Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Tuesday, July 26, 2011

Yeyy!! Menang GA Ryo..!!

Hari ni aku benar2 kebizian. Tapi dalam kebizian sempat jugak laa menghadiri majlis perasmian umah banglo Kak Nor nun tadi..pastu sempat melepak kat dapur dia sesambil tapau mould yang berkenan
Meriah sungguh nampak gayanya..TAHNIAH untuk kak nor yang melangkah lagi setapak dalam arena blogging nih..semoga makin sukses dalam menghadapi hari muka..:)
Patut laa blog demam 4 hari yer kak..demam 'berisi' rupanya.. ala,cam bayi kalo demam..orang tua2 kata nak ada kepandaian baru laa tu..hihi..

Oklah,oklah..berbalik kepada GA Ryo nih..aduii..dari tadi aku nak ngentri tapi Zhariff macam bermagnet jer dengan aku arini..nak naip pun dia naip sekali. Kat FB pun naip guna sebelah tangan jelah adanya..tu pun banyak iklan..
Bila nak tido harus kite ada baring sebelah..kalo nak berganjak,walaupun slow2 ala2 pendekar bujang lapok masa nak jumpa Ros tu..dier tersedar jugak..adeh.
Ada jugak aku terlelap sekejap tadi jadinya.heehehe.. sambil nyelam tahan napas la katekan..mana reti sambil nyelam minum air..
Pastu kalo slowly angkat nak alihkan ke dalam buaian,dia terjaga plak..tak pasal2 laa zhariff ngetest vokalnya kejap..gitu laa ragamnya sebab dia tak selesa laa tu sedang selsema..hehe..Yana pun dah kena selsema jadinya..huhu..harap cepat sembuh laa kedua2 dak kecik nih..

Eh,melalut lak ye..ni haa..ingat lagi aku join GiveAway Blog Ryo(klik kalo nak baca) aritu? Karangan ntah ape2 tu kannn...aku dah ajak korang join,korang taknak..ada gak yang join sekali..mekasih2.hihi..yang tak sempat join tu takpe2,insyaAllah ada lain masa lagi kan.. :)

Ha,kan aku dah menang pasu Sarawak yang comel ni..

Syarat pun tak ketat sangat sebenarnya..hanya untuk suka2 dan meriahkan GA ni kan..tak sangka lak menang! Best2..

Pemenang dipilih guna random.org jadi semua yang join berpeluang untuk menang..sila tengok SINUN(klik)
sebab tu laa karangan aku yang ke laut pun leh jadi pemenang..hahaha.. Seorang lagi pemenangnya ialah Irra Hady..tahniah juga untuknya..

Tapi kan,apa2pun terima kasih buat RYO yang adakan GA nih,mekasih juga buat watak2 sampingan dalam karangan aku tuh(amacam?nak royalti ke?kita bagi2 pasu bunga nih nak?hihi)
Pastu nak gak ucap terima kasih buat mereka yang membaca n bagi sokongan padu dan jitu masa aku join GA tuh..pestaim join GA yang buat entri nih..selalu join GA yang jawab kat petak komen jer..ngehehe.

Pastu kannn,dah laa menang kan..demand lak tu nak hadiah lebih..kakaka..tak pernah dibuat dek orang.hehe...yer laa..penganjur kan baru balik dari Sabah. Kot2 laa dia bawak kulit kerang balik kannn..ade gak tambahan hadiah. Ahad lepas ada orang jual kerang kat pasar tamu..harga Rm12 sekilo..kalo fresh nak jugak aku beli,tapi incik suami kate dah lama tuu...huk~

Malam ni si Ryo nak bertolak ke Kuching pulak.. katanya ada kemungkinan nak belikan saguhati buat mereka yang dah join..Boleh runding jer adik aku nih..kekeke..
Pasni boleh buat GA lagi eh RYO.. saja nak merapatkan siratulrahim antara bloggers.. ^_^
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

10 Komen Di Sini:

Kak Sam said... [Reply to comment]

Pasni nak join jugak le. Hehehe kalau ada orang nak kasi le kan. Apa pun tahniag yea. Pasal bebudak tu la ni memang musim kut.

♥♥azatiesayang ♥♥ said... [Reply to comment]

Tahniah hasue...happy kan klu menang & dpt hadiah...hikhik

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

assaalam sue, mmg sue ptt menang pun GA ni, karangan yg best.

moga yana n zhariff cpt sembuh ya. mahalnya sue kerang kt situ. kalo kt selayang yg gumuk2 tu 2.50-3.00 je sekilo, yg kecil 2.00. tapi kalo beli pasaraya 5.00 kut hehe

eh tahniah ya sue

Mas said... [Reply to comment]

tahniah sue...
apa yg aku nmpk..GA tu mengeratkan lagi hubungan sesama kita kan...
dan menceriakan semua orang...
aku pun klu teringat cerita2 tu...
boleh gelak sorang2 lagi....he..he..

ala cian...yana ngan zhariff tak sihat ke....
moga anak2 kau cepat2 sembuh yerk...

Cheq Ana said... [Reply to comment]

tahniah sis...karangan happy2 je pn best gak..


jgn kata bdk..ni mak budak pn slsema+batuk

Zaliedana said... [Reply to comment]

Assalam kak sue,hehe tahniah kak,cite akak yuh mmg patut menag,lawak sgt..Eh akak,mahainya kerang 12:50 se kg ke..Kat sini xpernah lak smp 5hinggit,betoi ke nih..Mcm xcaya lak ngan reganya..Ala siannya zhariff selsema,yerla cuaca skang xmenentu kan..

Ayu Safieza @ Humaira' said... [Reply to comment]

Tahniah Hasue....................mmm santeeeeeeeeeeeeeeeek la.......:) Jgn wak peram lada jerok dah...muahahah...buh bunga leh wat raye...yeye.....

anymz said... [Reply to comment]

sue apa kata ko bagi akak je pasu tu..ko org sarawak mesti dah jemu tgk pasu pasan ni kan?..akak on je kalau ko nak bagi..wakaka..

cik cek said... [Reply to comment]

Yayyy...tahniah2....:)

lina_pg said... [Reply to comment]

amboi hepi sakan menang adiah GA tu?camana dah zhariff dah baik demam ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...