Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Thursday, July 28, 2011

Zhariff Dah 8 Bulan..

Budak kecik nih jap jer dah 8 bulan..
Dah laju bawak walker..beberapa hari ni asik nak jadi anak kanggaru jer sebab kurang sihat(selsema)..hari ni dah ok sikit..mekasih pada kawan2 yang ambil berat kesihatan zhariff n yana.. :)

"elowww..! saje posing untuk aunty2 yang minat lesung pipit caye"hehe..ayat tak boleh blah..

Dah 8 bulan tapi lum ada gigi..tapi gusinya dah keras yang amat..sabo jela bila dia buat aksi mari menggigit semasa menyusu..pastu siap sengih2 tengok muke kite tanpa rasa bersalah..hehe

kak Yana nak enterprem juge..posing khas untuk Mak Ucu Haza..

"Hai Uco!"-Rambut yana tak digunting lagi,tunggu uco guntingkan.. rajin ikat kejap jer,pastu bukak sendiri ;P


Aaaaaaa... ni laa gaya budak ni bila nak gomol kite..hehe

Hmm...terserlah kesepetan mata di situ.. blur ye gambo ni.. suka tengok zhariff posing2 tapi amat aktif!

Penat!berpeluh2 pakcik kecik nih..kite minom duluuu..!!

Aahhhh..legaaaa..


Panas2 ni mandi pun best!
=
=
=

Selepas mandi...

Kak Yana lum pakai baju tapi nak posing jugak..hehe..

"Heyo cemua..! Caye dah pandai meniarap..selain tu caye dah pandai nak berdiri sambil pegang apa2 je untuk support caye.." :)

"Ye caye..?"

Buh alas kat lantai situ tapi kejap jer dah berada di luar kawasan liputan..

Aduu..ngantuknyerr..ngantuknyerr...*sambil geleng2 paler..

Selamat malam semua.. *tangan babai masa tido..hehe
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

24 Komen Di Sini:

Acik Erna said... [Reply to comment]

HaSue..adui..geerrraaammm sangat tengok baby zhariff..comel sangat dia.
sampai ngantuk dibuat mama suruh posing untuk bergambar..

Zaliedana said... [Reply to comment]

Hi Zhariff kite suke lah engok awaknyer lecung pipit..Tapi kite xde lecung pipit,ummi ade lah lecung,tapi lesung batu wat tumbuk sambal blacan ajer..Kite pon tgh usha pic awak nih,maisarah,amani ndhirah xmai lagi,kite dating 2 org dulu ek..Awak nih encem la,Kite ecok baru msk 7bulan..Kite rmbut byk, awak xp yun nam lagi ke,bek ajak mama awak p b4 raya nih tau..Tadi kite mkn cikit tiramicu tobeli ummi cuap,dapla,awak mkn pe zhariff..Daa Zhariff..Muahhh..

dZana said... [Reply to comment]

ngeh..ngeh.. nk oder lesung pipit sepasang ... hihihi

Mas said... [Reply to comment]

zharifff....jangan tido lagi..meh gomoi2 ngan aunty mas dulu...
gerammmm aunty mas tengok ni.....

Gee® said... [Reply to comment]

alooorrr...hencemnya dak zharif tu...rasa nk cubit pp yg ada lesung tuh...

cikmanggis said... [Reply to comment]

alahi..terkenang kan cucu Tok mama si maryam...

Kak Rose said... [Reply to comment]

gerem jer tengok lesung pipit tu... meh nak cubit2 pp tembam.... zhariff mata cepet berlesung pipit!

HaSue said... [Reply to comment]

@Acik Erna
tu laa kak..sampai zhariff tido mamarazi td.hehe..tq kak

HaSue said... [Reply to comment]

@Zaliedana
syifa..awk lewat tido yek?maisarah,amani n dhira dah tido laa tew.kite dating kat mane nih.tp caye x moh dating jejauhh..walker caye takde minyak..cebab x pakai minyak.hek hek hek..
lecung ummi awk tu nak buat ape..ketuk paler awk ke?ngan marah ah cipa(syifa)..kite guwau2 ngan awk..nak cubit pp awk yang montel tu tp cegan ahh..gewam tgk pp awk!hihi

beshnya awk mamam tiramicu.mama kite malas wat sepecel2 tau.mama buat bubur nacik je.hee..pastu ade laa kek picang..sedap ohh..caye mamam gak cikit2 cebab caye ngamuk diorg je mamam caye tengok je..jadi mama cuapkan ler caye tecik2.ngeee

Nadiah Sidek said... [Reply to comment]

zhariff mcm anak jepun! geram tgk lesung pipitnya tu

K.Nor said... [Reply to comment]

slmt malam budak mata cepet.. hehe

Cheq Sue said... [Reply to comment]

aiiii... geram! siyes geram!
pinjam wat tido buleh?

Rabiatun Adawyah said... [Reply to comment]

comeyyyy...dah mcm anak jepun sepetnyer nih...geram betoi nak gomoii2...comey jer tgn pegang botol air tu..geramnyerrr...

Diana @ Melley Mey said... [Reply to comment]

Alolololooo... comeeeeelnya diaaaa... sememangnya geram akak tgk setiap kali ada gambar Zhariff nie tau... suka tgk muka dia... lesung pipit tu yg mahal tu.. ;)

Ayu Safieza @ Humaira' said... [Reply to comment]

kuuuuuuuuuuuuuuchak arrrr....:) chubbynye dak zhariff ni...mmmm mcm achik ayu juga ni....mata sepet, muahahahah,...but comeeeeeeeeeeeeey!!! Ahaks...ni ayat kita ye zhariff....:)

Yani said... [Reply to comment]

zhariff macama bby shaolin..

cik cek said... [Reply to comment]

Alaaa...comelnya anak2 Sue...
Zhariff tu byk ghupa Sue...yana lain sikit...he he mesti ghupa ayah dia pulak la kan...geramnya kak cek tgk zhariff tu...tegolek2 dia...suk dh pandai jln penat ibu dia berlari...:)

Nur68 said... [Reply to comment]

Assalamualaikum Sue

O tedah, zhariff demam owh...moga cepat sembuh ...ya demam carik pemandei ya...sik lamak gik ya berekotnya..hehehe...time ya lah berjaga2 menar nak...

Selamat menjalani ibadah puasa tuk Sue n family k...

izahdaut said... [Reply to comment]

zharifffffffffffffffff....
grr geram nyerrrr budak ni. kalau dapat kat aku siap au gigit pipi tu. gigit betul2 pas nangis baru bagi balik kat emak dia. wakakaa...rasa terkeluar tanduk lak ni. hehe

adna^madhiha^ said... [Reply to comment]

ala2 hensomenya zharif..madhiha dtg melawat kawan sebaya..

fuzidss said... [Reply to comment]

lesung pipit tu nak pinjam boleh

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said... [Reply to comment]

haduh...haduh...kiut nya! =0).
geram mek nengok..lesung pipit nya menggoda abis =0).

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Assalam sue, semlm dh tgk zhariff, x sempat nak komen pulak. Amani i bila akk tgk gambar zhariff ni, dok cucuk2 je muka zhariff tu, tgk bby juga heheh..

Geram auntie ngan zhariff ni, semangat betul zhariff, amani dah makin cekeding dah, mkn tak berapa nak, bf je yang paling dia berselera...bagi sikit isi zhariff, nnt amani bagi rambut sikit heheh..muahhh sayang zhariff..

lina_pg said... [Reply to comment]

geramnya tengok dak zhariff ni..meh sini nak gomoi2..cumil tul lesung pipit dia.Meh la sebelah lesung tu bg kat Maisarah ngeee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...