Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Saturday, July 16, 2011

Oreo Milk Shake..layann..

Selamat berhujung minggu..cam senyap jer dunia blog hujung2 minggu nih kan..masing2 sibuk dengan urusan yer..takpe2,kite tetap bersiaran walaupun dengan gerak perlahan..ehe..
Dah makan tengah hari tadi yer? Meh laa layan minuman sejuk lak..cuaca pun kembali terik tu setelah mendung n hujan tadi..

Sekali sekala melayan tekak dengan minuman sejuk2 gini best jugak kan..
Penggemar aiskrim atau minuman jenis shake mesti suka nih..kalau nak kurang manis, jangan buh inti biskut tu sekali yer..kalau tak pun,buh separuh jer ke..ikut suka selera masing2 jer.. ;)

Oreo Milkshake
By:HaSue

Bahan2:
10 keping biskut oreo
250ml susu segar
7-8 scoop aiskrim perisa vanilla
Coklat chips secukupnya sebagai hiasan
Whipped cream/aiskrim vanilla sebagai hiasan

Cara2:
Masukkan biskut oreo,susu segar dan aiskrim vanila ke dalam blender dan kisar sehingga halus.
Tuangkan ke dalam gelas/bekas sesuai dan hiaskan dengan aiskrim/whipped cream dan coklat chips secukupnya. Selamat mencuba!

Mai secawan segelas!yummyy.. ^_^

Happy weekend!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

15 Komen Di Sini:

dZana said... [Reply to comment]

aslmkum sue...tak thn akk nk menengoknya.. tgok pun dah sedapp.. dpt meneguk lagi sedap kan.. huuu

HaSue said... [Reply to comment]

@dZana
waalaikumussalam kak.. meh ler jemput seteguk 2..hehe..best nih kak minum di kala kepanasan

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Assalam sue, nyaman tekak tengok oreo shake tu, boleh buat time posa nnt ni, anak2 semua suka jenis blended gini

Diana @ Melley Mey said... [Reply to comment]

Assalamualaikum sue..
wah nampak sungguh sedap ler oreo milk shake tu sue... sukanya... sedap2!

Mas said... [Reply to comment]

aku nak try gak la nanti....
bestnya tengok....

sebelum tu kasi la aku rasa dulu segelass sue...
walaupun tengah sakit tekak ni.....hu..hu...

Liz said... [Reply to comment]

Ha sue...ini tentu anak Liz suka sangat....kalau segelas tak cukup ni buat anak Liz pasti minta buatkan lagi....singgah2 ah ke bog Liz

Piasara said... [Reply to comment]

"ish2 sedap nampak nya tu...biskut oreo tu kalau beli berebut budak2..
mmg tak cukup..kalau nak try oreo milkshake ni nnti kena beli pastu sorok2 ler..hari tu akk buat ais krim coklat,ada gak terpikir nk pecah2kn biskut oreo boh dlm aiskrim tu tentu sedapkan..tp sbb takde biskut,malas nk pi kedai..buat aiskrim plain jer.."

lina_pg said... [Reply to comment]

dap2 tuh..mai secawan..

Gee® said... [Reply to comment]

ahaaa dap eaaaa....nk buat la... thnx sue

Anna Qawina said... [Reply to comment]

nak 4 gelas Sue..aku takleh diet kan..kan...

Kak Sam said... [Reply to comment]

alamak teringin le pulok.

Nadiah Sidek said... [Reply to comment]

huu..sedapnya! nak cuba la nanti

Ayu Safieza @ Humaira' said... [Reply to comment]

Hasueeeeeee...tipah terguda youuuuuuuuuuuuuu!!!!

LinRosly said... [Reply to comment]

Assalamualaikum Sue...


Tgh Panas2 Ni Kalau Dapat Kak Lin Segelas Alangkah Nikmatnya!

nOOrsha said... [Reply to comment]

sedapnye oreo milkshake.. kalo umah ni oreo cepat aje lesap di aqiqahkan bapak budak ngan budak.... kene sorok sebungkus baru blh pikir nk wat macam2 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...