupload.. nih pun gigih makcik ngupload gamba cuma sebahagian jer terupload kat FB tapi macam tak kesampaian jer cerita nak sampaikan..sebagai kenangan laa kiranya nih..ehe..kalau ikutkan hati memang nak aje amik gambar anak2 nih setiap inci mereka membesar dan setiap gerak keletah mereka kan.. :)

Buat yang merindui Zhariff yang bermata kecik nih..meh duk rapat2..kite layan cerita bergambar lak pagi nih ;)

Nih laa Zhariff...buat yang tak kenal tu..dak kecik ni anak den yang ke empat...insyaAllah yang bongsu.ehee.kalau ada rezeki lagi tu kite terima juga lah ye.. 28hb nih kang Zhariff nak masuk 8 bulan sudah..

Minggu lepas tu kitorang ke Marrybrown,Mukah.. baru buka jer last month kalo tak silap..pestaim makan(dine in) kat MB nih..sebelum ni kat Miri pernah tapau jek..ehe.. so bila MB ada kat sini teringin lak nak merasa kann..

Ada seat buaian lak...of coz bebudak nak duk situ kan..hehe

Dak kecik nih sedang tahap tak reti duk diam ..hehe

Anak2 perempuan yang boleh tahan nyaring kalau menjerit n menangis..sorang kaki nangis sorang kaki jerit bila abanglong diorang kacau.haha


Men in my life.. serius muka zhariff tu ^_^


Girls in my life..err,Yana dah kelaparan agaknya..


Zoom in makanan sket..tak banyak pilihan kat MB nih yang menarik minat..nasi lomak ni jer yang macam sesuai ngan selera masa tu untuk budak2..

Nih budak2 punya..


Nih aku punyer..err,menu diet ke ni?hek.. tp bun tu x berusik pun..tak fresh masa tu..kalau bun fresh,wangi lg..aku sukak!coleslaw pun slow jer makannyer..hehe

Tapi aku suka gorengan ayamnya yang tak terlalu garing..best yang basah2 gini..tapi
haruslah sudah masa sepenuhnya.. :)

Ok,Makan time... !

So nak menghayati makanan harus laa letak dak kecik nih atas baby chair..

Biasanya dia suka jer bila buh atas baby chair.. tapi tengok laa tuu..

Menangis pakcik nih ok..takmo dia duk situ. Apakah sebab duk kerusi buai tadi lagi best?huhu

Pujuk2 kejap...

Ok..dia dah diam laa tu..lupa nak bawak biskut dia sebenarnya..malas patah balik gi keta..bukan lama pun Zhariff..duk dendiam yerr..

"Aaaaaaaaa....takde cekuttt..aaaa..takmo duk cini...!!!" adehh...nangis lagi.ehe..

Duk jap jer yer cayangg...japp jer...

"Ok..ok..bagi chance mak saye mamam dulu.."(sambil senyum terpaksa)

"Cepat cikittt..nak nangiss ni..nak nangiss.."

"gegeee...tak sudah2 lagi ke...Jap lagi mesti nak nangis.."

Aaa...sibbaik tak lama sangat..hehe..zhariff ngengada ok..


Tengok! dak kecik nih..hihi

Nih laa perubahan wajah zhariff selepas didukung..ehehe
Riang ria jer.. ala2 eric leong lak.hahaha.. tak nyempat2 gi yun name hair care

Letih pakcik sorang ni gelak kena agah abang dia..


Sementara itu....

Makcik kecik nih amik kesempatan amik tempat zhariff..hehe

OOpps!kantoi lak..kaver laa buat muke tak bersalah macam biasa

Boleh pulak sesambil nak duduk sesambil posing depan kamera..senyum tak berhujung

Yeyy..berjaya duduk!hehe.. kadang2 kitorang amik 2 baby chair untuk budak2 2 orang nih..tapi masa tu yana lebih teruja nak duk atas kusi buai tu..

Zhariff masih riang ria sebab tak payah duk jauh2 dari ibunya..
Masih tersenyum lebar...

Lepas tu kannn..tengok gambar kat bawah nih betul2..
Perhatikan mata zhariff tu tengok aku..hahaha...cam ada perancangan je nak memperlakukan sesuatu..

Haaa..amikkk!kan dah kate..hehe..nih aktiviti kesukaan dia sekarang kalau muka dekat ngan dia..suka dia nak geget2..gomol2.. gatal gusi nak tumbuh gigi laa tu..


Melekat kat muka bila dia dah gomol..abis basah pipiku yg montel itu..hahaha


Abis laa..hehe..zhariff buat muke tak bersalah.. ni belajar dari Yana laa ni..


Apa2pun seronok dengan gelagat dak kecik nih..umur gini laa best nak ajak main2 agah2 dia.. sekarang ni masa menyusu pun selalu ngetest dah ada gigi ke tak..sabor jela.hehehe..



Selepas tu kitorang gi umah adik lelaki aku..yang baru dapat cahayamata pertama..selepas 2 bulan ni baru kitorang berkesempatan melihat orang baru dalam keluarga besar kami..sebelum tu wife dia berpantang di kampung..

Dan taraaaa...

nih laa Aemy Nadea yang comellll..anak buah paling latest ni..hehe

Kemain besar lagi mata aemy..bukan apa,dah biasa tengok mata zhariff yang kecik tu agaknya.^_^


Zhariff with his cousin..dua jenis mata yang berbeza.. hehe


Perhatikan zhariff kat belakang tu..dia nak buat lagi laa perangai dia tu..hehe



Haaa..kann? Aemy dia nak gomol..ayah zhariff siap pegang dia kuat2..haha


Gambar banyak blur sebab sesambil riba si aemy nih sesambil amik gamba..hikhik... tengok zhariff nak lepas dari tahanan tuh..

Bersungguh2 dia nak dapatkan aemy jugak

Dah siap2 nganga dari jauh..sabor jelah aemy ngan sepupu ko nih..hehe

Opps zhariff kantoi..nak geget aemy yerrr...

Aemy sengih jer..tak tau pun zhariff ngah protes kat belakang tu..ekeke

Last2 ayah zhariff lak amik Aemy..zhariff rilek2 laa..
bawa bertenang..

Oklah..dah rileks nih..lama gak dia dalam posisi ni..lama tu ada laa dalam seminit 2..hehe


Letih yer,pakcik?

Tak lama pastu kacau buku yang ayah dia baca lak..hahaha...memang tak lama duk diam dak kecik nih..aktip2!bagus2..

Haaaa...tu laa akibatnya kalau dah terlampau aktip..haha..nak berdiri tapi silap pegang...

Pandangan dari depan..hihi

Pastu baru duk diam balik...insaf untuk seketika lagi..heheheee...

Zhariff bersama ayah aemy merangkap adik aku n abang si Ryo..kire tengah2 kitorang laa nih..hehe..


Sekian cerita bergambar untuk pagi nih..terima kasih pada yang sudi menonton ^_^
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

33 Komen Di Sini:

Sheila Shafeareen said... [Reply to comment]

salam
suka hati negok pic2 ni meriah dgn gelagat ank2...happy kan nilah masanya kita menegok ank2 membesar depan mata.....Alhamdullilah keluarga harmoni....nak babab sikit bolehhhh

DJ Dayang said... [Reply to comment]

wahh! bestnya ngembak ank mkn2...si zhariff ya nang kiut skali jak eh...geram kmk nanggar bah..rasa nk cubit2 jak pipinya ya eh...hehe

pos zhariff ke KL tok lok...kmk pinjam seminggu duak kah...haha...mesti nangis maknya.... :D

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Assalam zhariff baru je tadi auntie tulis kat cbox mama, rindu kat kat zhariff n lama tak tgk, puas dpt tgk aneka ragam zhariff, sama lah mcm amani, tak reti duk diam, bila berdiri tu lupa diri dia lepas tangan heheh.

suka sangat dpt tgk zhariff n mama yang ceria tu. Ptg2 nnt akk pun nak n3 pasal floria putra jaya tu kalo rajin heheh

HaSue said... [Reply to comment]

@Sheila Shafeareen
w'kumsalam kak..
betul tu seronok tgk budak2 nih..bila jaga anak sendiri rasa berbaloi2 jer..hehe.. babab tu mmg hobi..tp babab manje2 je.hihik

anymz said... [Reply to comment]

ishh..ko zhariff,bila dah beso sok tengok balik gambar yang gomol mamanya tu..siap dgn muka macam nak makan orang yang takleh tahan tu.hahaha

Ishh..ni yang tak leh tahan nak ke mukah kejap2 ni..nak gomol dak sepet ni pulak..:D

izahdaut said... [Reply to comment]

zhariff zhariff.. sabau jela.. hehee.. lesung pipit keturunan rupanya ye si zhariff ni..anak aku gitu jugak, kadang ada time suka duk kat kerusi baby tu, kadang tak mboh pun, yg duduknya abg dia la... tapi sekarang dah besau langsung tak mau.

nOOrsha said... [Reply to comment]

hahahahaa...aku rase aku ade skali dok dgn korang makan MB, gi umah bakal biras ipar.. ewaahh...tgk gelagat bakal menantu² aku tu, suke btol!~ tergelak2 aku nengok especially si zhariff.. ya allah comelnya sueeee!!~ geram aku, klo dapa bdak ni mmg aku picit2 pipi die.. tergelak2 ngan lesung pipitnye tuh....klo dak dhira payah nak soh sengih.... letihh kite mengagah die tercengang2 je nengok mak die yg macam kena blacan tuh.. hahahha......adeh....suke aku tgk kemesraan sekeluarge nih....eh, zhariff perangai cam dhira suke menggeget, menggomol..ehehhe...

Mas said... [Reply to comment]

seronokknya tengok...
tambah2 lagi nengok gelagat budak kecikk tu...
gerammmmmm....
meh sini nak pinjam zhariff jap...
lama dah tak mengomoi baby.....

Amie said... [Reply to comment]

laaa....tomeinya.....zhariff, pandai bergalak pulak tu....cubit pipi dia sikit!

Gee® said... [Reply to comment]

sue, amek award... ops cumiL zharif

ciksu said... [Reply to comment]

hehehe..lawak la zhariff ni,hehehe..duk gelak jer..tak sabarnya nak suruh baby kuar cecepat..kot2 blh berbesan dgn orang saraawak kan,hehehe

Piasara said... [Reply to comment]

"zhariff yang sgt comey ok....zmn akk ank2 masih kecik dulu mcm itu lah sue...pegi makan kat restoran riuh rendah ngan suara depa jer..anak buah sue pun comey sgt, mata besar..."

Ayu said... [Reply to comment]

alo alo...comelnya zhariff!!!..memang umur gini time best buat main..geram akak tengok..

Zaliedana said... [Reply to comment]

Kak sue,tgk pic2 nih sambil tersenyum sesorang,dak berdua tgh tido..Yana mcm si nana,suke memanjat,eh zhariff dah leh duduk lam krusi baby ya,syifa pon dah nmpak cikit gigit yg nak tumbuh,tapi baru 1jer yg bawah..Dia pon suke sgt gomol2 kita sambil tarik rambut kita sekuat ati,time depa camnih,mmg best sgt main..

Ummi said... [Reply to comment]

Waaaaaaaaaahhh..Sue, comel bebenor baby dia...cute-mute kata org....muka mcm anak jepun pun ada...weeeyyy geram nak cium, dan cubit2 pipi dia taaauuu...

HaSue said... [Reply to comment]

@DJ Dayang
alu jammed indah lappy kmk nak reply komen ktk dr tadik.hehe..

boleh jak bah pos gi sia,tp ktk amik pakej laa ngan maknya tok skali.ekeke

HaSue said... [Reply to comment]

@Kak Rosaliza
Tak lama lg dah nak pandai jalan laa amani tu.hehe..zhariff ni berlagak jer lebih..lom kukuh sangat pun tu..

oo akak ada pegi yer?aritu kitorg ada tgk perasmian dier jer..tp kat dlm tv la.hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@anymz
haha..tu laa pasal..siap jeling kite lak...dapat jer ke mulut dier mmg x lepas nyer..sambil pegang kepala kite lak tu.hihi

meh laa dtg sini kak kite bergomol2an.hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@izahdaut
eh mana ko tau yg keturunan nih?hehe..
budak2 nih nak benda mencabar kot..yg disuruh xnak..yg kite x suh buat yg tu dier nak buat

HaSue said... [Reply to comment]

@nOOrsha
ekekeke..aku pun duk tergelak jer baca komen ko nih.part dhira tercengang2 je nengok mak die yg macam kena blacan tuh statement x boleh blah.haha..
agaknya peringkat umur ni mmg suka menggomol ek..hehe.. eh dhira kan dah tumbuh gg..nak tumbuh gigi lain lak kot..tu yg makin gatal gusi tu.hehe

tq besanku..nanti kite lak lepak ramai2 gini..ekeke

HaSue said... [Reply to comment]

@Mas
tu laa mas..x sabar nak tgk ko ada baby lagi nih..seronok jer di usia baby gini nak gomoi kan.hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@Amie
haa..kan dah nanges..kak amie gi diamkan zhariff lekas..hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@Gee®
ada award?mekasih kak..hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@ciksu
Lorr..kot ye pun sabar2 ler sue..tunggu baby cukup bulan baru kuar.hihi.. kalo baby boy bleh jd besan adik akak tu.hikhik(pandai2 je nak jodohkan anak org)

HaSue said... [Reply to comment]

@Piasara
mula2 baca td ingatkn zaman akak kanak2..rupanya zaman anak2 akak kecik yer..hehe..
tu laa kak..selalu cakap kat suami,time mereka bising2 tu..nanti diorg dah besa mana nak denga dah sumer tu..hee..tq kak pia

HaSue said... [Reply to comment]

@Ayu
mmg best nak main2 ngan baby usia gini..bila dia gelak tu yang suke tgk..hehe..tq kak ayu

HaSue said... [Reply to comment]

@Zaliedana
eh cepatnya syifa nak tumbuh gg..zhariff ni gusi jer keras tp gg lom nmpk pun nk tumbuh.hehe..
seronok jer main ngan depa di usia ni kn

HaSue said... [Reply to comment]

@Ummi
tq kak..heran gak kan..ramai yg kate muke zhariff cam jepun or korea..tp bukan cam cina. ada perbezaan rupanya wpun dr spesis mata kecik semua tu.hehe..

Sueozana said... [Reply to comment]

Salam...

Hai Zhariff, (*Shh! Jgn btau mama ye..) nak ngorat bleh..?

Sue! Cutenyer, tembam /sihat / cerdik dia kan..? Bekat khasiat 'susu ibu'. Pos la ke Melaka, nak gomol2 sket pp tembam Zhariff tu, hehe..

Diana @ Melley Mey said... [Reply to comment]

alolololoooo... comelnya diaaa... geram akak tgk tau.... cam nak peluk jer rasanya...

~~miss tempe~~ said... [Reply to comment]

comeeeeel la zharif :)

*diera* said... [Reply to comment]

eric junior!! hye kak sue.. salam perkenalan.. heheh selalu baca resepi dr sini,, nak buat belum segigih lagi.. baru cuba satu puding roti,, hehhe tq kak!

ayunalisa said... [Reply to comment]

sronok nye nemgok zhariff ni..tomei..geram lesung pipit dia tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...