Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Sunday, July 17, 2011

Bukan Mengidam Tapi..

..saje tekak teringin nak makan benda masam2 lak petang2 nih..sape kate benda masam untuk orang mengandung yang mengidam atau ngah morning sickness jer kannn..hehe..aku masa mengandung tak pernah lak jadikan makanan masam sebagai makanan peberet masa ngandung..cuma masa mabuk hamil tu jer untuk mengelakkan terlalu mabuk,kan.Kadang2 aku belasah minum 100 plus jer untuk legakan rasa mabuk tu..hehe..tenaga pun ok laa sket..

Mula2 tadi layan kedondong jer cicah garam,pastu nak buat sambal kicap malas!
Pastu sementara orang2 rumah nih ngah bantu siapkan projek yang satu tu, aku kupas nenas,kupas kedondong,potong tauhu, siram ngan petis dari esbok yang masih berbaki sikit tu..
Petis tuh orang bagi..lama dah..ingatkan dah abis..rupanya ada lagi..budak2 suka cicah pisang goreng..

Jemput laa jamu mata lagi..
sedap nih layan petang2..makan ramai2..kalau ada kakak aku balik kampung mau dia jadi mangsa buat sambal untuk berulam..dia kan rajin..aku rajin makan jer kalo ada kakak2 aku nih.hee~
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

21 Komen Di Sini:

Cendana Kasih said... [Reply to comment]

cisss...suka wat kita terliur tawww... terasa rasa kat lidah dah ni...uuuu..mana nk cari kedondong ni? epal ijau ada ler...uwaaaa...

HaSue said... [Reply to comment]

@Cendana Kasih
Gara2 teringin laa sanggup beli kedondong nih kak.haha..kalo balik kpg ada je blkg umah nun. ingat nak buat jus kedondong asamboi..cam best je. eh epal hijau pun best gak apa

Deliah's Deli said... [Reply to comment]

bukan mengidam..tp sesajer berlaku kejam kan..kan..kan..menjejes air liur! :)))

Gee® said... [Reply to comment]

bedal ajelah sue...janji tak sakit perut sudah...

Mas said... [Reply to comment]

nak join sekali...
nape kau tak ajak aku...
merajukkkk kang.....kikikiki

Kjee said... [Reply to comment]

Kalau ngidam pun apa salah nyer. :)

Mamasya said... [Reply to comment]

kecur nengok...sedapnya!

ciksu said... [Reply to comment]

sekeh kak sue cepattt...uwaaa sedapnyerrr...tapi sue beli jambu batu..hehehe..nasib ada jugak kan,hehe..tak jd nak bom.huhu

Piasara said... [Reply to comment]

"eh baru tadi akak makan rojak buah ni..tadi kt sekolah ank2 ada sukan tahunan,bila pegi sekolah tu siap stanby duit sbb dah tau ada byk gerai2 yg buka..dpt lah sebungkus...lps tu sakit perut..haha patutlah belum mkn apa2 dr pagi tiba2 pi mkn pedas...."

HaSue said... [Reply to comment]

@Deliah's Deli
ahahak..aku sukeee sambungan ayat ko del!haha

HaSue said... [Reply to comment]

@Gee®
dah licin dah k gee..sedap lyn di kala petang.hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@Mas
ko nak merajuk ke mas?ko merajuk dulu la,dah abis aku panggil ye.hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@Kjee
geleng2 zhariff kalo baca statement kjee nih.haha..

HaSue said... [Reply to comment]

@Mamasya
sana layan epal hijo jelah yer mamasya.hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@ciksu
adehh..adehh.. apa nak sekeh akak nih..baik bg akak jambu batu tu sebiji dua..makan ngan asamboi cam best jer tu

HaSue said... [Reply to comment]

@Piasara
uiii kak pia..sy mmg sukeeee pergi gerai2 masa sukan ke atau acara apa2 la yg ada gerai2 nih.. tp kdg2 smpai x tau nak beli apa.haha..
haa,kan dah sakit perut.hehe..tp sakit perut pun bukan jenis lama kan kak..hrp akak dah ok tu.. xnak join lg skali? ;)

Citarasa Rinduan said... [Reply to comment]

sue..
ko kejam....................

abis lappy daku penuh air liur

hahahhahahahha

Ummi said... [Reply to comment]

Suuuueee....boleh lagi mengidam pun..apa salahnya...kalau akak mmg x patut dah sebab x larat dah..hahahahha...apapun mmg terliur habis tengok rojak buah Sue ni..terasa kecur keng molot akak nih..hahaha

Diana @ Melley Mey said... [Reply to comment]

Assalamualaikum sue..
heheeh.... sue ngan akak ada sedikit persamaan semasa mengandung / mengidam.. akak pun x makan masam2 masa mengidam.. :)

tgk rojak nenas sue tu mmg meleleh air liur d buatnya tau...

wana said... [Reply to comment]

Sedapnye..meleleh air liur wana..:) nak try buatlah..ANEKA RESEPI TERKINI

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

akk panggil colek ni sue, ank2 cukup suka kalo buat nenas gini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...